Επικαιρότητα

Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!

εικόνα άρθρου: Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όχι λοιπόν, δε θα γίνουμε συνένοχοι στη βλασφημία και στη φαρσοκωμωδία της μάσκας, των γαντιών και της ελεγχόμενης προσέλευσης στους Ιερούς Ναούς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!

Της Ελένης Καμπούρη

Με νέα ΚΥΑ όπως διαβάζουμε σε άρθρο με τίτλο: “Νέα ΚΥΑ για τις εκκλησίες μέχρι 21 Αυγούστου”, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μαζί με το Υπουργείο Υγείας αποφάσισαν τη διατήρηση των ίδιων ακριβώς μέτρων που ισχύουν έως σήμερα στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας έως τις 21 Αυγούστου 2020. Δηλαδή ξανά μία από τα ίδια. Face control στην είσοδο των Ναών, αντισηπτικά στην είσοδο αλλά και μέσα στο Ναό, τα αντίδωρα σε σακουλάκια, μάσκες-φίμωτρα στο πρόσωπο, πλαστικές προσωπίδες, χειρουργικά γάντια, αποστάσεις ασφαλείας, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων κτλ. Μωρίες, ασέβειες, βλασφημίες και ανοησίες. Κι όλα αυτά μέσα στην Εκκλησία, τον Οίκο του Θεού ο Οποίος θεραπεύει, δίνει ζωή και ελπίδα, παρηγορεί, στηρίζει, ανακουφίζει και ΔΕΝ αρρωσταίνει. Συνεχίζουν τα συναξάρια και οι Άγιοι να τα επαναλαμβάνουν κι εμείς να τα μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας, με υπομονή και επιμονή!

Ενώ τα πάντα είναι ανοιχτά με σχεδόν κανένα έλεγχο, η Εκκλησία ακόμη και τώρα αντιμετωπίζεται ως ύποπτη που μεταδίδει ιούς και μικρόβια. Εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, παιδικές χαρές, τράπεζες, λαϊκές αγορές, λεωφορεία, αεροπλάνα, τραίνα, κέντρα εστίασης, τα πάντα λειτουργούν ελεύθερα με το συνωστισμό στο ζενίθ να σκανδαλίζει ακόμη και τον πιο αδιάφορο πολίτη, και βλέπουμε να μην γίνεται ούτε η ελάχιστη παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης. Τα πάρτι και τα πανηγύρια καλά κρατούν… Επίσης και οι τουρίστες από άλλες χώρες εισέρχονται στη χώρα μας κουβαλώντας σε πάρα πολλές περιπτώσεις το ιό σαν συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί φορείς. Και όμως, η Εκκλησία συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα ή κυριολεκτικά με βδελυγμία από τους κυβερνητικούς άρχοντες. Το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί αλλά στη ΔΙΣ, σε μερίδα κλήρου και λαού, που ακόμα και τώρα έχουν λογισμούς ασέβειας, αμφιβολίας και ψυχρής λογικής. Ακόμα και τώρα, μετά από εβδομάδες που έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι η Εκκλησία ήταν και είναι η μόνη υπερδύναμη που φρενάρισε αποτελεσματικά τον ιό. 

Η ΔΙΣ ακόμη και τώρα συμμαχεί με το άθεο κυβερνητικό έργο και, αντί να ορθοτομεί το Λόγο της Αλήθειας, συνεχίζει να συναινεί σε βλάσφημες και ξένες προς την Ορθοδοξία πρακτικές. Τελικά απ’ ότι φαίνεται η απιστία συνεχίζεται και η αμετανοησία ακόμη βρίσκεται εδώ προ των πυλών. Ο Χριστός μάς δείχνει με κάθε τρόπο τη δύναμή Του και με διάφορους παιδαγωγικούς τρόπους προσπαθεί να μας αφυπνίσει και να μας φέρει στο δρόμο Του, και εμείς συνεχίζουμε ακόμα και τώρα να βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο. Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο υπερβολικού και επιθετικού εγκλεισμού κλειδαμπαρώνοντας τους Ναούς και μετά συμμετείχαμε στην ανεκδιήγητη διακοδόμηση της Θείας Λατρείας φορώντας ό,τι μας προστάζει ο διάβολος. Και βλέπουμε ότι ακόμα και τώρα αυτό συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται όλο σχεδόν το καλοκαίρι, ακόμη και μέσα στο Πάσχα του καλοκαιριού, την Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ντροπή και πάλι ξανά ντροπή! 

Βλέπουμε από τη μια το διάβολο να αγρυπνεί και να πολεμά με λύσσα οτιδήποτε είναι ορθόδοξο και παραδοσιακό, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να χτυπήσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όπου μπορεί να σταματήσει το σωτήριο έργο Της, και από την άλλη παρατηρούμε τη ΔΙΣ να συνεχίζει να νανουρίζει τον πιστό λαό, κάνοντας ό,τι μπορεί για να ευχαριστήσει και να ικανοποιήσει τον άνθρωπο και όχι το Χριστό. Φυσικά, επειδή ακόμη και τώρα εμμένουν σε ανθρωποκεντρικές και όχι σε χριστοκεντρικές τακτικές, η μετάνοια είναι πολύ μακριά ακόμη δυστυχώς, και προβλέπεται δύσκολος χειμώνας σε όλα τα επίπεδα. Και δεν εννοούμε μόνο τον ιό και την κάθε αρρώστια, αλλά την παιδαγωγία του Κυρίου μας που προβλέπεται αμείλικτη, γιατί απλά εμείς την προκαλούμε με τη σκληροκαρδία μας. Ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα, όποια κι αν είναι αυτά, γιατί ακόμη και τώρα, με ό,τι έχουμε δει να συμβαίνει, α επιμένουμε να υπακούμε την αντικανονικότητα και τη φαυλότητα κι όχι σε ό,τι μας δίδαξε ο Χριστός, οι Άγιοι Πατέρες και οι Οικουμενικές Σύνοδοι. Είμαστε αναπολόγητοι και αμετανόητοι, με πρώτους τους Αρχιερείς που μας αναγκάζουν να συμμετέχουμε σε όλο αυτό το παιχνίδι του παράλογου.

Όχι λοιπόν, δε θα γίνουμε συνένοχοι στη βλασφημία και στη φαρσοκωμωδία της μάσκας, των γαντιών και της ελεγχόμενης προσέλευσης στους Ιερούς Ναούς. Εμείς, ως απλοί πιστοί και γεμάτοι αμαρτίες, έχουμε την ακλόνητη Πίστη ότι ο Άγιος Τριαδικός Θεός θα μας προστατέψει και θα μας ενισχύει σε αυτή την Πίστη, την Ορθόδοξη, την ανόθευτη, την πολύτιμη, που προέρχεται από τη Θεία Δύναμη. Ο Θεός μαζί μας!


Δείτε σχετικά:
Το ΣτΕ βρήκε την απαιτούμενη πρόφαση να μην εκπληρώσει το καθήκον του σε σχέση με την απαγόρευση των λειτουργιών στις εκκλησίες
– Πίστις Μηδέν
Πουλάνε αγριάδα (για το θεαθήναι) απαιτώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες
– Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» αστυνομία έκανε έφοδο σε εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)
– Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;
– Μωρ’ τι μας λέτε; Δεν ντρέπεστε δεσπότης πράμα;
 Θα συνεχιστούν έξω από Εκκλησίες οι περιπολίες, τα μπλόκα και η παρακολούθηση σελίδων στο Διαδίκτυο;
– π.Νικόλαος Μανώλης, Διαολεμένο Ιερατείο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.