Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όχι στον εχθρό της Ορθοδοξίας μας. Καμία βοήθεια από τον πάπα!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο πάπας Φραγκίσκος σε συνομιλία του με τον Ρώσο πρέσβη στο Βατικανό, σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης, προσφέρθηκε να διαμεσολαβήσει προσωπικά μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ένα αγιοπατερικό και ηρωικό “ΟΧΙ” βγαίνει από τα στήθη μας προς τον εχθρό της Ορθοδοξίας! Ο πάπας εξέφρασε στην τηλεόραση την εντονότατη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Τα σημεία των καιρών τα διαβάζουμε; Στην πραγματικότητα, στόχος του είναι να καταστρέψει την Ορθοδοξία και το έχει αποδείξει το βαρύτατο “ποινικό μητρώο” του παπισμού.

Ο αντιπαπικός, ομολογητής Πνευματικός Πατέρας μας, ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης, αγωνίστηκε στα βήματα των Αγίων που πολέμησαν την αίρεση του παπισμού και την παναίρεση του οικουμενισμού, η οποία διαβρώνει την Ιεραρχία όπου γης. Μέσα από τις ομιλίες του, η φωνή του αφυπνίζει συνειδήσεις. Ενοχλούσε και θα ενοχλεί τους φιλοπαπικούς, τους οποίους η ίδια η Παναγία ονόμασε εχθρούς της και εχθρούς του Υιού της! Στα βήματά του κι εμείς, μέσα από την Κατάνυξη σαν ένα μικρό αλλά με δυνατό ήχο ξυπνητήρι, θα το φωνάζουμε: Πάπας= Διάβολος!

Ο αιρεσιάρχης πάπας, ο υποκριτής πάπας, ο οποίος εισέβαλε στην Ουκρανία πολύ νωρίτερα, με σύμμαχο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του για τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται σήμερα εκεί!
Όποιος θεωρεί ότι ο πάπας θέλει να προσφέρει βοήθεια ή είναι ανιστόρητος ή είναι σύμμαχός του. Για να το κατανοήσουμε αυτό, είναι απαραίτητο να έχουμε ιστορική γνώση. Προτείνουμε στους αγαπητούς μας αναγνώστες να μελετήσουν με προσοχή και να διαδώσουν το σπουδαίο άρθρο του π. Θεοδώρου Ζήση, Ομότιμου Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., με τίτλο “Δυτικοί ”Σταυροφόροι” εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσίας”. Στο άρθρο αυτό, ο σεβαστός διδάσκαλος, αναλύει πως οι ίδιοι σταυροφόροι διέλυσαν και το ορθόδοξο Βυζάντιο και πως ο στόχος τους είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία. Εισαγωγικά ο π. Θεόδωρος σκιαγραφεί το αποτέλεσμα της προπαγάνδας των ΜΜΕ:

Ὅσοι, χωρίς ἱστορική γνώση, παρακολουθοῦν αὐτές τίς ἡμέρες τήν σύγκρουση μεταξύ τῶν δυτικῶν συμμάχων τοῦ ΝΑΤΟ καί τῆς Ρωσίας στά σύνορα τῆς Οὐκρανίας, ὅπου ἐπιδιώκουν οἱ νέοι Σταυροφόροι νά ἀποσπάσουν τήν Οὐκρανία ἀπό τήν ἱστορική καί γεωπολιτική της σύνδεση μέ τήν Ρωσία καί νά τήν ἐντάξουν στήν δυτική συμμαχία, στήν λατινοφραγκική, παπική καί προτεσταντική Δύση, δέν μποροῦν νά κατανοήσουν τήν δικαιολογημένη ἰσχυρή ἀντίδραση τῆς Ρωσίας καί πιθανόν νά δικαιώνουν ὄχι τήν ἀμυνόμενη Ρωσία ἀλλά τούς ἐπιτιθέμενους νέους Σταυροφόρους τῆς Δύσης…

Η συνέχεια εντός του άρθρου. Καλή ανάγνωση. Στώμεν καλώς! Στώμεν μετά φόβου Θεού!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αυτό έχει να πει ο κ. Βαρθολομαίος εν όψει της τεταμένης κατάστασης στην Ουκρανία;