Του Παναγιώτη Νούνη
Αποκλειστικά για katanixi.gr

Οι Λαϊκοί έχουμε το κάθε δικαίωμα να εφαρμώσουμε αποχήν απο τέτοιου είδους «ιερές» Ακολουθίες και να ενεργήσουμε την αγία εκκλησιαστικήν ανυπακοή…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


ΑΝΑΞΙΟΙ, ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΪΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

Έχουμε γράψει μόλις πρόσφατα την αρνητική κριτική μας εναντίον της ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού η οποία απο εκκοσμικευμένα, αντιησυχαστικά και καισαροπαπικά κριτήρια αποδέχθηκε, συμβιβαστικά, την οδηγία του Κράτους και του Υπουργείου Υγείας ώστε να παρεμβαίνουν (με αστυνομικά μέτρα!) στον τρόπο και τόπο λατρείας και στις παντοειδούς λειτουργικές εκδήλωσεις του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών εντός των ιερών ναών και μοναστηριών μας με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Πρόκειται ειλικρινά, κατά την γνώμη μας, για το μεγαλύτερο τραγελαφικό κατάντημα της διοίκησης των κατά Τόπους ορθοδόξων Εκκλησιών, όσων εκκλησιαστικών ανδρών, μητροπολιτών και ποιμένων να ιερουργούν τα ιερά Μυστήρια ως μασκοφόροι «Ζορό», και μάλιστα να επιβάλλουν εμμέσως πλήν σαφώς ως δήθεν «διακριτικοί ποιμένες» στο εκκλησίασμα, αδιαμαρτύρητα και απο δειλία ενώπιον των αντίχριστων πολιτικών εξουσιών αποτρόπαιους νεωτερισμούς, νέα ήθη και πρωτόγνωρα πράγματα που εκπορεύονται κυρίως απο εκκοσμικεύμενο και αθεϊστικό φρόνημα, λές και ο κάθε άνθρωπος πιστός ή άπιστος είναι το πειραματόζωον των κυβερνήσεων και των εκκλησιαστικών.

Οι λόγοι που είμαστε παντελώς σφόδρα πολεμικοί κατά της ενθάδε περιρρέουσας ατμόσφαιρας είναι πολλαπλοί και ίσως επανέλθουμε να τους αναλύσουμε προσεχώς των ημερών.

Αλλά θα σας δώσουμε ένα θεολογικό στίγμα και ένα τρανο παράδειγμα, ώστε να αντιληφθείτε βαθύτερα και καλύτερα την ποιότητα και τα κίνητρα των ποιμένων μας που υποκύπτουν αδιαμαρτύρητα σε κάθε καισαροπαπικό μέτρο που εντέλει το Κράτος.

Έγραφε το 2018 ο αγαπητός συνάδελφος Θεολόγος κύριος Παναγιώτης Τελεβάντος περί του κατεγνωσμένου και διαβόητου αναξίου Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ:

«Σήμερα το πρωί, Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν, χειροτονήθηκε επίσκοπος, ο Σεβ. Σικάγου κ. Ναθαναήλ. Η εκλογή του είναι αποτέλεσμα των ραδιουργιών του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος κατόρθωσε να τον επιβάλει ως Μητροπολίτη Σικάγου.

Όπως εξηγήσαμε -κατ’ επανάληψη-, ο νυν Σεβ. Σικάγου ήταν ακατάλληλος να χειροτονηθεί επίσκοπος και να ποιμάνει την πολυπληθέστερη Μητρόπολη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επειδή είναι:

1.) Οικουμενιστής,
2.) Νεονικολαίτης,
3.) Νεορθόδοξος,
4.) Νεωτεριστής,
5.) Κολυμπαριστής,
6.) Εχθρός της Ελληνικής Γλώσσας και των εθνικών συμβόλων, και
7.) Ορισμένα άλλα απολύτως εξακριβωμένα.

