Η αποστασία των Εκκλησιαστικών ταγών αποτελεί σημείο των καιρών και η νέα επίσκεψη του Πάπα στη χώρα μας σηματοδοτεί την απαρχή νέων δεινών και οδυνών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έπειτα από συνεχείς προσκλήσεις των ανώτατων πολιτικών αρχόντων της Ελλάδας, ο Πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου. Στα πλαίσια της περιοδείας του, ο Ποντίφικας ζήτησε να επισκεφτεί τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στον Κάρα Τεπέ Μυτιλήνης και να απευθύνει από εκεί «ανθρωπιστικό μήνυμα». Την ίδια στιγμή, η διοικούσα Εκκλησία έχοντας λησμονήσει εδώ και καιρό της αποστολή της και συντασσόμενη πλήρως στο πλευρό του Καίσαρα, παραμένει αδρανής και σιωπηλή, συμβάλλοντας στην πνευματική και εθνική αποδόμηση της χώρας.

Αντιπροσωπεία του Βατικανού στον Καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Κάρα Τεπέ

Στις 14 Οκτώβρη, αντιπροσωπεία του Βατικανού παρευρέθηκε στον Καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Κάρα Τεπέ, ώστε να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Μυτιλήνη. Η ξενάγηση στο χώρο πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάνο Λογοθέτη και τον διοικητή του ΚΥΤ, Νίκο Μπαμπάκο. Η αντιπροσωπεία του Βατικανού στο ΚΥΤ απαρτιζόταν από τον υπεύθυνο για τα ταξίδια του Πάπα, την υπεύθυνη για την ασφάλειά του και τον πρέσβη του Βατικανού στην Ελλάδα. «Διαμεσολαβητής» ήταν ο τοπικός «Αρχιεπίσκοπος» των Παπικών στο Αιγαίο, Ιωσήφ Πρίντεζης.

Το ανθρωπιστικό μήνυμα που θα αποστείλει ο Πάπας Φραγκίσκος: H «εκκλησία» και όλοι οι λαοί της Ευρώπης νοιάζονται για τους πρόσφυγες

Ο «Αρχιεπίσκοπος» των Παπικών στο Αιγαίο Ιωσήφ Πρίντεζης αποκάλυψε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί να επισκεφτεί τον καταυλισμό των προσφύγων στη Μυτιλήνη, ώστε να δει την εξέλιξη του προσφυγικού. Ταυτόχρονα, ο κ. Πρίντεζης σημείωσε ότι ο Πάπας θα απευθύνει ανθρωπιστική δήλωση, με την οποία θα εκφράσει το ενδιαφέρον της «εκκλησίας» και όλων των λαών της Ευρώπης προς τους πρόσφυγες:

«[…] (Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει) να κάνει μια ανθρωπιστική δήλωση, ότι η «εκκλησία» και όλοι οι λαοί της Ευρώπης νοιάζονται για τους πρόσφυγες».

Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης: «Άγιος Πατέρας» ο Πάπας Φραγκίσκος

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης, σε δηλώσεις που έκανε μπροστά σε κάμερα, αποκάλεσε δύο φορές τον αιρετικό Πάπα Φραγκίσκο ως «Άγιο Πατέρα» και χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ποντίφικα στη Μυτιλήνη και την Ελλάδα, ως ένα εξαιρετικά σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός:

«Εγώ θεωρώ ότι κλείνει ένας κύκλος. Έγινε μία επίσκεψη το 2016 του Άγιου Πατέρα (Πάπα Φραγκίσκου), γίνεται τώρα (νέα επίσκεψη) και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Νομίζω ότι προσθέτει πάντα η επίσκεψη του Αγίου Πατέρα στη Μυτιλήνη και στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό παγκόσμιο γεγονός».

Συνεχείς προσκλήσεις των ανώτατων πολιτικών αρχόντων της χώρας προς τον Πάπα Φραγκίσκο ώστε να επισκεφτεί την Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί έπειτα από επίμονες προσκλήσεις τόσο της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όσο και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα:

α) Τον Απρίλιο του 2020, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, τόνιζε ότι προσβλέπει στην επίσκεψή του στη Ελλάδα μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

β) Τον Ιούλιο του 2020, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Πάπα να επισκεφθεί τη χώρα μας το 2021, χρονιά κατά την οποία θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ο Ποντίφικας αποδέχθηκε την πρόσκληση, ευελπιστώντας ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν τελικά την υλοποίηση του ταξιδιού.

γ) Το Ιούνιο του 2021, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους την πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο για την επίσκεψη στη χώρα μας.

Η εκκωφαντική σιωπή του Αρχιεπισκόπου και της Ιεραρχίας στην επίσκεψη του αιρετικού Πάπα

Σχετικά με την επίσκεψη του Αιρετικού Πάπα στη χώρα μας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οι Ιεράρχες και η Ιερά Σύνοδος δεν αντέδρασαν και δεν προέβησαν σε καμία δήλωση. Καθώς η χώρα μας εορτάζει τα διακόσια χρόνια από την απελευθέρωση της, η επίσκεψη του Αιρετικού Πάπα στη χώρα μας, καθώς και η σιωπηλή αποδοχή και αρωγή της Διοικούσας Εκκλησίας, αποτελεί ύψιστη πρόκληση. Την ίδια στιγμή, τα σύνορα της χώρας μαστίζονται από ένα καλά οργανωμένο και καθοδηγούμενο από ξένες δυνάμεις «προσφυγικό/μεταναστευτικό» πρόβλημα, όπου η προσφυγική βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Η αποστασία των Εκκλησιαστικών ταγών αποτελεί σημείο των καιρών και η νέα επίσκεψη του Πάπα στη χώρα μας σηματοδοτεί την απαρχή νέων δεινών και οδυνών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Κρυφτείτε… έρχεται ο Πάπας!!!
– Βαβαί, έρχεται επίσημα ο Πάπας το Σεπτέμβριο!
Αυτό που ζητά εναγωνίως ο Πάπας είναι να υποταχτεί και να τον προσκυνήσει η…