“H Κάριτας είναι ένα παπικό φιλανθρωπικό σωματείο, η ονομασία του οποίου στη λατινική γλώσσα σημαίνει «έλεος του Θεού», «θυσιαστική αγάπη» (λατ. caritas)”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Μαϊντάν στο Κίεβο είναι έργο του Βατικανού. Ήταν οργανωμένη με σκοπό του πολέμου, και στη συνέχεια για την εξάπλωση του παπισμού και τις προσηλυτικές δραστηριότητες στη Ρωσία. Πράγματι, μετά από τη Μαϊντάν, ένα σημαντικό μέρος των ηγετικών θέσεων στην Ουκρανία καταλήφθηκε από τους ρωσοφόβους ουνίτες.

Οι αντιορθόδοξοι νόμοι (αριθ. 4128, 4511, 5309, 6642 και άλλοι, βλ. λεπτομερέστερα στο άρθρο μου https://bit.ly/2ExhblR) προωθήθηκαν από τους βουλευτές του Ανώτατου Συμβούλιου (Verkhovna Rada) που ήταν ουνίτες. Η εισαγωγή των εορτασμών των Χριστουγέννων μαζί με τους παπικούς σε νομοθετικό επίπεδο προήγαγε το ουνιτικό λόμπι, αν και οι ουνίτες γιορτάζουν Χριστούγεννα με το παλιό ημερολόγιο. Οι αντιπρόσωποι των ουνιτών πήγαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη για να αναζητήσουν το «αυτοκέφαλο» για τους «ορθοδόξους» σχισματικούς.

Λόγω του γεγονότος ότι στην Ουκρανία αρχίζουν αλλαγές για την αποκατάσταση της ειρήνης (αν και δεν είναι ακόμη πολύ φανερές), ο επικεφαλής της οπαδών του Bandera και των ουνιτών, κήρυκας του φασισμού και του ρατσισμού Svyatoslav Shevchuk δήλωσε στο Κίεβο, κατά το κήρυγμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου: «Από τον πόλεμο κουράστηκαν μόνο αυτοί που θέλουν να σώσουν το τομάρι μους!!!». Αυτός ο φασίστας είναι πολύ θυμωμένος που οι πολιτικοί εξακολουθούν τον διάλογο ειρήνης (https://youtu.be/SABTnoQMBdI?t=692 παρακολουθήστε από 11,18 λεπτά).

Αμέσως μετά, με ένα κύμα μαγικού ραβδιού (με διαταγή του Svyatoslav Shevchuk) στις αρχές Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες «Όχι στην συνθηκολόγηση!» ενάντια στην πολιτική του Προέδρου της Ουκρανίας Vladimir Zelensky για την επίλυση της ένοπλης συγκρούσεως στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν όχι μόνο από ριζοσπαστικές ναζιστικές δυνάμεις, αλλά η συλλογή και η μεταφορά των ανθρώπων πραγματοποιήθηκε απ’ ευθείας από τις ενορίες των ουνιτών και των παπικών (UGCC και RCC). Είναι σαφές ότι χωρίς την άμεση υπόδειξη («ευλογία του Θεού») του ανώτερου κλήρου, αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί!

Για να υπάρχει μια παγκόσμια εταιρεία όπως η RCC και η UGCC με ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινοτήτων στη νοτιοανατολική περιοχή της Ουκρανίας με διαφορετικά τμήματα που ασκούν ενεργή ιεραποστολική και κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται τεράστια χρηματοδότηση. Αυτή εφαρμόζεται επιτυχώς μέσω της χορηγικής δραστηριότητας της Κάριτας UGCC!!!

Τέτοιοι χορηγοί της UGCC και της RCC είναι η παπική οργάνωση Renovabis, καθώς και το CRS και διάφορες κυβερνητικές δομές στη Γερμανία, οι οποίες είχαν δωρίσει 7 εκατομμύρια ευρώ!!! Τα χρήματα κατευθύνονται «στην ανάπτυξη των κοινοτήτων, στη βιωσιμότητά τους και στην ικανότητα επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων στην επικράτειά τους. Οι επιχορηγήσεις διανέμονται σε όλη τη χώρα με ιδιαίτερη έμφαση στην Ανατολή», λέει ο Andrei Nagirnyak, αντιπρόεδρος της Κάριτας UGCC.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τις τοπικές κοινότητες (σ. σ.: UGCC και RCC – συγγραφέας) προς την κατεύθυνση της κατανόησης των δικών μας αναγκών, της διατήρησης των συμφερόντων και της παροχής των απαραίτητων κοινωνικών υπηρεσιών και ωφελειών για τις κοινότητες μέσω των προσπαθειών των ίδιων των κοινοτήτων.

Από το 2014, όταν άρχισε ο πόλεμος, η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ενεργά το κράτος μας, ιδίως μέσω της Κάριτας της Ουκρανίας. Εφαρμόζουμε τώρα ανθρωπιστικά προγράμματα στην ανατολική Ουκρανία με εκατομμύρια προϋπολογισμούς», — δήλωσε η Ksenia Bukhanka.

