Επικαιρότητα

Οι προθέσεις του Βατικανού για Οικουμενική Σύνοδο όλων των δογμάτων· ας συμβουλευτεί τον Αλεξανδρουπόλεως!

εικόνα άρθρου: Οι προθέσεις του Βατικανού για Οικουμενική Σύνοδο όλων των δογμάτων· ας συμβουλευτεί τον Αλεξανδρουπόλεως!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

“Στο μέλλον θα βρούμε έναν τρόπο να συγκαλέσουμε την Οικουμενική Σύνοδο, θα βρούμε μια φόρμουλα για το πώς θα συναντηθούμε”

Διαβάζοντας την είδηση που ακολουθεί θυμηθήκαμε κάποιες γελοίες δηλώσεις του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, που όταν τις ακούς σου φαίνεται πως οποιαδήποτε απόφαση της παπικής κοινότητας είναι δικαιολογημένη. Εδώ εμείς έχουμε τέτοια μαργαριτάρια στην εκκλησιολογία μας! Οι αχαρίτωτοι παπικοί τί να κάνουν οι καημένοι!

Παραθέτουμε προς ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού, τρίλεπτο απόσπασμα ομιλίας του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, στο οποίο καταθέτει τον τάραχο της θεολογικής του γνώσης, σχετικά με το Ευαγγέλιο και την Ιερά Παράδοση και τις προϋποθέσεις σύγκλισης Οικουμενικής Συνόδου! Διδάσκει πως το Ευαγγέλιο ερμηνεύεται ανά εποχές ανάλογα με το πως αναπαύεται η συνείδηση του λαού, και πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει το δικαίωμα της σύγκλισης Οικουμενικής Συνόδου, γιατί απουσιάζει η Δυτική “Εκκλησία”!!!

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού, δημοσιεύουμε απόσπασμα βίντεο από την ακόλουθη πηγή του Ράδιο Ελπίδα εδώ.

Διαβάσαμε στο pentapostagma.gr:


Εξέλιξη-«βόμβα»: Το Βατικανό ετοιμάζεται να συγκαλέσει Οικουμενική Σύνοδο με συμμετοχή όλων των χριστιανικών δογμάτων

Του Μανώλη Κείου

Αν τα συλλείτουργα και οι συμπροσευχές με τους Ρωμαιοκαθολικούς σας προκαλούσαν αντιδράσεις, αν τα σενάρια για κοινό εορτασμό του Πάσχα οργή, ετοιμαστείτε για τα χειρότερα!

Το Βατικανό ελπίζει να συγκαλέσει Οικουμενική Σύνοδο απανταχού των Χριστιανών και θα αναζητήσει έναν τρόπο για να διεκπεραιώσει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στο RIA Novosti τη Δευτέρα ο καρδινάλιος Celestino Millore, αποστολικός νούντσιος στη Ρωσία.

«Ελπίζουμε ότι θα γίνει η Οικουμενική Σύνοδος, αλλά κάποιος πρέπει να το συγκαλέσει», είπε, απαντώντας σε μια ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αν είναι εφικτή μια νέα Οικουμενική Σύνοδος με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των θρησκειών του χριστιανισμού σε σύγχρονες συνθήκες.

“Στο μέλλον θα βρούμε έναν τρόπο να συγκαλέσουμε την Οικουμενική Σύνοδο, θα βρούμε μια φόρμουλα για το πώς θα συναντηθούμε”, πρόσθεσε.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει επτά Οικουμενικές Συνόδους στην ιστορία του Χριστιανισμού, που έλαβαν χώρα το διάστημα μεταξύ στους IV-VIII αιώνες. Σύνοδοι συγκλήθηκαν κατά τις πιο δύσκολες ιστορικές περιόδους της ζωής της Εκκλησίας και οι αποφάσεις τους ήταν δεσμευτικές για όλους τους Χριστιανούς. Μετά το «μεγάλο σχίσμα» τον 11ο αιώνα, Οικουμενικές Σύνοδοι δεν συγκαλούνται πλέον.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.