“Σε ό,τι αφορά τον τόπο μας, η Σύνοδος λαμπρύνει την ιστορία της Κρήτης.” Εδώ κλαίνε! Κατακαημένη Κρήτη τι σου έμελλε να πάθεις!!!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι τραγικό για μια προσωπικότητα να συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά να υπηρετεί την αίρεση, μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Όταν καρπός των αγώνων τέτοιων προσωπικοτήτων είναι και μία ψευδοσύνοδος, το κρίμα που περιτίθεται στον τράχηλο τους είναι βαρύτατο και ο μισθός τους αιώνια κόλαση, μαζί με τους λοιπούς αιρετικούς και αιρεσιάρχες. Η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου της Κρήτης αποτελεί τον έσχατο σελιδοδείκτη της πιο μελανής σελίδας της σύγχρονης Εκκλησιαστικής Ιστορίας. 

Όταν οι συντελεστές θεολόγοι που τη στήριξαν και τη στηρίζουν θεολογικά, τέσσερα χρόνια μετά, επιμένουν να πανηγυρίζουν για το κατόρθωμά τους, μοιάζει με πονηρό συνέδριο κατά του Χριστού: 

Σήμερον τὸ κατὰ τοῦ Χριστοῦ πονηρὸν συνήχθη συνέδριον καὶ κατ’αὐτοῦ κενὰ ἐβουλεύσατο (υμνολογία Μ.Εβδομάδος)

Βεβαρημένη και ασθενής η ψυχή τους πορεύεται το δρόμο της αμετανοησίας, προκαλώντας την οργή του Θεού:

«περιβλεψάμενος αυτούς μετ᾿ οργής, συλλυπούμενος επί τη πωρώσει της καρδίας αυτών», εθεράπευσε τον έχοντα εξηραμμένην χείρα (Μαρκ. γ΄, 5)

Συνέλθετε, κύριοι, γιατί ο Θεός δεν κοροϊδεύεται. 

Περιγράφεται μια συγκλονιστική εμπειρία κάποιων φοιτητών στο βιβλίο: «ΝΕΩΤΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ & ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ»

ΕΚΔΟΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ, ΔΩΡΙΔΑ 2007

“Είναι φοβερό το γεγονός, αλλά αληθινό. Κάποιοι χριστιανοί φοιτητές του Πανεπιστημίου το διηγήθηκαν πολύ εντυπωσιασμένοι, όταν ήρθαν στην Παναγιά, για να προσκυνήσουν. Είπαν συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον:

– Είχαμε έναν καθηγητή, που φαινόταν πολύ καλός και μελιστάλακτος. Επειδή μας φερόταν ήπια, τον συμπαθούσαμε. Τον βλέπαμε  μερικές φορές να έρχεται και στην Εκκλησία και να κοινωνάει. Μετά από αυτά, πιστεύαμε πως ήταν καλός χριστιανός. Όμως μας περίμενε μεγάλη έκπληξη, για να μην πούμε φρίκη!

Κάποια μέρα μάθαμε ότι αρρώστησε βαριά. Αποφασίσαμε να τον επισκεφτούμε. Πήγαμε σπίτι του σε μια μοναχική βίλλα σε αριστοκρατικό προάστιο, αλλά η γυναίκα του σχεδόν μας έδιωξε, ταραγμένη και ενοχλημένη. Ενώ  μας μιλούσε από την πόρτα, ακούγονταν μέσα στο σπίτι γαυγίσματα και ουρλιαχτά. Μερικοί το σχολίασαν και είπαν:

– Αυτοί οι πλούσιοι και τρανοί πολλές φορές τα σκυλιά τους τα βάζουν μέσα στο σπίτι και ζουν μαζί τους. Δεν έχουν καταλάβει ότι τα ζώα πρέπει να ζουν στους κήπους ή στα κτήματα. Αυτός είναι ο προορισμός τους.

Τέλος πάντων, φύγαμε απογοητευμένοι. Όταν όμως μάθαμε ότι τον καθηγητή μας τον πήγαν στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατο, αποφασίσαμε να τον επισκεφθούμε εκεί. Αγοράσαμε και λουλούδια και σε λίγο ανεβαίναμε τις σκάλες του νοσοκομείου που οδηγούσαν σε ειδικές σουίτες, ιδιαίτερα πολυτελή δωμάτια για τους οικονομικά ισχυρούς. Καθώς πλησιάζαμε, πάλι σκυλιά ακούγαμε, πάλι ουρλιαχτά. Ένας είπε αγανακτισμένος:

– Κι εδώ σκυλιά; Ούτε στο νοσοκομείο δεν τ’ αποχωρίζονται;

Εκείνη τη στιγμή έβγαινε από ένα διαμέρισμα η προϊσταμένη, η οποία έτυχε να είναι γνωστή ενός φοιτητή της συντροφιάς μας. Μας ρώτησε ποιόν θέλαμε και όταν άκουσε το όνομα, ταράχθηκε και μας λέει:

– Φύγετε! Φύγετε γρήγορα! Αυτά τα γαυγίσματα και τα ουρλιαχτά που ακούτε είναι από αυτόν! Δεν υπάρχουν σκυλιά. Έχει φοβερή αγωνία και επιθετικότητα.

Σηκώνεται και παλεύει με αόρατους για μας εχθρούς. Οι νοσοκόμες αρνούνται να μπουν στο δωμάτιό του. Μάθαμε ότι ανήκε σε μια σκοτεινή αίρεση, που είναι αντίχριστη και αντίθεη. Εκεί θεό έχουν το μαμωνά (το χρήμα) και την ανθρώπινη δόξα.

– Μα αυτός κοινωνούσε!…, παρατήρησε ένας από μας.

– Ίσως γι’ αυτό η ευθύνη του είναι μεγαλύτερη. Ήθελε να κοροϊδέψει το Θεό και τους ανθρώπους, αλλά “ο Θεός ου μυκτηρίζεται”, παρατήρησε η προϊσταμένη λυπημένη, και συνέχισε:

– Τώρα, οι δαίμονες, που έχουν δικαιώματα επάνω του, απαιτούν την ψυχή του!… Κάντε του λίγη προσευχή, παιδιά μου, να τον ελεήσει ο Θεός, μας προέτρεψε φιλάνθρωπα.

Φύγαμε από κει πολύ προβληματισμένοι. Καταλάβαμε πολύ καλά όλοι πως δεν πρέπει να παίζουμε με την ψυχή μας και την σωτηρία μας”.

Δείτε σχετικά:
«Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης», πόσο ορθόδοξη είναι;
Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης προαγωγός της ψευδοσυνόδου και υμνητής του Καζαντζάκη