Ελευθέριος Κοσμίδης

Οι δύο πόλεμοι

εικόνα άρθρου: Οι δύο πόλεμοι

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Είναι τελείως διαφορετικά τα χαρακτηριστικά του πολέμου κατά του εχθρού και του πολέμου εκ των έσω.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Οι δύο πόλεμοι

Κοσμίδης Ελευθέριος 
Μέλος του Δ.Σ. του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής 
www.agiosiosif.gr

Η Εκκλησία βρίσκεται υπό διωγμό. Ο Ελληνισμός δοκιμάζεται από μία πρωτοφανή επιχείρηση συρρίκνωσης και αφανισμού. Η θρησκευτική εξουσία, δυστυχώς για πολλοστή φορά στη μακραίωνη εκκλησιαστική μας ιστορία, συντάσσεται ομοθυμαδόν με την παναίρεση του Οικουμενισμού, και ο αγώνας για την αλήθεια της Πίστης βρίσκεται στα χέρια απλών κληρικών και μοναχών. 

Η πολιτική μας εξουσία ως ερμαφρόδιτη νύφη σέρνεται σε μια εξουσιαστική πραγματικότητα, που άλλοτε φλερτάρει με καθεστωτικές πρακτικές και άλλοτε με νεοεποχίτικες, στοιβάζοντας δίχως αναστολές ανθρώπινες ψυχές στο χωνευτήρι της Νέας Εποχής. 

Η πραγματική εξουσία πάνω από τους δύο αυτούς πυλώνες της ζωής μας είναι το αόρατο διευθυντήριο της Νέας Εποχής. Έχοντας συγκεντρώσει τον παγκόσμιο πλούτο στα χέρια μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, υλοποιεί με δαιμονική ακρίβεια ένα σχέδιο που φαίνεται να ξεπερνά σύνορα κρατών και θρησκείες.

Η Ελληνορθοδοξία, λοιπόν, βρίσκεται υπό διωγμό και εναντίον του κοινού εχθρού, δηλ. της Νέας Εποχής. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα μας υπερασπιζόμαστε Πατρίδα και Ορθοδοξία: Την Πατρίδα μας από τη μια, για να τιμήσουμε το αίμα των προγόνων μας, να αποδειχθούμε άξιοι κληρονόμοι της δικής τους θυσίας. Την Πίστη μας από την άλλη, για να ζούμε στη ζωή αυτή με αρχές, τις αρχές του Ευαγγελίου και με απώτερο σκοπό να αξιωθούμε από το Θεό της επουρανίου Βασιλείας Του.

Αυτός ο πόλεμος είναι ξεκάθαρος.

Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, είμαστε ή δεν είμαστε στα χαρακώματα; 

Ο δεύτερος πόλεμος, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακριθεί και ακόμα δυσκολότερο να αντιμετωπιστεί. Ακόμα και μετά από μεγάλες επαναστάσεις, το Έθνος μας ταλαιπωρήθηκε από διχασμούς, συμφέροντα και ίντριγκες. Πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τούτο το δαίμονα.

Εμείς, σε τούτο το πόλεμο κατά του επάρατου Οικουμενισμού, συνταχθήκαμε με τη γραμμή των Πατέρων της Εκκλησίας και επιλέξαμε, μετά την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, τον έσχατο δρόμο αντίδρασης, την ευλογημένη Αποτείχιση.

Όποιος θέλει να ενημερωθεί για τον αγώνα μας ενημερώνεται από το site katanixi.gr, τα κανάλια στο Youtube katanixi, Katihisis και katanixis, καθώς και όλα τα social media (Facebook, Twitter κ.α.).

ΥΓ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κανάλι ΒΙΝΤΕΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και το ιστολόγιο koukfamili για τη “στήριξη“. Η ανομολόγητη αλλά απόλυτη απαγόρευση της λέξης “Αποτείχιση” στον αγώνα για την Ορθοδοξία, έχει βαθύτερες ρίζες, νοσεί βαρύτατη αγνωσία της Εκκλησιαστικής μας Ιστορίας και ομογενοποιεί την καλή Αποτείχιση με την κακή Αποτείχιση που οδηγεί στο σχίσμα.

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.