Επικαιρότητα

Οι σχισματικοί της Ουκρανίας έρχονται επισήμως για προσκυνηματική περιοδεία στην Ελλάδα

εικόνα άρθρου: Οι σχισματικοί της Ουκρανίας έρχονται επισήμως για προσκυνηματική περιοδεία στην Ελλάδα

Μετά την είδηση ​​ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναγνώρισε επισήμως την σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» και τον προκαθήμενό της Επιφάνιο Ντουμένκο, το Προσκυνηματικό Κέντρο Ταμπόρ [Tabor] της Επισκοπής Περιασλάφ-Βάισνιφ [Pereyaslav-Vyshneve] και το Τμήμα του Προσκυνηματικού Κέντρου της Επισκοπής Βινιτσκά-Μπαρ [Vinnitsa-Bar] της [σχισματικής] OCU, ανακοίνωσαν εβδομαδιαίο προσκύνημα στους ιερούς τόπους της κεντρικής Ελλάδος, αναφέρει το Cerkvarium

Το προσκύνημα θα ηγηθούν οι «ιεράρχες» Συμεών Σοστάσκυ [Simeon Shostasky] και Αλεξάντερ Ντραμπίνκο [Alexander Drabinko], οι δύο «επίσκοποι» που εγκατέλειψαν την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία για να προσχωρήσουν στην σχισματική OCU στο «συμβούλιο ενοποίησης» που διοργάνωσε το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και ο Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο τον περασμένο Δεκέμβριο. 

«Αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο προσκύνημα στην Ελλάδα μετά την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία», σημειώνει η ανακοίνωση.  

Το ταξίδι έχει προγραμματιστεί για τις 9 έως 15 Νοεμβρίου και στις επισκέψεις περιλαμβάνονται: η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στην Αίγινα, όπου αναπαύονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου· το Μοναστήρι του Αγίου Δαυίδ στην Εύβοια· τα ιερά λείψανα του Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού· τον Άγιο Φιλάρετο τον Ελεήμων· εικόνες που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς· τα ιερά λείψανα και τον Σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, και άλλα.   

Οι αντιπροσωπείες της σχισματικής OCU έχουν ήδη επισκεφθεί πολλές φορές το υπαγόμενο στην δικαιοδοσία του πατριάρχη Βαρθολομαίου Άγιον Όρος, όπου έγιναν δεκτοί από μερικά Μοναστήρια ενώ άλλα τους έκλεισαν την πόρτα.


Μετάφραση Φαίη

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.