Επικαιρότητα

Οι «Θείες Λειτουργίες» των σχισματικών είναι ανυπόστατες – Αρχιμ. Σάββας Αγιορείτης

εικόνα άρθρου: Οι «Θείες Λειτουργίες» των σχισματικών είναι ανυπόστατες – Αρχιμ. Σάββας Αγιορείτης

Απομαγνητοφώνηση αποσπάσματος ομιλίας του Αρχιμ. Σάββα Αγιορείτη που εκφωνήθηκε στις 3/11 του 2019 (το βίντεο στο τέλος).

«Εγώ θα σας πω χειρότερα πράγματα αφού με προκαλείτε. Αυτό είναι τίποτα σε σχέση με αυτό που έγινε στην Αμερική, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συλλειτούργησε με τον Επιφάνιο της Ουκρανίας ο οποίος είναι αχειροτόνητος.

Και αν ήταν προϊστάμενος στην λειτουργία -δεν ξέρω αν ήταν προεξάρχων, γιατί σε ένα συλλείτουργο υπάρχει ο κύριος λειτουργός, ο πρώτος που κάνει την θυσία- αν ήταν ο Επιφάνιος δεν έγινε καν λειτουργία.

Δηλαδή οι άνθρωποι δεν κοινώνησαν Σώμα και Αίμα Χριστού. Καταλάβατε που έχουμε φτάσει τώρα; Γιατί κοινωνούμε πλέον με το σχίσμα. Το σχίσμα είναι χειρότερο από αίρεση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σχισματικοί.

Εσύ μου είπες για τους Ρωμαιοκαθολικούς που έδινε… Δεν ήταν αντίδωρο, ήταν αρτοκλασία, το είδα κι εγώ. Ήταν σε εσπερινό, αρτοκλασία ήταν. Δεν έχει σημασία, απαγορεύεται σε Ορθόδοξο Ναό ένας παπικός να δίνει αρτοκλασία.

Αλλά σας λέω το πολύ χειρότερο. Δηλαδή, θα πηγαίνουμε στην Εκκλησία και δεν θα ξέρουμε αν γίνεται λειτουργία ή όχι. Θα πρέπει να ξέρουμε, έτσι; Αν είμαστε Χριστιανοί, να φροντίζουμε να μάθουμε ποιος έχει ιερωσύνη και ποιος δεν έχει. Γιατί τώρα πλέον μπλέκονται τα πράγματα.

Σας είπα. Όλοι αυτοί οι λεγόμενοι «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας» που δημιουργήθηκε τώρα από το Φανάρι, το οποίο ενήργησε ως πάπας -γιατί δεν είχε το δικαίωμα να κάνει αυτό το πράγμα το Πατριαρχείο, θα έπρεπε να γίνει Πανορθόδοξη Σύνοδος για να λυθεί το θέμα της Ουκρανίας- όλοι αυτοί τώρα είναι αχειροτόνητοι.

Τα 2/3 είναι «χειροτονημένοι» από καθηρημένους «επισκόπους», άρα δεν υπάρχει χειροτονία. Ένας καθηρημένος επίσκοπος δεν μπορεί να δώσει ιερωσύνη σε κανέναν. Και το 1/3 είναι τελείως αχειροτόνητοι, είναι αυτοχειροτόνητοι. Ένας μάλιστα λέει πήγε σε ένα άγιο λείψανο, το έβαλε στο κεφάλι του και έγινε παπάς, που ακούμπησε το άγιο λείψανο στο κεφάλι του!

Μιλάμε για πράγματα τρελλά. Και όμως όλα αυτά τα βάλαμε τώρα στην Εκκλησία μας και τους αναγνωρίσαμε Και δυστυχώς και ο δικός μας ο Αρχιεπίσκοπος, ο Ελλάδος. Έστειλε επιστολή ότι τους αναγνωρίζει. Αν είναι δυνατόν.

