Επικαιρότητα

Οι οθωμανοφαναριώτικες γαλιφιές του Αμερικής Ελπιδοφόρου

εικόνα άρθρου: Οι οθωμανοφαναριώτικες γαλιφιές του Αμερικής Ελπιδοφόρου

Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Α!… Ο Αμερικής ξεπέρασε τα όρια! Προσβάλει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, βλάπτει τους αγώνες του ονομάζοντάς τον «πρότυπο πειθαρχίας στους Ιερούς Κανόνες»!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΕΣ ΓΑΛΙΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

του Μέτοικου

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος γεννήθηκε στο Μπακίρκιοϊ της Τουρκίας. Κάτοχος της οθωμανοφαναριώτικης γαλιφιάς, μπερδεύει την «τιμή» με την «κολακεία».

Ο πολίτης, ο Έλληνας πολίτης, αποφαίνεται ο Αριστοτέλης τιμά τον ευεργέτη, ο δούλος κολακεύει τον αφέντη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επ΄ ευκαιρία της παγκοσμίου εορτής των σεπτών ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου Νέας Ρώμης Βαρθολομαίου, κολάκευσε έως σκανδάλου τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον οποίο ανυπερθέτως χρεωστά όλες τις δόξες και τιμές που απολαμβάνει.

Είναι γεγονός πως ακμαίος και υγιής, ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος υπερέβη τα οριζόμενα από τον 89ο ψαλμό: «αι ημέραι των ετών ημών εν αυτοίς εβδομήκοντα έτη, εάν δε εν δυναστείαις, ογδοήκοντα έτη, και το πλείον αυτών κόπος και πόνος…» ίσως και διότι ο «οικτίρμων και ελεήμων Κύριος, ο μακρόθυμος και πολυέλεος ο τους δικαίους αγαπών και τους αμαρτωλούς ελεών» του δίνει, όπως σε όλους μας, πλεονάζοντα χρόνο μεταμέλειας και μακρύ καιρό περισυλλογής και μετάνοιας, για όσους σκανδαλισμούς και τραύματα προξένησε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και στην Εκκλησία του εναθρωπήσαντος Λόγου του Θεού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πλάτυνε υπέρμετρα το στόμα του. Κατ’ αρχάς, προβίβασε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο θρόνο του εν ζωή αγίου! Αφού δήλωσε ότι: «η διακονία που ενσαρκώνεται στο ιερό! πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχη»! δεν είναι: «Τίποτα λιγότερο από την αδιάσπαστη και ανόθευτη παράδοση των Αποστόλων, των Μαρτύρων, των Αγίων, των Δικαίων, των Πατέρων, των Μητέρων και όλων εκείνων που διακόνησαν και έδωσαν τη μαρτυρία της αλήθειας της Ορθοδοξίας διαμέσου των αιώνων».

Ο διάδοχος των Βέκκων, των Κονταρίδων και τόσων άλλων πατριαρχών, ο Νέας Ρώμης Βαρθολομαίος που δημιούργησε σχίσμα στην Ορθοδοξία και δεν μνημονεύεται από τα τρία τέταρτα του χριστεπώνυμου πληρώματος, παρουσιάζεται από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο σε μια έξαρση γαλιφιάς, σαν εγγυητής της «ανόθευτης παράδοσης» της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Λες και δεν είναι αυτός, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, που δήλωσε στη Γενεύη ότι: «Όλες οι θρησκείες είναι οδοί σωτηρίας» και στον πρόεδρο του Ιράν Mohamend Khatami πως: «Το Κοράνιο, είναι ίσο με την Αγία Γραφή και ιερό όπως αυτή»! 

Στάσιμο Πρώτο: Κάτι τέτοια ακούει ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και βάζει τον ζωοποιό λόγο του Κυρίου στο Ιερό Ευαγγέλιο στην κρίση λαϊκών μαζώξεων!

Επαναφορά: Ένας ιεράρχης που διακηρύσσει πως, σωτηρία υπάρχει και εκτός της Εκκλησίας, διότι σαφέστατα αυτό εννοεί η δήλωση : «Όλες οι θρησκείες είναι οδοί σωτηρίας» σε τι διαφέρει π.χ. από κάποιον «Μέγα» ελευθεροτέκτοναδιδάσκαλο ;

Από πότε ή πότε οι Πατέρες της Εκκλησίας είχαν ως οδηγό τους το «Γνώμονα» και τον «Διαβήτη»; Πότε πρόταξαν τη διπλωματία της πνευματικής εξουσίας από τις θεολογικές αλήθειες;

Έτσι πολιτεύτηκε ο Άγιος Γεννάδιος ο Σχολάριος, όταν ο Μωάμεθ και οι περί αυτόν ειδήμονες του Ισλάμ συνδιαλέχθηκαν μαζί του;

Στάσιμο Δεύτερο: Έως και σήμερα έχουμε διάφορα ουσιαστικά και επίθετα ως προσωνύμια στον Πατριαρχικό πίνακα όπως: Σχολαστικός, Νηστευτής, Μυστικός, Καυλέας, Τρανός και… βάλε. Ο Αρχιεπίσκοπος της πέμπτης ηπείρου! Μακάριος, με το προορατικό του χάρισμα, αναγγέλλει πως στο μέλλον θα έχουμε και έναν που θα δοξάζεται με το επίρρημα: Πάνυ! Τον Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο! Διότι ο Αυστραλίας δεν τολμά να του το αποδώσει το επίθετο «Μέγας», καθώς γνωρίζει ότι η Εκκλησία το απένειμε και, δικαίως, σε όσους Πατέρες και Πατριάρχες στερέωσαν την πίστη και θεμελίωσαν το Δόγμα και, όχι σε όσους μάταια προσπαθούν να το αποθεμελιώσουν.

