Σοφία Μακεδονοπούλου

Οι εκπρόσωποι του Ομοσπονδιακού Διαθρησκειακού Διαλόγου (FIDIF) στο Βέλγιο για την εισβολή στην Ουκρανία

εικόνα άρθρου: Οι εκπρόσωποι του Ομοσπονδιακού Διαθρησκειακού Διαλόγου (FIDIF) στο Βέλγιο για την εισβολή στην Ουκρανία
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οι Οικουμενιστές καταδικάζουν την εισβολή στην Ουκρανία….ή “Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί την γην”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Καμία εντύπωση δε μας κάνει το γεγονός πως όλοι οι Οικουμενιστές μεταπατέρες εγχώριοι και μη, οι θιασώτες της ψευτο-συνόδου του Κολυμπαρίου, οι απολογητές του ουκρανικού κακοκέφαλου, οι υποστηρικτές των ανίερων βλάσφημων μέτρων στους ιερούς Ναούς και του αμαρτωλού εμβολίου, αυτοί, πάντα οι ίδιοι τάσσονται στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, στον πόλεμο που ξέσπασε στην Ουκρανία. 

Στο πλαίσιο αυτό και οι εκπρόσωποι του Ομοσπονδιακού Διαθρησκειακού Διαλόγου (FIDIF) στο Βέλγιο καταδικάζουν την εισβολή στην Ουκρανία “συγκλονισμένοι από την δυστυχία και τα βάσανα που υφίσταται ο Ουκρανικός λαός”. 

Καταγγέλλουν πως αθώοι άνθρωποι είναι θύματα της βάναυσης παραβίασης του διεθνούς δικαίου, πως παραβιάζονται τα στοιχειώδη δημοκρατικά ανθρώπινα δικαιώματα, πως οι μειονότητες φιμώνονται ή καταδιώκονται. Και ως εκ τούτου, όσοι εν ονόματι του Κράτους Δικαίου αντιστέκονται στην εισβολή αναμένουν γενναία βοήθεια, σαν ένδειξη αλληλεγγύης της διεθνούς κοινότητας. 

Γι΄αυτό και καλούν τις κοινότητές τους, δηλαδή την Αγγλικανική Εκκλησία, τη Βουδιστική Ένωση, το Κέντρο λαϊκού Αγώνα ( μη θρησκευτική, κοσμική οργάνωση), το Ισραηλιτικό Συμβούλιο, τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, τη deMens.nu (ολλανδόφωνη οργάνωση-ομπρέλα των φιλελεύθερων ουμανιστικών ενώσεων στη Φλάνδρα και τις Βρυξέλλες), τη μουσουλμανική κοινότητα, την Ορθόδοξη Εκκλησία βεβαίως βεβαίως, και την Προτεσταντική και Ευαγγελική εκκλησία: 

Να βοηθήσουν θύματα καὶ πρόσφυγες.

Να συνεργάζονται για την διάδοση ορθών πληροφοριών από αξιόπιστες πηγές.

Να ενθαρρύνουν τους πολιτικοὺς να εφαρμόζουν τους νόμους και να επιδιώκουν το Διάλογο.

Για το Οικουμενιστικό του πράγματος δε θα σχολιάσουμε καν! Συνεργάζονται μια χαρά πιστοί και αιρετικοί, “ένθεοι” με άθεους, επιβεβαιώνοντας τους Αγίους πατέρες που μιλάνε για τα τρία είδη αθεΐαςΟμοσπονδιακός διάλογος Αθέων θα έπρεπε να ονομάζεται κανονικά…

Θα σταθούμε στο εξής: Πού ήταν τόσα χρόνια όλοι αυτοί, όταν από το 2019 και μετά οι ορθόδοξοι πιστοί της κανονικής Εκκλησίας του Ονουφρίου στην Ουκρανία εκδιώχνονται βίαια από τους Ναούς τους, προπηλακίζονται, κακοποιούνται και τραυματίζονται; 

Δεν έφτασαν στα αυτιά τους οι καταγγελίες; 

Καταγγελίες που, βέβαια, δεν αναδείχτηκαν από τα μεγάλα διαπλεκόμενα κανάλια! 

Καταγγελίες που μόνο ελάχιστα κανάλια διακίνησαν, στο περιθώριο του διαδικτύου! 

Καταγγελίες που, όμως, αναδείχτηκαν, στο μοναδικό συνέδριο-ημερίδα που διοργανώθηκε από τους ορθόδοξους Συλλόγους μας το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, με θέμα «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου». Στα πλαίσια αυτής της ημερίδας ακούστηκε από τον π. Ολέχ Τοτσίνσκυ η εισήγηση με θέμα “Η δίωξη της Ουκρανικής Εκκλησίας, μετά την παραχώρηση του «Τόμου Αυτοκεφαλίας» στους σχισματικούς”, και έγινε προβολή αποκαλυπτικού βίντεο-ντοκουμέντου.  

