Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Είναι αυτοί οι σχισματικοί, στους οποίους ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε “Τόμο Αυτοκεφαλίας” και τους υποδέχτηκαν μετά τιμών στην Ελλάδα, οι εξής…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Στις 14 Οκτωβρίου 2022, ο ψευδοαρχιεπίσκοπος Τερνοπόλεως και Κρεμένετς Νέστωρ ιερούργησε στο χωριό Μεντίν (χωριό της περιοχής Τερνοπόλ της Ουκρανίας).

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Επισκοπή δεν γίνεται καμία αναφορά για συλλείτουργο με παπικό πρεσβύτερο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια Επισκοπή και δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. 

Δεν θα μας ένοιαζε καθόλου αυτή η πληροφορία, ΕΑΝ η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και της Κύπρου, ΔΕΝ αναγνώριζαν τους σχισματικούς Ουκρανούς. ΔΕΝ θα μας ένοιαζε καθόλου η είδηση, ΕΑΝ σε Ορθόδοξους ιερούς ναούς και μοναστήρια δε γίνονταν μιαρά συλλείτουργα με τους αχειροτόνητους και σχιματικούς ρασοφόρους. 

Δυστυχώς, όμως. Είναι αυτοί οι αχειροτόνητοι σχισματικοί, στους οποίους ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε “Τόμο Αυτοκεφαλίας” και τους υποδέχτηκαν μετά τιμών στην Ελλάδα. Η λίστα είναι θλιβερή: Μιαρά «συλλείτουργα» και «συμπροσευχετικές» παρουσίες με Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Κρήτης – Η λίστα της αισχύνης.

 Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να πέσουν οι μάσκες και να αποδειχθεί με κάθε επισημότητα, ποιος ο ρόλος της “εκκλησίας” του αχειροτόνητου σχισματικού Ντουμένκο και ποια η ευθύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το σχίσμα που προκάλεσε στην Ορθοδοξία.

Δεν θα αντιδράσει κανένας Ορθόδοξος Πατριάρχης ή Αρχιερέας πάλι;

Πόσο κοντά είναι πια η κόκκινη γραμμή του κοινού ποτηρίου για την διακοπή μνημόνευσης των οικουμενιστών Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων,  Επισκόπων, Μητροπολιτών;

Ποιος είναι εντός Εκκλησίας τελικά;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»
Ουκρανικό Αυτοκέφαλο- Ώρα μηδέν για την Εκκλησία της Ελλάδας [ΒΙΝΤΕΟ 2019]
Την ένωση με τον Παπισμό κρύβει το ουκρανικό ζήτημα
Ευσεβείς πόθοι και ασεβή ράσα….