Τα μεγάλα “χαρίσματα” του νέου Μητροπολίτη Σικάγου, που παραθέσαμε πιο πάνω, είναι -φυσικά- υπόψη του Πατριάρχη, ο οποίος -προφανώς- ξέρει πολύ περισσότερα από όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μας.

(…)»

Νομίζω, η φωτογραφία αποδεικνύει καθαρά και ξάστερα την ποιότητα της διοικούσας Εκκλησίας, το αντιευαγγελικό ήθος, το αντιησυχαστικό φρόνημα, και κυρίως αποδεικνύει το ένα απο τα τρία είδη της αθεΐας του αγίου Γρηγορίου Παλαμά που υποβόσκει στις καρδιές και στις ψυχές όλων μας, μα κυρίως εκείνων των σατανογνώμονων οικουμενιστών και νεωτεριστών Κληρικών.

Αυτό είναι άραγε ιερό Μυστήριο ή μήπως μια παρωδία και φαρσοκωμωδία τινός Μυστηρίου, ένα θέατρο του παραλόγου, μια καρικατούρα «θείων» μυστηρίων που εξευτελίζει και αποϊρεοποιεί ιδιαζόντως το Μυστήριο της ιερωσύνης, υποσκάπτει ουσιωδώς το Μυστήριο της Θείας Λατρείας, μηδενίζει το Μυστήριο του ανθρωπίνου Προσώπου, το οποίον βάλλεται παντοιοτρόπος με την «Νέα Κανονικότητα» των μηδενιστικών και «φωταδιστικών» δυνάμεων της New Age δια της φασιστικής επιβολής της μάσκας στα πρόσωπα των ανθρώπων και δή των πιστών εντός των ιερών Ναών;

Τέτοια τραγελαφικά καμώματα αντιμετωπίζαμε (και ήτο θεο-λογικό αφού στην αίρεση δεν υπάρχει ορθή πίστη) σωρηδόν σε ετερόδοξους Χριστιανισμούς, σε ετερόθρησκα δόγματα, ποτέ όμως στην Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία.

Αυτή είναι η νέα «ορθόδοξη» κανονικότητα της Εκκλησίας των περιβόητων Κολυμπαριστών, Οικουμενιστών και Νικολαϊτών.

Αυτός είναι ο νέος Χριστιανισμός τους.

Αυτή είναι η νέα «Χριστιανική Ηθική» τους.

Σας τα χαρίζουμεν!

Σημειωτέον, για να μη παρεξηγηθώ, είμαι υπέρ της υποχρεωτικής χρήσεως της μάσκας, απο πιστούς και αθέους, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, παρ΄ εκτός των ιερών Ναών και ιδιαζόντως σε Λειτουργικό χρόνο κατά την διάρκεια των θείων Μυστήριων.

Διαφορετικά να κλείσουμε το «Μαγαζάκι» μας.

Του Παναγιώτη Νούνη
Σύμβουλος Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας – Life Coach
† Θεολόγος – Θρησκειολόγος – Φιλόλογος
panagiotisnounis@gmail.com
https://web.facebook.com/panagiotisnounihttps://www.yourtherapist.gr/partner/panagiotis-noynis/
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 00357+96897711

Υγ.: Η φωτογραφία είναι πρόσφατη και αληθινή, από την χειροτονία ενός διακόνου από τον ανάξιο και ορκισμένο Κολυμπαριστή, νεοΝικολαΐτη και αρχιΟικουμενιστή μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ.

Οι Λαϊκοί έχουμε το κάθε δικαίωμα να εφαρμώσουμε αποχήν απο τέτοιου είδους «ιερές» Ακολουθίες και να ενεργήσουμε την αγία εκκλησιαστικήν ανυπακοή σε τέτοια εκκλησιαστική παράκρουση και ηλιθιότητα που προσβάλλει πυρηνικώς την ορθόδοξη εν Χριστώ Πίστη μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra