Ελένη Παπασταματάκη

Οι “εκλεκτοί” του Βαρθολομαίου, Εσφιγμενίτες και η βλάσφημη αγιογραφία

εικόνα άρθρου: Οι “εκλεκτοί” του Βαρθολομαίου, Εσφιγμενίτες και η βλάσφημη αγιογραφία
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αυτή η βλάσφημη εκτροπή, πραγματοποιήθηκε από τη νέα αντικανονική αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, η οποία ως γνωστόν υποστηρίζει ανοικτά την OCU…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Βάζουν στον Άγιο να κρατάει πάπυρο με τον Τόμο Αυτοκεφαλίας

Είναι πράγματι εντυπωσιακό, τι μηχανεύεται ο διάβολος με τα όργανά του, προκειμένου να πείσει ότι το σκοτάδι είναι φως. Ματαιοπονούν όσοι αρνούνται το Φως του Χριστού και εναγκαλίζονται το ζόφος της πλάνης. Πέφτουν έτσι από την μία βλασφημία στην άλλη και δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να εμπαίζουν την αγία πίστη μας.

Αυτό συνέβη και με την βλάσφημη αγιογραφία στην Μονή Εσφιγμένου, όπου απεικονίζεται ο Άγιος Αντώνιος της Λαύρας των Σπηλαίων να κρατάει στο χέρι πάπυρο, με γραμμένο ένα μέρος από τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η νέα Εσφιγμένου είναι από εκείνα τα μοναστήρια που αναγνωρίζουν ανοιχτά την OCU στο διχασμένο Περιβόλι της Παναγίας μας.

Η φωτογραφία αυτής της τοιχογραφίας δημοσιεύτηκε από τον γραμματέα της Συνοδικής Θεολογικής και Λειτουργικής Επιτροπής της OCU, σύμφωνα με την ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων. Μάλιστα κάτω από την ανάρτηση υπάρχει ο σχολιασμός «Μια νέα μυθολογία;” «Μια νέα πραγματικότητα».

Η νέα αδελφότητα Εσφιγμένου και η σχέση της με τον Βαρθολομαίο

Εξάλλου δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι και αυτή η ίδια αδελφότητα φυτεύτηκε αυθαίρετα και αντικανονικά, μέσα στο Μοναστήρι της Εσφιγμένου, που είχε ήδη ζωντανή την παλαιά και νόμιμη αδελφότητα. Τότε και πάλι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καταπατώντας τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους επέβαλε εντελώς απολυταρχικά και αντιδημοκρατικά την εγκαταβίωση τους στη Μονή.

Η στάση του Ηγουμένου σχετικά με το Ουκρανικό και τον Επιφάνιο

Εξυπακούεται ότι ο Ηγούμενος Βαρθολομαίος είναι φίλα προσκείμενος στον Ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο της Ουκρανίας, καθώς αμφότεροι απολαμβάνουν παρανόμως, όσα η παπίζουσα τακτική του Οικουμενικού Πατριάρχη επέβαλε τα τελευταία χρόνια βάση της νέας Εκκλησιολογίας του Φαναρίου. Είναι απολύτως λογικό λοιπόν να αλληλοστηρίζονται και ενόψει της επίσκεψης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία μπαίνουν σε χρήση όλα τα επικοινωνιακά μέσα. Αποδεικνύεται έτσι σταθερά ότι η τακτική του Οικουμενικού Πατριάρχη όχι μόνο δεν ωφελεί την Εκκλησία, αλλά αντιθέτως την μάχεται, προκαλώντας σχίσματα και συγκρούσεις.

Χάριν της υποστήριξης του σχίσματος και της πλάνης, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους Αγίους, προκειμένου να στηρίξουν τα σχέδια τους. Χρησιμοποίησαν έτσι κακόβουλα έναν Άγιο ο οποίος υπήρξε η γέφυρα μεταξύ Ορθόδοξων λαών και ένωσε με τον βίο του τα ιερά χώματα του Άθωνα με αυτά τα αγιασμένα, της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου. Τί κοινό μπορεί να έχει ο Άγιος Αντώνιος με αυτούς που υπέγραψαν να σχιστεί βάναυσα ο χιτώνας του Χριστού μας και να διασπαστεί η ολότητα του Σώματος της Αγίας Εκκλησίας μας; Είθε ο Άγιος του Θεού με τις πρεσβείες του στον Κύριο να χαλάσει τα σχέδια των κακοδόξων!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά
– Σε νέες περιπέτειες το Άγιο Όρος. Επίσκεψη του “Ουκρανίας” Επιφανίου και δημιουργία Ουκρανικής Σκήτης
– Πρόσκληση σκάνδαλο Αγιορειτών ηγουμένων σε ψευδομητροπολίτη Ουκρανίας Επιφάνιο
– Σχισματικοί στο Άγιον Όρος: ποιος και γιατί τους επιτρέπει να εισέλθουν
– Kοινώνησαν στο Άγιο Όρος οι σχισματικοί της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας

Σχετικά άρθρα

Ο σχισματικός Ψευδομητροπολίτης Επιφάνιος στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικ. Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ

Η Σύναξη των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ (2016) αποκαλύπτει το προσωπείο του Πατριάρχη Κων/Πόλεως και των συν αυτώ Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο Οικουμενιστικό Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ μετέβη ο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.