Επικαιρότητα

Οι σχισματικοί άλλαξαν άρον άρον την ιστορία τους, τώρα δεν αναφέρουν τίποτα για τα Μοναστήρια του Αγ. Νεκταρίου και του Αγ. Μηνά

εικόνα άρθρου: Οι σχισματικοί άλλαξαν άρον άρον την ιστορία τους, τώρα δεν αναφέρουν τίποτα για τα Μοναστήρια του Αγ. Νεκταρίου και του Αγ. Μηνά

Ως κοινοί ψεύτες και απατεώνες οι σχισματικοί του ψευδοΚιέβου Επιφανίου εφαρμόζουν δόλιες μεθόδους για να ξεγελάσουν τον Ορθόδοξο Κόσμο, και κυρίως τους εαυτούς τους, ότι ξαφνικά έγιναν μέλη της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, επειδή έτσι τ’ αποφάσισαν οι αντίχριστοι αμερικανοί· δίχως μετάνοια, δίχως επιστροφή στην Κανονική Εκκλησία από την οποία αποσχίσθηκαν, δίχως, δίχως, δίχως. Και ενώ οι στρατευμένοι του Φαναρίου -«μετανοημένοι» κανονολόγοι, θολόγοι και εκβιάσιμοι επίσκοποι- χτυπιούνται να μας πείσουν ότι το Φανάρι έπραξε ορθώς, έρχονται οι ίδιοι οι σχισματικοί με τα ψέματά τους, κύριο γνώρισμα του έκπτωτου Εωσφόρου, να τους αναιρέσουν και να τους γελοιοποιήσουν.

Στο προσκύνημα που ανακοίνωσαν [ΕΔΩ] και [ΕΔΩ] ότι θα πραγματοποιούσαν στην Κεντρική Ελλάδα από τις 9 έως 15 Νοεμβρίου, οι δύο πρώτες ημέρες ήταν προγραμματισμένες για επίσκεψη στην Αίγινα και συγκεκριμένα στα Μοναστήρια του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Μηνά.

Την πρώτη ημέρα όμως της επίσκεψης η επίσημη ιστοσελίδα της «μητρόπολης» Περειασλάβ διέδωσε ψέμματα –όπως αποκάλυψε το ιστολόγιο oukraniko.blogspot- ότι επισκέφτηκαν τα Μοναστήρια του Αγίου Νεκταρίου (όπου παρεβρέθησαν λέει και στην Θεία Λειτουργία) και του Αγίου Μηνά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Η μετάφραση (από το ιστολόγιο oukraniko.blogspot) της «είδησης» των σχισματικών ανέφερε τα εξής:

«Έχει αρχίσει μεγάλο προσκύνημα των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στα μεγάλα προσκυνήματα της Ελλάδος με την ευλογία του Μητροπολίτη Επιφανίου. Αρχηγός της Ομάδας είναι οι Επίσκοποι Συμεών και Αλέξανδρος. Το πρώτο μεγάλο προσκύνημα μετά την αναγνώριση από την Εκκλησία της Ελλάδος της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας. Ο κύριος στόχος της επισκέψεως είναι η κοινή προσευχή (με τους Έλληνες Ορθοδόξους) επί των λειψάνων του αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, του Αγίου Νεκταρίου της Αιγίνης και του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. Κατά την πρώτη ημέρα του προσκυνήματος στην Ελλάδα συνέπεσε με την ημέρα της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου της Αιγίνης σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο, οι Ουκρανοί πιστοί έχουν φθάσει στο νησί Αίγινα, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, η οποία ιδρύθηκε από τον Αγιο Νεκτάριο, όπου και βρίσκονται τα άφθαρτα λείψανά του τελέστηκε Θεία Λειτουργία. Στην Ιερά Μονή διασώθηκε το κελί του Αγίου Νεκταρίου, όπου και ζωντανός έκανε τα θαύματα».

Οι σχισματικοί, για να «πείσουν» τους αδαείς είχαν φωτογραφίες από το Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη ενώ μιλούσαν για τα Μοναστήρια του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Μηνά. Την «είδηση» αυτή την είδα κι εγώ προσωπικά, διότι την «έριξα» στην γκουγκλομετάφραση, όπου γινόταν αναφορά στα 2 Μοναστήρια της Αίγινας και σε Θεία Λειτουργία.