Ευτυχώς που δεν το έκαναν όλοι οι Επίσκοποι της Ελλάδος. Κάποιοι είναι σύμφωνοι και κάποιοι αντιδρούν. Αυτοί που είναι σώφρονες δεν το δέχτηκαν, όπως ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων, και πρέπει να τον επαινέσουμε τον άνθρωπο για το θάρρος του, και ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς. Οι οποίοι μάλιστα σχεδιάζουν να στείλουν επιστολή σε όλους τους Πατριάρχες, και πολύ καλά θα κάνουν, για να γίνει Σύνοδος Πανορθόδοξη απ’ όλους τους Πατριάρχες και ας μην έλθει ο οικουμενικός. Τι να κάνουμε άμα δεν θέλει να έλθει; Θα γίνει και χωρίς αυτόν η Σύνοδος για να καταδικαστεί όλο αυτό το πράγμα το οποίο είναι μία φοβερή κατάσταση στην Εκκλησία.

Να φτιάχνεις μία «εκκλησία» που δεν υπάρχει ουσιαστικά, αφού αυτοί που την εκπροσωπούν δεν είναι καν ιερείς. Δεν είναι καν μέλη της Εκκλησίας διότι όλοι αυτοί είναι σχισματικοί, δηλαδή είχανε βγει εκτός Εκκλησίας και ήταν και είναι εκτός Εκκλησίας. Είναι σχισματικοί.

Καταλάβατε; Ένας σχισματικός δηλαδή για να μπει στην Εκκλησία πρέπει να βαπτιστεί. Ουσιαστικά είναι αβάπτιστοι. Είναι εκτός Εκκλησίας, καταλάβατε; Όταν λοιπόν εσύ θα πας σε αυτήν την λειτουργία που θα είναι προεξάρχων ο Επιφάνιος ή ένας από αυτούς τους «επισκόπους» -που δεν είναι επίσκοποι, που δεν έχουν ιερωσύνη- δεν θα πάρεις Θεία Κοινωνία. Εδώ είναι το μεγάλο κακό. Που υποτίθεται ότι είναι Ορθόδοξη λειτουργία. Θα δεις δίπλα σε αυτόν αρχιερείς δικούς μας που θα τους ξέρεις, κι όμως δεν θα γίνεται λειτουργία. Θα είναι μία παρωδία, θα είναι μία γελοιοποίηση του Μυστηρίου. Ένας λαϊκός να κάνει «Θεία Λειτουργία». Δεν υπάρχει Θεία Λειτουργία. Ο Θεός δεν δίνει Χάρη σε αυτόν.

Καταλάβατε; Γι’ αυτό λένε πολλοί [ότι είναι] ύπουλα τα πράγματα στην εποχή μας. Είναι πολύ άσχημα για τις αμαρτίες μας. Και οφείλουμε να ενημερωνόμαστε και να αντιδρούμε. Εννοείται ότι σε αυτές τις λειτουργίες δεν επιτρέπεται να πας, διότι δεν είναι καν λειτουργίες.


Απομαγνητοφώνηση Φαίη

Πηγή βίντεο Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos

-https://www.youtube.com

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Συντονιστείτε! Την Κυριακή 26/3 στις 11:00 π.μ.: “Δεύτε εργασώμεθα εν τώ μυστικώ αμπελώνι”

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη “Δεῦτε ἐργασώμεθα ἐν τῷ μυστικῶ ἀμπελώνι καρπούς μετανοίας, ἐν τούτω ποιούμενοι οὐκ ἐν βρώμασι καί πόμασι κοπιῶντες, ἀλλ’ ἐν προσευχαῖς καί νηστείαις τάς ἀρετᾶς κατορθοῦντες,...

Η Παναγία χάρισε τη νίκη στους Έλληνες το 1821 [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π.Νικολάου Μανώλη. Χαρᾶς Εὐαγγέλια εἶναι ἡ διπλή ἑορτή! Ὁ Εὐαγγελισμός τῆς κυρίας Θεοτόκου καί ἡ Ἐθνική ἑορτή τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821, ἡ ἑορτή τῆς Ἐθνικῆς Παλιγγενεσίας!

Συντονιστείτε! Την Κυριακή 26/03 στις 05:00 π.μ.: Κυριακή Δ’ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος)

Θεία Λειτουργία τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρεσβυτέρου πατρὸς Νικολάου Μανώλη τὴν Κυριακὴ Δ’ Νηστειῶν (Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κλίμακος) Τὸ ἠχητικὸ προέρχεται ἀπὸ τὸ προσωπικὸ ἀρχεῖο τοῦ μακαριστοῦ πατρὸς Νικολάου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.