Επαναφορά: Συνεχίζοντας την άμετρη γαλιφιά του ο επίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε ότι: «Εντός των ορίων της Εκκλησίας, ο Πατριάρχης μας αποτελεί ένα εξαιρετικό πρότυπο πειθαρχίας στους ιερούς κανόνες, ένας αληθής κανόνας! της Ορθόδοξης πίστης μας»!

Α!… Ο Αμερικής ξεπέρασε τα όρια! Προσβάλει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, βλάπτει τους αγώνες του ονομάζοντάς τον «πρότυπο πειθαρχίας στους Ιερούς Κανόνες»!

Αυτή είναι μια προσβολή που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, διότι δημόσια και από την εποχή των φοιτητικών του χρόνων ο Νέας Ρώμης κήρυξε τον ανένδοτο αγώνα αλλαγής των Ιέρων Κανόνων, καθώς υποστηρίζει: «ότι μερικοί Κανόνες έχουν περιπέσει σε αχρησία και ότι κάποιοι από τους Κανόνες που δεν έχουν περιπέσει σε αχρησία πρέπει να αλλάξουν»!

Μάλιστα το 1989 κορύφωσε τον αγώνα ενάντια στους Ιερούς Κανόνες δηλώνοντας, ότι οι «Κανόνες είναι τείχη του αίσχους τα οποία πρέπει να γκρεμίσουμε»!

Πως τολμά ο Αμερικής και ονομάζει «πρότυπο πειθαρχίας στους Ιερούς Κανόνες» τον μόνο Πατριάρχη στην ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που, σκοπό της ζωής του έβαλε την αντικατάσταση των Ιερών Κανόνων με τον «δικό» του κανόνα;

Από πότε Αρχιεπίσκοπε Αμερικής, ο Νέας Ρώμης τιμά την «αδιάσπαστη και ανόθευτη παράδοση των Αποστόλων, των Μαρτύρων, των Αγίων, των Δικαίων, των Πατέρων, των Μητέρων και όλων εκείνων που διακόνησαν και έδωσαν τη μαρτυρία της αλήθειας της Ορθοδοξίας διαμέσου των αιώνων»;

Μήπως πριν από το 1998; Διότι αυτή τη χρονιά δήλωσε με έπαρση ότι: «Η μετάνοια ημών δια το παρελθόν είναι απαραίτητος» αφού: «Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού»!

Παρά το γεγονός πως ο Σειράχ προτρέπει τους νουνεχείς: «Μη αινέσης άνδρα εν κάλλει αυτού» ο Αμερικής Ελπιδοφόρος, υπό τον ίστρο της γαλιφιάς, ανεβάζει τον Νέας Ρώμης στο βάθρο του «αληθινού κανόνα της Ορθοδόξου πίστεως» και μάλιστα ο «κανόνας» αυτός, ακριβώς επειδή είναι ο «κανόνας» του Φαναρίου «οδήγησε! την Αγία και Ιερά Σύνοδο στην απόφαση να χορηγήσει το αυτοκέφαλο στον ευσεβή ουκρανικό λαό και να θεμελιώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας»!

Μέσα στα τόσα ψέματα είπε και μια αλήθεια ο Αμερικής Ελπιδοφόρος. Παραδέχθηκε και συγχρόνως, για την αξία της κολακείας, αποκάλυψε ότι στη Σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως οι επίσκοποι αποφασίζουν, όχι με γνώμονα τους Ιερούς Κανόνες αλλά τη θέληση του Νέας Ρώμης Βαρθολομαίου που, τελικά, είναι και ο μοναδικός τους «κανόνας».

Δείτε σχετικά:
Η απειλή της πανδημίας έγκειται μόνον εντός των Ιερών Ναών για τον κ. Ελπιδοφόρο Αμερικής…
Μέγας λέει ο Αυστραλίας για Βαρθολομαίο! Αλλά τι Μέγας; Μήπως Μέγας Αιρετικός;
Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!
– Καημένο εκκλησίασμα που σας έλαχε η διαποίμανση από τον Ελπιδοφόρο, ενός εκ των ενορχηστρωτών της πανθρησκείας!
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής
– Ακόμα και ο αιρετικός Βαρλαάμ ο Καλαβρός θα ζήλευε τις απόψεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής!
– Αν ο Χριστός ερχόταν σήμερα, θα ήταν …αιμοδότης!!! (Τιτίβισμα Ελπιδοφόρου)
– Σύνοδος της Αμερικής: Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Καίσαρι…

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.