Όμως, ούτε στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου πάτησαν πόδι, ούτε στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά. Όπως γράφει το oukraniko.blogspot: «Ποτέ δεν πήγαν κατά την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Μοναστήρι του στην Αίγινα, ούτε κάν σαν προσκυνητές κατά τη Θεία Λειτουργία και βεβαίως ούτε επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, όπου η Γερόντισσα Θέκλα, θα κτύπαγε πένθιμα τις καμπάνες που θα  ακούγονταν μέχρι την Πάτρα.»

Αργότερα παρατήρησα μία επιπλέον μικρή παράγραφο στο τέλος της ανάρτησης η οποία έλεγε (από γκουγκλομετάφραση):

«Την ίδια ημέρα, οι προσκυνητές επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Αγίας Μαρίας, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ το Νέο στη Νέα Μάκρη και το Παντοκράτορα στο Ντα Πεντέλ, κοντά στην Αθήνα.»

Αποθήκευσα την μετάφραση αυτής της παραγράφου (δυστυχώς όχι το πρωτότυπο, που να φανταστώ τι θα γινόταν σήμερα) διότι την ανέφερα χθες το βράδυ σε γνωστό μου, εκφράζοντας την απορία πως είναι δυνατόν να ισχυρίζονται ότι μέσα σε μία ημέρα βρέθηκαν σε μία Θεία Λειτουργία και επισκέφτηκαν 4 Μοναστήρια, δύο στην Αθήνα και 2 στην Αίγινα! Αναφέρουν εδώ τα δύο Μοναστήρια στην Αίγινα και τα Μοναστήρια του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης και Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης (Από το δεύτερο δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία. Πρώτα ο Θεός θα μάθουμε τι έγινε σε αυτά τα 2 Μοναστήρια).

Φαίνεται ότι την τελευταία αυτή παράγραφο την πρόσθεσαν αργότερα όταν αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι τους πήραν χαμπάρι και αυτό ενισχύεται περαιτέρω από αυτό που είδα σήμερα το πρωί.

Αυτήν την φορά κρατάω το πρωτότυπο κι ας τολμήσουν να το αλλάξουν πάλι οι απατεώνες.

9 листопада, з благословення Блаженнішого Митрополита Києвського і всієї України Епіфанія, розпочалося велике паломництво вірян Православної Церкви України до святинь центральної Греції, організоване паломницьким центром “Фавор” Переяславсько-Вишневської єпархії разом із Паломницьким відділом Вінницько-Барської єпархії.

Групу очолюють митрополит Вінницький і Барський Симеон та митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Це перше велике паломництво до Греції після визнання Елладською Православною Церквою Православної Церкви України. 

У перший день подорожі паломники відвідали монастирі святого Єфрема Нового в Неа Макрі та Пантократор в Дау Пенделі.

Благовіщенський монастир, також відомий як монастир святого Єфрема Нового, розташований у містечку Неа Макрі, у 30 км від Афін. Він був заснований у IX ст., а у XV-му зруйнований піратами. Обитель відродили у середині ХХ ст., коли віднайшли мощі святого Єфрема Нового, якого мусульмани розіп’яли в обителі у 1426 р. Подвижника канонізували у 2011 р., а від його чесних мощів і дотепер відбувається численна кількість зцілень.

Монастир Пантократора (Вседержителя), був заснований також у IX ст. Він знаходиться у містечку Дау Пенделі, що у 40 км від Афін. У Візантійський період це був другий за значимістю монастир на Балканах, число братії якого перевищувала шістсот ченців. У 1680 р. на Великодень на монастир напали агаряни та, пограбувавши обитель, перебили всю братію. Так Церква віднайшла 179 нових преподобномучеників. Мощі святих спочивають і донині в монастирі. 

Паломництво триватиме до 15 листопада.

ΓΚΟΥΓΚΛΟΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

«Στις 9 Νοεμβρίου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και όλης της Ουκρανίας Θεοφανίας, ξεκίνησε ένα μεγάλο προσκύνημα των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στα ιερά της κεντρικής Ελλάδας, που οργανώθηκε από το Κέντρο Προσκυνήματος Τάβορ της Επισκοπής Περειας-Βυζνέβης με το Bar Vinnytsykytskyi.

Η ομάδα είναι επικεφαλής Μητροπολίτης Βινυτσίου και Μπαρσίκι Συμεών και Μητροπολίτης Περειαςσλαβ-Χμελνίτσκι και Βισνεύβσκι Αλέξανδρος. Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό προσκύνημα στην Ελλάδα, αφού αναγνωρίστηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Την πρώτη ημέρα του προσκυνήματος επισκέφθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Εφραίμ του Νέου στη Νέα Μάκρη και τον Παντοκράτορα στο Νταου Πεντέλ.

