Επικαιρότητα

Οι σχισματικοί Ουκρανοί ψεύδονται ότι ήσαν παρόντες στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και στη Μονή του Αγίου Μηνά Αίγινας

εικόνα άρθρου: Οι σχισματικοί Ουκρανοί ψεύδονται ότι ήσαν παρόντες στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και στη Μονή του Αγίου Μηνά Αίγινας

Οι σχισματικοί Ουκρανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις λέγοντας ψέματα ώστε να παρασύρουν τους πιστούς Ορθοδόξους της Ελλάδος οι οποίοι αγωνιούν για την παρουσίας τους στα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Ελλάδος.
Αναφέρουν ψευδώς ότι δήθεν έχουμε τετελεσμένα γεγονότα και ότι έγινε Λειτουργία στην οποία ήσαν παρόντες στην Αίγινα.
Από την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της μητρόπολης Περειασλάβ οι Ουκρανοί σχισματικοί ως κοινοί απατεώνες αναφέρουν ότι επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου την ημέρα της μνήμης του, όπου και τελέστηκε Θεία Λειτουργία καθώς και το Μοναστήρι που βρίσκεται στην περιοχή Αγία Μαρίνα (Αγίου Μηνά).
Μάλιστα για να δείξουν ότι βρέθηκαν σαν προσκυνητές στην Αίγινα έχουν στη σελίδα τους φωτογραφίες του Μεγάλου Ναού του Αγίου Νεκταρίου μαζί με φωτογραφίες από τον Όσιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης, τις οποίες παρουσιάζουν ως φωτογραφίες από τον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας.

Ποτέ δεν πήγαν κατά την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Μοναστήρι του στην Αίγινα, ούτε καν σαν προσκυνητές κατά τη Θεία Λειτουργία και βεβαίως ούτε επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, όπου η Γερόντισσα Θέκλα, θα κτύπαγε πένθιμα τις καμπάνες που θα  ακούγονταν μέχρι την Πάτρα.
Τελικά η σθεναρή στάση του Μητροπολίτη Εφραίμ και της ηγουμένης της Μονής του Αγίου Μηνά απέτρεψαν τα χειρότερα.
Ελπίζουμε ότι και στη συνέχεια του ταξιδιού τους θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τους Ορθοδόξους πιστούς.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Pereyslav της Ουκρανίας: «Έχει αρχίσει μεγάλο προσκύνημα των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στα μεγάλα προσκυνήματα της Ελλάδος με την ευλογία του Μητροπολίτη Επιφανίου. Αρχηγός της Ομάδας είναι οι Επίσκοποι Συμεών και Αλέξανδρος. Το πρώτο μεγάλο προσκύνημα μετά την αναγνώριση από την Εκκλησία της Ελλάδος της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας. Ο κύριος στόχος της επισκέψεως είναι η κοινή προσευχή (με τους Έλληνες Ορθοδόξους) επί των λειψάνων του αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, του Αγίου Νεκταρίου της Αιγίνης και του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. Κατά την πρώτη ημέρα του προσκυνήματος στην Ελλάδα συνέπεσε με την ημέρα της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου της Αιγίνης σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο, οι Ουκρανοί πιστοί έχουν φθάσει στο νησί Αίγινα, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, η οποία ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεκτάριο, όπου και βρίσκονται τα άφθαρτα λείψανά του τελέστηκε Θεία Λειτουργία. Στην Ιερά Μονή διασώθηκε το κελί του Αγίου Νεκταρίου, όπου και ζωντανός έκανε τα θαύματα”.

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:
– Νεώτερα από την επίσκεψη των σχισματικών σήμερα στην Αίγινα
 Ηγουμένη Θέκλα: «Οι λαϊκοί με ράσα που παριστάνουν τους ιερείς και επισκόπους, δεν επιτρέπετε να εισέλθουν στο Μοναστήρι»
Στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας σήμερα, νίκησε η Ορθοδοξία, νίκησε η αλήθεια

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.