Επικαιρότητα

Οι ΗΠΑ στο Φανάρι (σε οικείο έδαφος φυσικά!) ως Μουσείο της Βίβλου, ως CIA ή και τα δυο;

εικόνα άρθρου: Οι ΗΠΑ στο Φανάρι (σε οικείο έδαφος φυσικά!) ως Μουσείο της Βίβλου, ως CIA ή και τα δυο;

Ανάλογες συμφωνίες με το Μουσείο της Βίβλου έχουν υπογράψει τα Μουσεία του Βατικανού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σημαντικό στοιχείο: Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Ελισάβετ Προδρόμου, η οποία  στελέχωσε την πατριαρχική αντιπροσωπία στην ψευδοσύνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης και η οποία είναι Μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Μουσείου.

Μερικά στοιχεία για την Προδρόμου:
“Aπό το 2004-2012 αντιπρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Θρησκευτικών Ελευθεριών της αμερικανικής Βουλής και από το 2011 αναβαθμίστηκε σε μέλος της αρμόδιας ομάδας εργασίας του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών με αντικείμενο «Θρησκεία και Εξωτερική Πολιτική». Θεωρείται ειδήμων σε θέματα ανατολικής Μεσογείου και νότιο-ανατολικής Ευρώπης και έχει συνεργασθεί ως σύμβουλος στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ , το υπουργείο Άμυνας, την Αμυντική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA), την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), το NATO, τον ΟΗΕ, υπουργεία και Μ.Κ.Ο. διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Χαρακτηρίζεται τέλος ως ανώτερη διπλωμάτης (Senior Diplomat)”.
Για την Ελισάβετ Προδρόμου, προσθέσαμε σχετικούς συνδέσμους στο τέλος του άρθρου.

Διαβάσαμε στο nyxthimeron.com:


Αντιπροσωπεία του Μουσείου της Βίβλου των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα σε ακρόαση Αντιπροσωπεία του Μουσείου της Βίβλου, που εδρεύει στην Πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, με αφορμή την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του σημαντικού αμερικανικού Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους με τον Παναγιώτατο οι Δρ. Jeff Kloha, επί κεφαλής Επιμελητής (Chief Curator), και Δρ. Andy Νiggemann, συνεργάτης Επιμελητής (Associate Curator) του Μουσείου, καθώς και η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Tufts Ελισάβετ Προδρόμου, Μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Μουσείου, είχαν την ευκαιρία να τον ενημερώσουν για τις δράσεις και τις συνεργασίες του αμερικανικού Ιδρύματος, που δέχεται περί το ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο. Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, Αρχειοφύλαξ του Πατριαρχείου, ο οποίος έχει οριστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως υπεύθυνος της συνεργασίας με το Μουσείο της Βίβλου. 

[….]

Να σημειωθεί ότι ανάλογες συμφωνίες με το Μουσείο της Βίβλου έχουν υπογράψει τα Μουσεία του Βατικανού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ελ. Προδρόμου: Υπήρξε μια ζωηρή και πολύ έντονη αντιπαράθεση και τελικά συναίνεση ότι αυτές (οι αιρέσεις) είναι όντως Εκκλησίες
Οικουμενιστικό Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας
Εξοργιστικές αποκαλύψεις της Ελισάβετ Προδρόμου για όσα συνέβησαν στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης
Ελισάβετ Προδρόμου. Πρόσωπο “κλειδί” στην Πανορθόδοξη Σύνοδο; ή απλά συνωμοσιολογίες;

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.