εικόνα άρθρου: Οι μεταπατερικές Θεολογικές Ακαδημίες της Κρήτης καταφύγιο των σχισματικών Ουκρανών

Οι σχισματικοί Ουκρανοί και ο «πρωθιερέας» Volodymyr Vakin επιχειρούν να εισβάλουν στην Εκκλησία της Κρήτης από την κερκόπορτα των Θεολογικών Ακαδημιών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αντιπροσωπεία της Θεολογικής Ακαδημίας του Volyn (Βολύν) της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας επισκέφθηκε την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης (ΠΑΕΑΚ) στο Ηράκλειο, την 24η Οκτωβρίου 2023 [1].

Τους σχισματικούς «ιερείς» της Ουκρανίας, με προεξάρχοντα τον πρύτανη «πρωθιερέα» Volodymyr Vakin (Βλαδίμηρο Βάκιν), συνόδευσε ο Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), Κωνσταντίνος Ζορμπάς, στο πλαίσιο συναφθείσης συνεργασίας της ΟΑΚ με την Ακαδημία του Volyn για την πραγματοποίηση προγραμμάτων μετακίνησης και επιμόρφωσης Ουκρανών φοιτητών στην Κρήτη.

Την αντιπροσωπεία των σχισματικών της Ουκρανίας και τον κ. Ζορμπά υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Ακαδημίας, Μιχαήλ Στρουμπάκης, ο Διευθυντής Σπουδών προγράμματος Ιερατικών Σπουδών, Χριστόφορος Αρβανίτης, ο Διευθυντής Σπουδών προγράμματος Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, π. Αυγουστίνος Μπαϊραχτάρης, καθώς και παρευρισκόμενοι στην Ακαδημία καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της ΠΑΕΑΚ, οι επισκέπτες και οι καθηγητές της Πατριαρχικής Ακαδημίας συζήτησαν «σε κλίμα αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης» θέματα συνεργασίας μεταξύ των τριών ιδρυμάτων (Ακαδημία Volyn, ΠΑΕΑΚ, ΟΑΚ) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Μεταπατερικές Θεολογικές Ακαδημίες και σχισματικοί της Ουκρανίας

Κατά το παρελθόν, οι σχισματικοί Ουκρανοί της Ακαδημίας Volyn και ο πρύτανης «πρωθιερέας» Volodymyr Vakin συμμετείχαν στα θερινά προγράμματα «επιμόρφωσης» που εκπόνησε η [μεταπατερική] Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου (ΑΘΣΒ) της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού:

α) 30 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2019, Βόλος [2]

β) 18 έως 24 Ιουλίου 2021, Διαδικτυακή υλοποίηση [3]

γ) 25 έως 29 Ιουλίου 2022, Διαδικτυακή υλοποίηση [4]

δ) 2 έως 10 Ιουλίου 2023, Βόλος [5].

Πλέον, οι σχισματικοί της Ουκρανίας επιχειρούν να εισβάλουν και στην Εκκλησία της Κρήτης, μέσω της Πατριαρχικής Ακαδημίας.

Ενώ το σύνολο των Ορθοδόξων Εκκλησιών αποστρέφεται με κάθε κόστος και θυσία το σχισματικό παρα-εκκλησιαστικό μόρφωμα της Ουκρανίας – που δημιούργησε με την αρωγή της Δύσης ο Πατριάρχης Κων/πόλεως και το Φανάρι – , οι σχισματικοί Ουκρανοί και διώκτες των Ορθοδόξων της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας βρίσκουν καταφύγιο στις πρόθυμες, μεταπατερικές Θεολογικές Ακαδημίες.

Μετά την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και η Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης μολύνουν και δηλητηριάζουν με οτιδήποτε ξένο, αιρετικό και ψεύτικο, την Ορθόδοξη πίστη και Παράδοση των Αγίων Πατέρων, και σκίζουν τον άρραφο χιτώνα του Κυρίου.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
H Ακαδημία Βόλου ορμητήριο των σχισματοαιρετικών Ουκρανών και συγκρητιστικό εργαστήρι του Ιουδαϊσμού
Μνημόνιο συνεργασίας της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας και της Ακαδημίας Βόλου
Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου: Θερινό Πανεπιστήμιο για τους σχισματικούς Ουκρανούς

Σχετικά άρθρα

Αιφνίδια αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Τούλτσιν από το καθεστώς Ζελένσκι

Οι διώξεις κατά των ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας έχουν πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Επικύρωση της καταδίκης σε πέντε χρόνια φυλάκιση (18η Ιουνίου 2024) Την 18η Ιουνίου 2024, το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.