Επικαιρότητα

Οι δύο Πάπες και γιατί ο Βαρθολομαίος είναι ο μεγαλύτερος αιρετικός όλων των αιώνων

εικόνα άρθρου: Οι δύο Πάπες και γιατί ο Βαρθολομαίος είναι ο μεγαλύτερος αιρετικός όλων των αιώνων

Ενώ ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον μεγαλύτερο αιρετικό όλων των αιώνων, εκείνος συνεχίζει ως άλλος Πάπας το οικουμενιστικό του έργο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο μέγας Αρχιαιρεσιάρχης Πάπας Φραγκίσκος θέλησε να ευχηθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την τριακοστή επέτειο της εκλογής.

Στο μήνυμα αυτό, τον ευχαριστεί για το ποιμαντικό του έργο, τονίζει το κοινό ποιμαντικό τους έργο, την αδελφική φιλία τους. Ακόμη ο Πάπας δήλωσε πως είναι απόλυτα ευγνώμων στον Πατριάρχη αλλά και πως εκτιμά τη στάση που κράτησε στην πανδημία.

Το λυπηρό είναι ότι η μέθοδος που ακολουθούν Πάπας και Βαρθολομαίος είναι απόλυτα ταυτόσημη και αυτό καθιστά τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Πάπα της Ανατολής. Ως δύο λοιπόν Πάπες, κακόδοξοι και πολέμιοι της Ορθοδοξίας, υβριστές των Ομολογητών και των Μαρτύρων, εργάζονται για την Παναίρεση του Οικουμενισμού.

Ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, είπε σε συνέντευξή του:

Θα πω κάτι που να μην το θεωρήσετε υπερβολικό. Ζυγίζω τα λόγια μου αλλιώς θα ήμουν στις φυλακές. 

Λοιπόν. Απ’ όλους τους αιρετικούς -διαβάζουμε εκκλησιαστική ιστορία- μέχρι τον σημερινό αιώνα 21ο αιώνα, δεν υπήρξε αιρετικός τόσο μεγάλος όσο ο Βαρθολομαίος. Γιατί:

  • Εγκρίνει τις αιρέσεις και τις ονομάζει «εκκλησίες» ενώ η Γραφή λέει, μία Εκκλησία ίδρυσε ο Χριστός, Αυτή που κατέχει την αλήθεια. Και αυτό δεν ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως; Πιστεύω εις Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν.
  • Εγκρίνει τα βαπτίσματα των ετεροδόξων, των αιρετικών, ενώ ο Παύλος λέει εν βάπτισμα. Και το Σύμβολο της Πίστεως τι λέει; Ομολογώ εν βάπτισμα. Αυτός παραδέχεται τα βαπτίσματα των αιρετικών.
  • Υποτιμάει τους Πατέρες της Εκκλησίας, τους μεγάλους, τους Αγίους, τους θαυματουργούς, που και τα Ιερά τους Λείψανα ευωδιάζουν. Και τι λέει; Ότι οι Πατέρες… δεν είχαν αγάπη, είχαν φανατισμό, είχαν φονταμενταλισμό και απέτυχαν στο έργο τους, είναι πλέον εξοφλημένοι. Και έρχονται τώρα αυτοί οι σύγχρονοι πατέρες, οι οποίοι έχουν πολλή αγάπη, αγαπούν τους κακοδόξους και μισούν τους Ορθοδόξους, να διορθώσουν τα πράγματα και να κάνουν μία ιδανική Χριστιανική κοινωνία! Λοιπόν. Είναι εναντίον των Πατέρων. Γίνεται λόγος για μεταπατερική θεολογία ή αντιπατερική θεολογία.
  • Και προχωράει εκεί που δεν προχώρησε κανείς αιρετικός του παρελθόντος…
  • Εγκρίνει και τις άλλες θρησκείες, οι οποίες είναι δημιουργήματα δαιμόνων, που λέει η Αγία Γραφή· οι θεοί των εθνών, τα είδωλα των εθνών. Εγκρίνει και τις άλλες θρησκείες και τι λέει; Ότι και οι άλλες θρησκείες είναι «σεβαστές», η λέξη είναι δική του, είναι «σεβάσμιες», η λέξη είναι δική του, και είναι δρόμοι σωτηρίας, οδηγούν και οι άλλες θρησκείες στη σωτηρία. Ενώ η Γραφή λέει μόνον ο Χριστός και η πίστη στο Χριστό εξασφαλίζει τη σωτηρία. Και λέει ότι ο ίδιος Θεός λατρεύεται απ’ όλους τους λαούς όλων των θρησκειών με άλλο τρόπο.

Ε, όλα αυτά δεν τα είπε ποτέ κανείς. Είναι ο μεγαλύτερος αιρετικός όλων των αιώνων, πολύ μεγαλύτερος από τους άλλους αιρετικούς. Ο οικουμενισμός βαδίζει παράλληλα με τη νέα εποχή, νέα τάξη πραγμάτων, παγκοσμιοποίηση και λοιπά”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο αιρετικός πάπας στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας και η υποδοχή του από την κοσμική…
– Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού
– Μήνυμα-πρόκληση του Πάπα Φραγκίσκου: Υπάρχει μία «συνοδική χάρη» και μία «αποστολική αδελφοσύνη» κατά την επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Τραγικοί υμνητές του Καζαντζάκη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρών σε εκδήλωση τιμής του Κρητικού συγγραφέα Το να προβάλλουν και να τιμούν τον Καζαντζάκη λογοτέχνες, φιλόλογοι, και γραμματιζούμενοι λογής λογής, είναι ένα αναπόφευκτο...

Συναντήθηκαν οι παγκόσμιοι Άρχοντες του Οικουμενικού θρόνου στην Αθήνα και άφησαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Προβλημάτισε δυσάρεστα η επιλογή της 29ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της Άλωση της Πόλης, για την σύγκλιση της 1ης Συνόδου Κορυφής των Παγκόσμιων Αρχόντων

 Ο πρώτος «άγιος» influencer*

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου. Ο μακαριστός Όσιος γέροντας Αγάθωνας Κωνσταμονίτης, μας νουθετούσε με τρόπο ξεκάθαρο πως οτιδήποτε βρίσκεται έξω από την Ορθοδοξία είναι διάβολος

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.