Η Μονή Ευαγγελισμού, γνωστή και ως Μονή του Αγίου Εφραίμ του Νέου, βρίσκεται στην πόλη της Νέας Μάκρης, 30χλμ. Από την Αθήνα. Ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα και το XV καταστράφηκε από τους πειρατές. Το μοναστήρι αναζωπυρώθηκε στα μέσα του εικοστού αιώνα, όταν ανακαλύφθηκαν τα λείψανα του Αγίου Εφραίμ του Νέου, τα οποία σταυρώθηκαν από τους μουσουλμάνους στο μοναστήρι το 1426. Ο ασκητής ήταν κανονισμένος το 2011 και πολλά θεραπευτικά εξακολουθούν να συμβαίνουν από τα έντιμα κειμήλια του.

Το μοναστήρι του Παντοκράτορα (ο Παντοκράτορας) ιδρύθηκε και τον ΙΧ αιώνα. Βρίσκεται στην πόλη Dau Pendeli, 40 χλμ. Από την Αθήνα. Στη βυζαντινή περίοδο ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστήρι στα Βαλκάνια, ο αριθμός των αδελφών που ξεπέρασαν τους εξακόσιους μοναχούς. Το 1680, το Πάσχα, το μοναστήρι επιτέθηκε από τους Αγίους και, αφού έκλεισε το μοναστήρι, σκότωσε ολόκληρη την αδελφότητα. Έτσι η Εκκλησία βρήκε 179 νέους Αιδεσιμότατους Μάρτυρες. Τα λείψανα των αγίων παραμένουν στο μοναστήρι μέχρι σήμερα.

Το προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.»

Η μικρή παράγραφος που προστέθηκε στο τέλος έγινε «το βασικό μενού» και απαλείφθηκαν εντελώς οι αναφορές στα Μοναστήρια του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Μηνά.

Επαληθεύτηκε πανηγυρικά το oukrniko.blogspot. Τα ψέματά τους θα παρέμεναν εκεί αναρτημένα για να κάμπτουν συνειδήσεις, εάν δεν τους ξεμπρόστιαζαν κάποιοι ευσυνείδητοι, ο Θεός να τους έχει καλά.

Τι ντροπή όμως και τι κατάντια. Να γίνονται αυτά την ώρα που ο κατ’ επίφαση «Αρχιεπίσκοπος» τους μνημόνευσε για πρώτη φορά. Την ώρα που ο Αλεξανδρείας, σαν άλλος Ιούδας, έκανε το ίδιο. Την ώρα που μισθωτοί ψευδοποιμένες είτε σιωπούν είτε ψελλίζουν ανοησίες για «πρωτεία» και άλλα τινά, για να μας «πείσουν» ότι η «αναγνώριση» των σχισματικών της Ουκρανίας από το εσβεσμένο Φανάρι ήταν μία «ιεροκανονική» πράξη.

ΔΕΝ θα τους επιτρέψουμε να μολύνουν τα προσκυνήματά μας. Σηκωθείτε, ενημερώστε, βομβαρδίστε ακόμη και με τηλέφωνα τα Μοναστήρια και τους Ιερούς Ναούς που σχεδιάζουν να επισκεφτούν. [ΕΔΩ] και [ΕΔΩ] είναι το πρόγραμμα, επόμενος στόχος ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος και το Μοναστήρι του Αγίου Δαυίδ. Ο έσχατος φύλακας της Πίστεως είναι ο λαός του Θεού. Η Ορθόδοξη Ελλάδα θα κρατηθεί στον δρόμο του Θεού και της Ιεράς Παραδόσεως από τους πιστούς της. Ο Τριαδικός Θεός θα ελεήσει. Το ψεύδος του ουκρανικού αυτοκεφάλου (γέννημα θρέμμα της ψευδοσυνόδου) θα καταπέσει, όπως καταπέφτει και η συμφωνία της λίμνης.


Φαίη.

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:
– Νεώτερα από την επίσκεψη των σχισματικών σήμερα στην Αίγινα
 Ηγουμένη Θέκλα: «Οι λαϊκοί με ράσα που παριστάνουν τους ιερείς και επισκόπους, δεν επιτρέπετε να εισέλθουν στο Μοναστήρι»
– Στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας σήμερα, νίκησε η Ορθοδοξία, νίκησε η αλήθεια
Οι σχισματικοί Ουκρανοί ψεύδονται ότι ήσαν παρόντες στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και στη Μονή του Αγίου Μηνά Αίγινας

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.