Επικαιρότητα

Οι πληροφορίες του Ρώσου Πατριάρχη για τις πιέσεις που δέχτηκε ο κ. Βαρθολομαίος από ισχυρό της γης…

εικόνα άρθρου: Οι πληροφορίες του Ρώσου Πατριάρχη για τις πιέσεις που δέχτηκε ο κ. Βαρθολομαίος από ισχυρό της γης…

“Έχω πληροφορίες ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπέστη πίεση από μια ισχυρή πολιτική δύναμη που σχετίζεται με μια από τις υπερδυνάμεις”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από το oukraniko.blogspot.com το ακόλουθο άρθρο, το οποίο δημοσιεύουμε κατόπιν της σχετικής γραπτής άδειας της διαχειρίσεως της Ιστοσελίδας.


Πατριάρχης Κύριλλος: «Πήρατε την Αγία Σοφία Κιέβου από τους Ορθοδόξους, την δώσατε στους σχισματικούς και ήρθε η Θεία τιμωρία. Η Αγία Σοφία έγινε τζαμί

Ο Θεός τιμώρησε τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίο για την υποστήριξη του σχίσματος της εκκλησίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της Ρωσσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχη Κύριλλο. Σε συνέντευξή του στο κανάλι «Ρωσία 24», υποστήριξε ότι η τιμωρία του ήταν η αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Σίγουρα, όλα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη μαρτυρούν αναμφίβολα την τιμωρία του Θεού», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σύμφωνα με τον Κύριλλο, ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης “έκανε αυτό που έκανε” μετά από πίεση που δέχθηκε: «Έχω πληροφορίες ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπέστη πίεση από μια ισχυρή πολιτική δύναμη που σχετίζεται με μια από τις υπερδυνάμεις. Από τις σκέψεις κάποιου άλλου και από τα λόγια κάποιου άλλου, έκανε αυτό που έκανε».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος θεωρεί ότι είναι προσωρινή η πρόσφατη μετατροπή του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και την απέδωσε στην τιμωρία του Θεού στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο της Κωνσταντινούπολης για εμβάθυνση του σχίσματος στην Ουκρανία.

“Δεν θέλω να επικρίνω τους συναδέλφους μου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά, αναμφίβολα, όλα όσα συνέβησαν αργότερα στην Κωνσταντινούπολη, μαρτυρούν την τιμωρία του Θεού.

«Δεν θέλω να επικρίνω τους αδελφούς μου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά, αναμφίβολα, όλα όσα συνέβησαν αργότερα στην Κωνσταντινούπολη, μαρτυρούν την τιμωρία του Θεού», σημείωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο: «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εισήγαγε τους σχισματικούς στα Ιερά του Κιέβου, στον Ναό της Αγίας Σοφίας και έχασε την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης – έγινε τζαμί».

Και ο Πατριάρχης Κύριλλος, απευθυνόμενος ουσιαστικά προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο προσωπικά είπε: «Πήρατε την Αγία Σοφία του Κιέβου από τους Ορθόδοξους πιστούς, από την Ορθόδοξη Εκκλησία, εισήλθατε εκεί, φέρατε σχίσματα, και χάσατε τη δική σας Αγία Σοφία… Νομίζω ότι είναι δύσκολο να μην αντιληφθούμε τις πιο προφανείς συνέπειες αυτής της ενέργειας, που προέρχονται από τις εντολές του Θεού και οι συνέπειες ήρθαν αμέσως, γιατί η αμαρτία ήταν πολύ μεγάλη».

Τέλος αποκάλεσε την πράξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου «όχι απλά λάθος, αλλά ένα τρομερό έγκλημα, και ζήτησε από όλους θερμή προσευχή για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ορθοδοξία και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έτοιμη να εντείνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Ρωσία αναγνωρίζει ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα στην Αγία Σοφία;
– Η Ρωσική Εκκλησία για την Αγία Σοφία
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων για τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί
– Η Αγία Σοφία είναι μόνο η αρχή
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: “Αντί να είμαστε ενωμένοι…”
– Μέτοικος, Με αφορμή την ύβριν του Ναού της Αγίας Σοφίας

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.