Επικαιρότητα

Οι κληρικοί της Ηλείας βιώνουν Εκκλησιαστικό εκφοβισμό

εικόνα άρθρου: Οι κληρικοί της Ηλείας βιώνουν Εκκλησιαστικό εκφοβισμό

Ο σκανδαλισμός των πιστών συνεχίζεται ανελέητος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μία εγκύκλιος του Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού, που είδε το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες του Γενάρη, αποτελεί ντροπή για το Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Είναι πολύ εύκολο να πλήξουμε τον Μητροπολίτη Ηλείας για την ηλικία του και την γενικότερη ικανότητά του προς διαποίμανση. Δεν θα σταθούμε σε αυτό το πραγματικό γεγονός.

Είναι άλλωστε αναμενόμενο πως απαράδεκτες και ανοίκειες προς την Ορθόδοξη πίστη συνοδικές αποφάσεις, στην κατα τόπους εφαρμογή τους, θα τύχουν κάποιων αποκλίσεων.

Όλα είναι ζήτημα ερμηνείας τότε. 

Η πίεση που ασκείται στον πιστό λαό την τελευταία δεκαπενταετία είναι συσσωρευμένη. Η οικονομική εξουθένωση, η λαθρομετανάστευση, η παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας με την προδοσία της Συμφωνίας των Πρεσπών, συναντούν την προδοσία της πίστεως με την ψευδοσύνοδο στο Κολυμπάρι Χανίων και την απειλή του σχίσματος με το Ουκρανικό αυτοκέφαλο.

Ο πιστός λαός βιώνει την τραγική σύγκλιση κοσμικής και εκκλησιαστικής προδοσίας και εκτροπής στον εσχάτως επιχειρούμενο υγειονομικό ολοκληρωτισμό.

Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει και η Εκκλησία, δυστυχώς Συνοδικώς, δε διαχωρίζει τη θέση της και μάλιστα διαδραματίζει ενεργό ρόλο σε όλη αυτή την κατάσταση, λαμβάνοντας το μέρος των εξουσιαστών. 

Όταν η πίστη στον ένα και μόνο αληθινό Θεό, ΔΕΝ προτείνεται από την Εκκλησιαστική μας διοίκηση,  ως η μόνη ενδεδειγμένη ρεαλιστική  και βιώσιμη λύση… η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι επώδυνη για όλους.

Ευχόμαστε στους κληρικούς της Ηλείας να μην υποκύψουν στις πρακτικές αυτές.

Ο Θεός βοηθός!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Μητρόπολη Ηλείας αγρυπνά ή κοιμάται με τα τσαρούχια
Μία επιστολή για κλάματα η απαντητική επιστολή του Μητροπολίτη Ηλείας
Αντιχριστιανικό μένος Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού
Γερμανός Ηλείας: δεν θα λειτουργούνται οι ναοί γιατί “… τη Μ. Εβδομάδα κάνει κρύο”

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.