Επικαιρότητα

Οι ζητιάνοι των αιρετικών «δωρεών» και το κατοικητήριο των δαιμόνων στη Σμύρνη

εικόνα άρθρου: Οι ζητιάνοι των αιρετικών «δωρεών» και το κατοικητήριο των δαιμόνων στη Σμύρνη

«Παραχώρηση» παπικού ναού της Σμύρνης από το Τάγμα των Φραγκισκανών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αντιπροσωπεία του παπικού Τάγματος των Φραγκισκανών, αποτελούμενη από τον Αρχηγό του Τάγματος Massimo Fusarelli, μέλη της περί αυτόν αδελφότητος και συνεργάτες του, επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, την Πέμπτη, 6 Απριλίου [1].

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να επισημοποιηθεί η παραχώρηση του Παπικού «Μοναστικού καθιδρύματος της Santa Maria» Σμύρνης από το Τάγμα των Φραγκισκανών, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τις ανάγκες της Ι. Μητροπόλεως Σμύρνης.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του, τόσο προς τον «Αγιώτατο» Πάπα Φραγκίσκο, που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του, όσο και προς τον «Οσιώτ.» κ. Massimo Fusarelli, για την παραχώρηση του εν λόγω Παπικού ναού.

Το συμφωνητικό παραχώρησης υπέγραψαν εκ μέρους του Πατριαρχείου Κων/πόλεως, ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και εκ μέρους των Φραγκισκανών, ο κ. Fusarelli.

Την επόμενη μέρα, 7η Απριλίου, η Ι. Μητρόπολη Σμύρνης επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά, γνωστοποίησε ότι στο συγκεκριμένο Παπικό ναό θα τελεστεί κατά το φετινό Πάσχα η Τελετή της Αναστάσεως, καθώς και ο Εσπερινός της Αγάπης [2].

Τάγμα των Φραγκισκανών: Χειρονομία που ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος ως «ένδειξη ενός κοινού ταξιδιού»

Ο Ιστότοπος του Φραγκισκανού Τάγματος με ανάρτησή του χαρακτήρισε την κίνηση παραχώρησης του παπικού ναού ως «χειρονομία κοινωνίας», ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο για μία «ένδειξη κοινού ταξιδιού» την οποία ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος [3]:

«Μια αδελφική χειρονομία, που ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος ως ένδειξη ενός κοινού ταξιδιού. Η Μεγάλη μας Πέμπτη [σσ. 6η Απριλίου για την Παπική «Εκκλησία»] είναι μια ειδική ημερομηνία για αυτή τη χειρονομία κοινωνίας».

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης περί της «μετακόμισης ορθοδόξων» σε παπικό ναό:  Δογματολογική ισοπέδωση την τριαδολογικής υπόστασης της Αγίας Εκκλησίας

Σχετικά με τη κατάφωρη ασέβεια και βλασφημία που απορρέει από τη «μετακόμιση» ορθοδόξων πιστών σε παπικό ναό, ο ομολογητής και διωκόμενος για θέματα Πίστεως, μακαριστός πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, σημείωνε σε άρθρο που υπέγραφε τον Μάρτιο του 2021 [4], το οποίο σήμερα καθίσταται πιο επίκαιρο από ποτέ: 

«Η «μετακόμιση» των ορθοδόξων πιστών σε έναν παπικό ναό με σκοπό να εκπληρώσουν τη μυστηριακή κοινωνία με τον Θεό, αποτελεί μία κατάφωρη ασέβεια και βλασφημία.
[…]
Και σήμερα οι ορθόδοξοι που καταδέχονται να λειτουργήσουν μέσα σε παπικό ναό διαπράττουν μία δογματολογική ισοπέδωση την τριαδολογικής υπόστασης της Αγίας Εκκλησίας. Όμως, ο Οικουμενισμός θέλει να εκμηδενίσει και να εξαλείψει κάθε διακριτή, ουσιαστική και δογματολογική διαφορά με την πλάνη της αίρεσης. Μέσα σε αυτό το ψεύδος βυθίζονται οι ορθόδοξοι…

Ακόμα και η εκκλησιαστική παράδοση και αρχιτεκτονική και βυζαντινή τέχνη των ιερών ορθόδοξων ναών, έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τους ειδωλολατρικούς ναούς της Δύσης. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας του ορθόδοξου στοιχείου υπάρχει ώστε να διαφοροποιεί και να ξεχωρίζει την Αλήθεια της Ανατολής από το ψεύδος της Δύσης, και με αυτόν τον τρόπο να υπερτονίζεται η μοναδικότητα της Ορθής Δόξας. Με την αποδοχή ενός παπικού ναού στους κόλπους της ορθόδοξης κοινότητας [της Γρανάδα], αμφισβητείται η λειτουργική θεολογία των ορθόδοξων ναών, περιφρονούνται τα άγια λείψανα που βρίσκονται εντός αυτών, χλευάζονται οι ευχές των Εγκαινίων, βλασφημείται η τριαδολογική διάσταση που κυριαρχεί εντός τους.

