Η κατάσταση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Καναδά, έχει ξεφύγει τελείως…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ως πότε παλικάρια θα ζώμεν στα στενά...

Ρήγας Βελεστινλής “Θούριος”

Οι Έλληνες της διασποράς στον Καναδά, που πιστεύουν ακόμα στον Ιησού Χριστό, “απολαμβάνουν” την “πατρική” μέριμνα του οικείου Αρχιεπισκόπου σχεδόν δύο χρόνια τώρα.

Έχουν εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής, υπομονής και καρτερικότητας. Δέχονται ανοίκειες επιθέσεις από τους παροικούντες την  Αρχιεπισκοπή λαϊκούς, κληρικούς και δημοσιογράφους, με εξουθενωτικούς χαρακτηρισμούς.

Η σχετικοποίηση της αληθείας, ο λόγος του Αρχιεπισκόπου απέναντι στο λόγο ενός πιστού, οι υπερβολές και οι ψευδείς περιγραφές που διακινούνται για περιστατικά που βλέπουμε με τα μάτια μας, μας ανησυχούν όλους.

Απόμακρος, αδιάλλακτος, σκληρός και άτεγκτος ο Αρχιεπίσκοπος, με αφορμή τον κορωνοϊό έχει υιοθετήσει πρακτικές ξένες προς την Ορθόδοξη Παράδοση.

Οι οικουμενιστικές του καταβολές, εκφράστηκαν με τον χειρότερο τρόπο: νεωτερισμοί που σκανδαλίζουν, εφάμαρτες πρωτοβουλίες που διχάζουν και πάνω από όλα, σκληρός πόλεμος σε κάθε αντίλογο.

Τα νέα του κατορθώματα, τον χαρακτηρίζουν: στις 24 Αυγούστου 2021 στην εορτή του Αγίου πατρο – Κοσμά του Αιτωλού, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την συμμετοχή των πιστών στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως θα ακούσετε στο βίντεο, που λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από φίλο της Ιστοσελίδας μας:

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Καναδά ως αρνητής της Ευχής
– Προσφορά της θείας κοινωνίας εκτός της θείας λειτουργίας. Η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Καναδά
– Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά δίνει ρεσιτάλ ξεπουλήματος της Ορθοδοξίας!
– Τα κουταλάκια και οι χαρτοπετσέτες είναι για τα κόλλυβα και τις ψυχές των κεκοιμημένων! ΟΧΙ για την Θεία Κοινωνία!!
– Μολών… λαβίς! This is Toronto