Επικαιρότητα

Οικουμενικός και Οικονομικός γενιτσαρισμός στην Εκκλησία της διασποράς

εικόνα άρθρου: Οικουμενικός και Οικονομικός γενιτσαρισμός στην Εκκλησία της διασποράς

Τι απειλεί την Ομογένεια; Κλήρος και λαός στη δίνη της αίρεσης και της εκκοσμίκευσης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παρακολουθώντας τις ειδήσεις από την Εαρινή συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στην Αμερική, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, περισσότερο μας δημιουργήθηκε μια αίσθηση που θυμίζει διοικητικό συμβούλιο εταιρείας πάρα εκκλησιαστική σύναξη.

Μανατζεριστική λογική, όλα για το χρήμα, όλα προϋπολογισμός και budget (για τα εγκαίνια) , λογιστικά πρότυπα, οικονομική βιωσιμότητα συνταξιοδοτικού προγράμματος, όλα εκκοσμίκευση, όλα Βατικανοποιημένα και καλώς… καμωμένα.

Στην Ελληνική ομογένεια διαχρονικά μοιάζει να έχει χαθεί η μπάλα. Πολύ το χρήμα, μεγάλη η επιρροή, διαγωνισμός των λαϊκών δια των δωρεών, αυτοπροβολή και… για την πίστη τίποτα.

Η αυτοκάθαρση στην Εκκλησία αποτελεί απαγορευμένη λέξη και το παρασκήνιο σε κάθε τοπική Εκκλησία σκοτεινό και άβατο.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον ξεπεσμένο θεσμό των οφικιάλιων εκπαιδεύει σε μια καταναλωτική συμπεριφορά, σαν να ήταν το ίδιο τραπεζικός οργανισμός και μοιράζει στους πελάτες του ασημένια, χρυσή ή διαμαντένια κάρτα και ανάλογα με τις δωρεές διανέμει και τα αντίστοιχα οφίκια.

Αυτός ο κοσμικός γενιτσαρισμός, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πληγή για τους λαϊκούς στην ομογένεια. Προσκεκλημένοι από την εκκλησία, καταλήγουν να υπηρετούν το χρήμα και τη φιλοδοξία.

Αντίστοιχα στον κλήρο, που διακονεί αυτό το σύστημα, η πιο μεγάλη απειλή είναι ο οικουμενιστικός γενιτσαρισμός. Ο κατακτητής Οικουμενισμός αφού εγκαταστάθηκε στις διοικητικές κορυφές της Ορθοδοξίας, αρπάζει τα παιδιά της και τα μετατρέπει στους χειρότερους διώκτες της… μέσα στο ράσο.

Αυτά όλα τα υποσημειώνουμε με πικρία αλλά και με παρρησία. Αποτελούν κατάσταση και δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί η έκταση της σήψης.

Έχουμε την ελπίδα στον Κύριο να φωτίσει προς μετάνοια κλήρο και λαό στην Ομογένεια.

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Όταν η πολιτική διπλωματία (Πομπέο) συνάντησε την εκκλησιαστική διπλωματία (Ελπιδοφόρος Αμερικής)
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αποκαλεί αδελφούς τους Εβραίους
– Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για τους «μεικτούς γάμους»
– Αφελής πολιτικά ή καιροσκόπος ο Αμερικής Ελπιδοφόρος;

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.