Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… “με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου”…

Υπάρχει ένα οξύμωρο που θέλουμε να το επισημάνουμε. Όταν εμείς ασχολούμαστε με την καταπολέμηση των αιρέσεων, οι οικουμενιστές μας κατηγορούν ότι δήθεν αφήσαμε το Χριστό και πιάσαμε το Διάβολο. Φυσικά αυτό αποτελεί βλασφημία απευθυνόμενη ουσιαστικά στους αντιαιρετικούς Αγίους. Έλα όμως που τα φετινά Χριστούγεννα οι ίδιοι και οι ομοϊδεάτες τους άφησαν το Χριστό και έπιασαν να ασχολούνται με τους καλικάτζαρους! Και όχι για να τους πολεμήσουν μαζί με το δαιμονικό πνεύμα που αντιπροσωπεύουν, που κλείνει την πόρτα του Παραδείσου, αλλά τους τιμούν! Δεν αναφέρονται τόσο στη Γέννηση του Θεανθρώπου, όσο μας συστήνουν αυτούς! Καταπιάνονται με όλες τις παραδόσεις του κόσμου, πλην της εκκλησιαστικής ιερής Παράδοσης! Αν αυτό δεν είναι εγκατάλειψη Θεού, τί είναι;

Διαβάζουμε στο imtks.gr:


Μουσικοθεατρική Παράσταση «Καλικαντζαρο… (ανά)… δουλειές

Αλήθεια τι γίνεται με τους καλικαντζάρους; Τόσες παραδόσεις υπάρχουν,  τόσοι θρύλοι κυκλοφορούν και πολλά λαϊκά δρώμενα έχουν διατηρηθεί στο χρόνο για το Άγιο Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.

Πάνω σ’ αυτό το θέμα η Ενοριακή Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων, υπό την διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Πλαστάρα, θα παρουσιάσει το μουσικοθεατρικό έργο: «Καλικαντζαρο… (ανα)… δουλειές»… με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού, στην Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου
Σχόλιο επί της αναρτήσεως με αφορμή την «Χριστουγεννιάτικη» γιορτή ενορίας της Μητρόπολης Φιλίππων
– Χριστός και Διάβολος πλάι πλάι στο Αίγιο
Διαμαρτυρίες για παγανιστική κατασκευή στο Δήμο Αιγίου