Επικαιρότητα

Οικολογία και Οικουμενισμός… Νέο τρεντ οι πράσινες ενορίες

εικόνα άρθρου: Οικολογία και Οικουμενισμός… Νέο τρεντ οι πράσινες ενορίες
του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

Διεθνές Οικολογικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στην Ορθόδοξη (;) Ακαδημία της Κρήτης


Άνοιξαν οι αιτήσεις για την συμμετοχή στο Διεθνές Οικολογικό Σχολείο που θα πραγματοποιηθεί, με φυσική παρουσία, στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, 11-18 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΟΑΚ για ανάπτυξη «Πράσινων Ενοριών», οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2014.

Διοργανωτές είναι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Φυσικά οι θεματικές του σεμιναρίου δεν αφορούν την καταδίκη του Παπισμού, του Προτεσταντισμού, του Οικουμενισμού… Αφορούν ζητήματα Κλιματικής Δικαιοσύνης, Ύδατος και Διατροφής. Με αυτά θα πρασινίσουν οι ενορίες μας.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η συμμετοχή των κληρικών αλλά και των διακονητών εκτιμάται δεόντως και οι συμμετέχοντες θα αναβαθμίσουν το «βιογραφικό» λαμβάνοντας σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σε ένα άρθρο που είχε γράψει ο σεβαστός πατήρ Θεόδωρος Ζήσης αναφέρει τα εξής στην πρώτη παράγραφο: «Ὁ λόγος γιὰ τὸν ὁποῖο ἐπαναφέρουμε στὴν δημοσιότητα τὸ ἄρθρο μας αὐτὸ ποὺ γράφτηκε πρὶν ἀπὸ εἴκοσι ἑπτὰ ἔτη (27), τὸ 1991, εἶναι ἡ διαρκὴς ἐπέκταση καὶ προβολὴ τοῦ οἰκολογικοῦ κινήματος καὶ ἡ αὔξηση τῶν οἰκολογικῶν ἐκδηλώσεων καὶ προγραμμάτων, μὲ τὰ ὁποῖα οἱ ἱδρυτὲς καὶ ὀργανωτές, ἐνῶ εὐθύνονται οἱ ἴδιοι γιὰ τὰ οἰκολογικὰ δεινά, ὑποκριτικὰ προσπαθοῦν νὰ ἐμφανισθοῦν ὡς «σωτῆρες» τοῦ κόσμου. Στὴν ἐπιδίωξή τους αὐτὴ βρῆκαν δυστυχῶς σύμμαχο καὶ τὴν Ἐκκλησία, ἡ ὁποία ἔγινε ὄργανο τῶν νεοταξικῶν καὶ νεοεποχίτικων σχεδιασμῶν, ποὺ στοχεύουν στὴν νόθευση τοῦ Εὐαγγελίου τοῦ Χριστοῦ καὶ στὴν κατάργησή του, ὥστε νὰ περάσουμε στήν «Νέα Ἐποχή» τοῦ Ἀντιχρίστου.» 

Ο πατήρ Θεόδωρος δίνει όλες τις απαντήσεις στο συγκεκριμένο άρθρο ώστε να αντιληφθεί κανείς τη νεοεποχίτικη μόδα της οικολογίας που εντάσσουν πλέον και στην Εκκλησία.

Ο Θεός να μας λυπηθεί.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Oρθοδοξία και Οικολογία – Πατερικές θέσεις
Η νέα τριπλέτα: Πατριάρχης, Ορθοδοξία, Οικολογία
Η Οικολογία είναι ο δούρειος ίππος του Οικουμενισμού

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.