Κανένας δε συγκινήθηκε από την αδικία! 

Κανείς δε συγκινείται, όταν διώκονται ομολογητές πατέρες και θεολόγοι για την πίστη τους ( βλ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, π. Νικόλαος Μανώλης, π. Θεόδωρος Ζήσης και άλλοι πολλοί), με βάση τον νόμο 5383/1932 «Περί Ἐκκλησιαστικῶν Δικαστηρίων καί τῆς πρό αὐτῶν διαδικασίας», ο οποίος ορίζει το ίδιο πρόσωπο (το μητροπολίτη) ως κατήγορο και ως δικαστή του κληρικού.

Κανείς δε συγκινείται, όταν διώκονται απλοί πολίτες για τις ιδέες και τις επιλογές τους ( βλ.υγειονομικοί για εμβόλιο)! 

Κανείς δε συγκινήθηκε για το άδικο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και για τους Κύπριους αγνοούμενους!

Φαίνεται σημασία έχει ποιος διώκει και γιατί, προκειμένου να εξεγερθούν τα φιλάνθρωπα συναισθήματά μας. 

Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της αμαύρωσης της εθνικής μας μνήμης και αυτοσυνειδησίας από το 1999, όταν σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδίκαζε την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Σερβία, η οποία οδήγησε στον διαμελισμό της και στην δημιουργία μικρών θνησιγενών κρατιδίων. 

Η παρόμοια διάσταση των γεγονότων στη Ρωσία από το 1990 και έπειτα κανένα δε φαίνεται να απασχολεί πιά εκτός ελαχίστων….

Η μονομερής διακαναλική προπαγάνδα έκανε καλά την δουλειά της και ο Έλληνας έπαψε πια να είναι δίκαιος…

“Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί την γην” (Ἡσ. 26,9) επιτάσσει η Γραφή…

  1. Τα τρία είδη της αθεΐας κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά

Τριῶν ὄντων τῶν τῆς ἀθεΐας ὡς εἰπεῖν γενῶν….

Ἕν μέν δή γένος ἀθεΐας ἐστίν ἡ πολυειδής πλάνη τῶν ἑλληνιζόντων….

Δεύτερον δέ γένος ἀθεΐας ἐστίν ἡ πολυσχιδής και πολύμορφος ἀπάτη τῶν αἱρετικῶν…

Τρίτον δέ ἐστίν εἶδος, οὐ πόρρω τῆς ἀνωτέρω πονηρᾶς ξυνωρίδος, το παραιτεῖσθαί τι λέγειν τῶν δεδογμένων περί Θεοῦ καί μηδαμῶς ἐθέλειν ὑπ’ ἀνευλαβοῦς εὐλαβείας ἐκ τῶν ὑπερβαινόντων τήν τῶν πολλῶν διάνοιαν αὐτόν ὑμνεῖν … και τάς τῶν ἱερῶν πατέρων θεολογίας μή τοῖς οὐκ εἰδόσιν ἐξηγεῖσθαι, ἀλλ’ ἀποσείεσθαι καί ἀθετεῖν …

(Τρίτο πάλι εἶδος ἀθεΐας, πού δέν βρίσκεται καί πολύ μακριά ἀπό τήν ἀνωτέρω πονηρή δυάδα, εἶναι τό νά παραιτῆται κανείς νά ἀναφέρη τά δόγματα περί Θεοῦ καί λόγῳ τῆς ἀνευλαβοῦς εὐλάβειας νά μή θέλη καθόλου νά τόν ὑμνῆ ἀπό αὐτά, πού εἶναι ἀνώτερα ἀπό τήν διάνοια πολλῶν… εἶναι ἐπίσης τό νά μή ἐξηγῆ τίς θεολογίες τῶν ἱερῶν πατέρων σέ ὅσους δέν γνωρίζουν, ἀλλά νά τίς ἀπορρίπτη και ἀθετῆ…).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Πνευματικά ερωτοτροπήματα ανάμεσα στη Συροϊακωβιτική Εκκλησία και στη Μητρόπολη Βελγίου
– Στην επίσημη Δοξολογία για την εθνική εορτή του Βελγίου ο Μητρ. Βελγίου
– Μητρόπολη Βελγίου: ορατότης μηδέν
– Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στον μητρ. Βελγίου Αθηναγόρα

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Σαν σήμερα κοιμήθηκε ο άγιος γέροντάς μας (Κυριακή Αγίας Μαρίας Αιγυπτίας 2021)

της Σοφίας Μακεδονοπούλου Η μέρα αυτή χαράχτηκε για πάντα στην καρδιά μας… Σαν σήμερα κοιμήθηκε, ο άγιος γέροντάς μας, κι η μέρα αυτή χαράχτηκε για πάντα στην καρδιά μας. Μας δίδαξε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.