Σοφία Μακεδονοπούλου

Οι Μπουριάτιοι μαχητές που φοβάται ο Πάπας

εικόνα άρθρου: Οι Μπουριάτιοι μαχητές που φοβάται ο Πάπας
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Επίσημη διαμαρτυρία στο Βατικανό εκδήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βατικανό, για τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία… 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Επίσημη διαμαρτυρία στο Βατικανό, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, εξέφρασε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βατικανό, Αλεξάντρ Αβντέγιεφ, για τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

«Εξέφρασα την αγανάκτησή μου έπειτα από αυτούς τους υπαινιγμούς και υπέδειξα ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να κλονίσει τη συνοχή και την ενότητα του ρωσικού πολυεθνικού λαού», δήλωσε στο πρακτορείο ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βατικανό.

Η Ρωσία με τον τρόπο αυτό εξέφρασε την αγανάκτησή της γιατί ο πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα εβραϊκό αμερικάνικο περιοδικό δήλωσε τα εξής: «Όταν μιλάω για την Ουκρανία, μιλάω για τη βαναυσότητα γιατί έχω πολλές πληροφορίες για τη βαναυσότητα των στρατευμάτων που πηγαίνουν. Συνήθως, οι πιο βάναυσοι είναι ίσως αυτοί που είναι από τη Ρωσία αλλά δεν είναι ρωσικής παράδοσης, όπως Τσετσένοι, Μπουριάτ και λοιποί. Σίγουρα αυτός που εισβάλλει είναι το ρωσικό κράτος. Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο». 

Επίσης, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα, επέκρινε τις δηλώσεις του πάπα στο Telegram, λέγοντας: «Αυτό πια δεν είναι καν ρωσοφοβία, είναι διαστρέβλωση».

Για τους Τσετσένους μαχητές που συμμετέχουν στον πόλεμο της Ουκρανίας γνωρίζαμε αρκετά. Οι άγνωστοι Μπουριάτ στους οποίους αναφέρθηκε ο Πάπας είναι μία από τις πολλές εθνότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι οποίοι κατοικούν στην Δημοκρατία του Μπουριάτ, στην Μπουριατία, στα σύνορα με την Μογγολία. Είναι μογγολικής καταγωγής, σαμάνοι και βουδιστές, και ο πληθυσμός τους, σύμφωνα με την βικιπαίδεια, ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο. 

Οι Μπουριάτ μέσω οργάνωσής τους που εδρεύει στις ΗΠΑ το Free Buryatia Foundation και είναι εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία, αντέδρασαν στη δήλωση του Πάπα για τους δυσφήμισης του λαού τους. Ξέχασε, βέβαια, ο Πάπας να αναφερθεί στις πολλές δεκάδες χιλιάδες σκληροτράχηλων μισθοφόρων που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών. Οι μισθοφόροι αυτοί, ισάξιοι σε σκληρότητα με τους αντιπάλους τους Τσετσένους, προέρχονται όχι μόνο από Δυτικές χώρες αλλά και από άνεργους τζιχαντιστές του ISIS που θέλουν εκδίκηση από την Ρωσία. Αλλά στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι πάντα η αλήθεια. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.