Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Να πορευόμαστε χωρίς να υποκύψουμε σε μεθοδεύσεις, που να προέρχονται τόσο έξωθεν, όσο ενίοτε και έσωθεν της Εκκλησίας… (Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος)

Και μεις προσευχόμαστε για τον Πατριάρχη Ρωσίας, να εγκαταλείψει πάραυτα όλα τα οικουμενιστικά του σχέδια, μετανοώντας για τα τέτοιου είδους ανοίγματα, που η Κατάνυξη αποκαλύπτει με συνεχόμενα δημοσιεύματα, και να συνεχίσει τον αγώνα για τη διατήρηση της κανονικότητας στην Εκκλησία. Να συνεχίσει να αντιστέκεται στη γάγγραινα που αποκόμισε η Εκκλησία από την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης και να μείνει ακλόνητος στη διακοπή της μνημόνευσης του κ. Βαρθολομαίου, με την ελπίδα ο Οικουμενικός, είτε να μετανοήσει αποκηρύσσοντας το Σχίσμα που δημιούργησε στην παγκόσμια Ορθοδοξία, είτε να καταδικασθεί τελικά αμετανόητος από Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδο, Οικουμενική, ως κακόδοξος και αιρεσιάρχης.

Διαβάσαμε στο mospat.ru:

————————————————————————–

Πατρ. Κύριλλος: Προσευχόμαστε και εργαζόμαστε προκειμένου οι δυνάμεις του κακού να μην καταστρέψουν την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Σχετικά με την κατάσταση στην παγκόσμια Ορθοδοξία, η οποία διαμορφώθηκε κατόπιν αναγνωρίσεως από ορισμένες κατά τόπους Εκκλησίες της αντικανονικής παραφυάδας της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» μίλησε στις 2 Δεκεμβρίου 2019 κατά το επίσημο γεύμα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Σωτήρος Χριστού Μόσχας ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος.

«Οπωσδήποτε σε κάθε εποχή η Εκκλησία δοκιμάζει και ταλαιπωρίες και θλίψεις. Έτσι και εμάς δεν μας στέρησε ο Κύριος τις θλίψεις και πρωτίστως λόγῳ εξελίξεων στην παγκόσμια Ορθοδοξία, επεσήμανε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος και συνέχισε, είναι εκπληκτικό πως υπό την επίδραση εξωτερικών πολιτικών παραγόντων οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας επιλέγουν τον δρόμο αναγνωρίσεως των σχισματικών, ανθρώπων που δεν έχουν έγκυρη χειροτονία, δηλαδή εκ των πραγμάτων λαϊκών, οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται κληρικοί! Και ιδιαιτέρως επικίνδυνο και θλιβερό είναι ότι η υποστήριξη προς τους σχισματικούς δεν παρέχεται από περιθωριακές ομάδες, όπως ήταν παλαιότερα, αλλά από κανονικές κατά τόπους Εκκλησίες».

«Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση. Βεβαίως προσευχόμαστε και εργαζόμαστε προκειμένου οι δυνάμεις του κακού να μην καταστρέψουν την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών, προκειμένου να μην ανακατευθούν οι δυνάμεις του καλού και του κακού σε μία άμορφη μάζα, όπου θα καθίσταται πλέον αδύνατο να διακρίνει κανείς το καλό από το κακό, την αλήθεια από το ψεύδος, την κανονικότητα από την αθέτηση των κανόνων… Ελπίζω ότι προσεχώς η Ιερά Σύνοδος Ιεραρχίας θα καθορίσει σαφώς τη θέση μας έναντι των σχισμάτων και εκείνων των αδελφών μας οι οποίοι, δυστυχώς υποστηρίζουν εκείνα τα σχίσματα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