Συνύπαρξη, συμβίωση και συμπόρευση ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν ένας ορθόδοξος και ένας ευαγγελικός ιερέας, χθες το μεσημέρι ζωντανά από το ραδιοφωνικό στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6 και την εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ. Ο δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας π. Αθανάσιος Βουδούρης και ο ποιμένας της Ευαγγελικής Εκκλησίας Βέροιας αιδ. Σταύρος Δεληγιάννης, με αφορμή τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού που διοργανώνει η ΕΜΙΠΗ, μίλησαν για τα πολλά κοινά που ενώνουν τις δύο εκκλησίες και παραμέρισαν τα λίγα που τις χωρίζουν, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία της περιοχής μας.

Ο π. Αθανάσιος με ηρεμία, γνώση και μακριά από φανατισμούς και κραυγές υπογράμμισε ότι ο σεβασμός πρωτίστως στον άνθρωπο μπορεί να δημιουργήσει περιβάλλον υγιούς συνύπαρξης.

Ο αιδ. Σταύρος Δεληγιάννης μίλησε για τις άριστες και φιλικές σχέσεις με την Ιερά Μητρόπολη, την τιμητική παρουσία αμφότερων σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τον τότε Πρωτοσύγκελο και νυν Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα Γεώργιο που διατηρεί φιλικές σχέσεις.

Οι δύο θρησκευτικοί λειτουργοί με την παρουσία και τον λόγο τους δίδαξαν πραγματικό πολιτισμό και σεβασμό στην ανθρώπινη αξία. 

ΠΗΓΗ