[…]
Οι πιστοί, οι έχοντες φόβο αληθινού Θεού, όχι μόνο δεν καταδέχτηκαν ναούς παπικών, αλλά όταν βεβηλώνονταν από τους ασεβείς ειδωλολάτρες, τελούσαν πάλι τα Εγκαίνιά του. «Κατά τόν καιρόν καί κατά τήν ἡμέραν, ἐν ᾗ ἐβεβήλωσαν αὐτό τά ἔθνη, ἐν ἐκείνῃ ἐνεκαινίσθη ἐν ᾠδαῖς καί κιθάραις καί κινύραις καί ἐν κυμβάλοις» [5].

Συμπερασματικά, καταλήγουμε πως το αλισβερίσι ανάμεσα σε ορθοδόξους και παπικούς για το κατοικητήριο των δαιμόνων, είναι απότοκο μίας πολυπαραγοντικής κατάστασης. Αυτή η παραχώρηση του παπικού ναού θέτει τους πιστούς του Οικουμενισμού στην κατηγορία των δήθεν ορθοδόξων, που παριστάνουν τους ζητιάνους των αιρετικών «δωρεών». Ο Πλουτανοδότης Κύριος τους χάρισε την Αλήθεια, το πολύτιμο διαμάντι της Ορθοδοξίας, αυτοί καταδέχτηκαν τα κτίσματα των αιρετικών. Συνεπώς, πάσχουν αναμφίβολα από πενία πίστης. Είναι φτωχοί, λιμοκτονούν από Χάρη Χριστού, αφού ο Κύριος πήρε τη Χάρη του και τους άφησε ρακένδυτους μπροστά στην αιώνια ζωή. Η αποδοχή του οικουμενιστικού «δώρου», του παπικού ναού δηλαδή, δείχνει τη μικρότητα των ανθρώπων που καταχρώνται την αποστολική διαδοχή που φέρουν, και τελούν μολυσμένα μυστήρια και συμπράττουν με τους αιρετικούς βλαβερά ολισθήματα. Μόνοι τους θέτουν τους εαυτούς τους σε μία υποδεέστερη κατηγορία πιστών, που ενώ βρίσκονται εντός της Κιβωτού της Ορθοδοξίας πηδούν έξω από αυτή, ενώ έχουν λάβει το άγιο βάπτισμα, το απαρνιούνται, ενώ μπορούν να υπηρετούν τη Μία Αλήθεια, πιστεύουν σε πολλές επιμέρους «αλήθειες», ενώ μπορούν να σωθούν αποκλειστικά και μόνο από την Ορθοδοξία, επιλέγουν να δοκιμάσουν τη σωτηριολογική ανικανότητα της αίρεσης. Στώμεν Καλώς οικουμενιστικά μιάσματα… Ζει Κύριος ο Θεός!».

  • [1] Παραχώρηση ΡΚαθολικού Ναού στη Σμύρνη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις ανάγκες της Ι. Μητροπόλεως Σμύρνης https://ec-patr.org (06/04/23)
  • [2] Μητρόπολη Σμύρνης: Στον νεοαποκτηθέντα Ναό η Τελετή της Αναστάσεως και ο Εσπερινός της Αγάπης https://greek.vema.com.au (07/04/23)
  • [3] Signed the Convention with the Ecumenical Patriarch Bartholomew I
  • Br Massimo in Istanbul, Türkiye https://ofm.org/ (06/04/23)
  • [4] Άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη με τίτλο «Το Πατριαρχείο Ρωσίας ιδιοποιείται κατοικητήρια δαιμόνων» https://katanixi.gr (16/03/21)
  • [5] Α΄ Μακ. 4, 54

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Δείτε σχετικά:
Οι Ορθόδοξοι Ρώσοι της Γρανάδας θα λειτουργούν σε παπικό ναό

Σχετικά άρθρα

Μέρες πονηρές

Γράφει ο “Παρακαταθικός” Τραγική μορφή, ο “άνθρωπος Θεός” που υπηρετεί την ατζέντα του κοσμοκράτορα του αιώνος τούτου Ζούμε σε μέρες πονηρές. Η αλήθεια σχετικοποιείται. Η διακήρυξη του Nietzsche πως “Ο...

Η Ακαδημία Βόλου πρωταγωνιστεί στην αντιρωσική προπαγάνδα

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Η στρογγυλή τράπεζα που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου με θέμα «Η Τρίτη Ρώμη: Η Μόσχα και ο θρόνος της Ορθοδοξίας», μέρος της συντονισμένης προσπάθειας για να παραχαραχθεί η αλήθεια ως προς το θέμα και να βαθύνει ο διχασμός του ποιμνίου

Μητροπολίτης Ζαπορόζιε: «καταστροφέας της παγκόσμιας Ορθοδοξίας ο π. Βαρθολομαίος»

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Όταν στην Ελλάδα, Ιεράρχες στρώνουν κόκκινα χαλιά στους σχισματικούς και συλλειτουργούν με τους αχαρίτωτους, ένας αληθινός Επίσκοπος κρατά ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και αντιδρά στην πτώση που επιβάλλει το Φανάρι!

Φτάνει…! Ως εδώ!

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Δεν ανεχόμαστε να μας κουνάει το δάχτυλο ο οποιοσδήποτε πράττει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πρεσβεύει η Ορθοδοξία μας Επειδή η υποκρισία μερικών χτυπάει κόκκινο και...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.