Aγαπητοί μου πατέρες της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, θα ήθελα να σας κάνω μία σχεδόν ρητορική ερώτηση: θα θέλατε να σας διατεθούν 7 εκατομμύρια ευρώ για τις δικές σας επαρχιακές, ενοριακές και κοινωνικές-ιεραποστολικές δραστηριότητες;

Μπορείτε να μην απαντήσετε…

Τώρα το ερώτημα είναι το εξής: τί αποτελέσματα έφερε η οικουμενιστική συμφωνία της RCC με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (ROC); Τί αποτέλεσμα έχει η ανοχή και η απόρριψη του προσηλυτισμού από την πλευρά μας; Παρόλο που η συνάντηση των ιεραρχών της ROC και της RCC στην Αβάνα καταδίκασε τη «μέθοδο της ουνίας», στην πραγματικότητα (βλ. τις παραπάνω στατιστικές) βλέπουμε κάτι άλλο — ψέμα, υποκρισία και εξαπάτηση.

Επομένως, αυτό υποδηλώνει ότι η υπάρχουσα μορφή οικουμενισμού (διάλογος με την παπική «εκκλησία»), θα κάνει την Ορθόδοξη Εκκλησία να χάσει το πρόσωπό της, όπως για το ποίμνιο (οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που διώκονται από παπικούς στην Ουκρανία δεν καταλαβαίνουν πώς μπορούμε να έχουμε φιλίες με αυτούς που τους σκοτώνουν, ενώ οι άλλοι διακόπτουν το μνημόσυνο των αρχόντων της Εκκλησίας), καθώς και για τους ετερόδοξους στο διεθνή στίβο: αφού μας περιφρονούν στην κανονική μας επικράτεια, μας θεωρούν αδύναμους.

Η απόρριψη του οικουμενισμού θα ενισχύσει τη θέση μας στην εξωτερική αποστολή σε διάλογο με τους παλαιοημερολογίτες και τους παλαιόπιστους.

Ποιά θα πρέπει να είναι η απάντησή μας;

Πρέπει να ενισχύσουμε τις θέσεις μας στο εξωτερικό και να βρισκόμαστε εκεί, όπου χρειάζεται ο Λόγος του Θεού. Πρέπει να εφαρμόζουμε και εμείς τη μέθοδο της «ουνίας», αλλά με το ορθόδοξο περιεχόμενο. Π. χ., μια σειρά ενοριών των Αγγλικανών και των Παλαιών Καθολικών, διατηρώντας τον δυτικό ρυθμό, αλλά διακηρύσσοντας την Ορθόδοξη δογματική, προσχώρησαν στις Ορθόδοξες Τοπικές Εκκλησίες της Αντιόχειας, της Κωνσταντινουπόλεως και στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εν Υπερορία (ROCOR), και αυτή η εμπειρία ήταν επιτυχής.

Ακόμα ένα καλό παράδειγμα είναι το εξής: το 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες η «Καθολική Εκκλησία της Ανατολής» προσχώρησε στη ROCOR με περίπου 60 κοινότητες.

Μπορούμε να προσφέρουμε στους παραδοσιακούς καθολικούς, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και υγιείς δυνάμεις, την ανεξαρτησία της Εκκλησίας (Τοπική Αυτοκέφαλη Εκκλησία) και τον γάμο για τους κληρικούς. Εξάλλου, ακόμη και μεταξύ των ουνιτών υπάρχουν προβλήματα με την επιβολή της αγαμίας. Έτσι, π. χ., οι παντρεμένοι εγκάθετοι ήρθαν στην Ουκρανία από την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία για να λάβουν χειροτονία από τους επισκόπους της UGCC.

Αν κοιτάξουμε τον αριθμό των αποκεντρωμένων από την RCC και των αυτο-οργανωμένων Δυτικών «εκκλησιών», θα δούμε ότι μας περιμένει ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας. Μερικοί από αυτούς εκφράζουν ορθόδοξο φρόνημα. Για τους αναγνώστες που δεν είναι ενημερωμένοι πάνω σε αυτά τα θέματα, θα αναφέρω τουλάχιστον μερικές τέτοιες «εκκλησίες»:

Ορθόδοξες Εκκλησίες δυτικού ρυθμού (που δεν έχουν ευχαριστιακή κοινωνία με οποιαδήποτε από τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες) — περίπου 8 «εκκλησίες».

Παλαιές Καθολικές και Εθνικές Εκκλησίες — περισσότερa από 85 «εκκλησίες». Ένας τόσο μεγάλος αριθμός οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν κάθε καθολική χώρα έχει το δικό της σχίσμα.

Εκκλησίες δυτικού ρυθμού με απροσδιόριστο καθεστώς έχουσες την ασαφή δογματική που είναι κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία — περίπου 36 «εκκλησίες».

Μικρές και ανεξάρτητες Εκκλησίες με αποστολική διαδοχή — περισσότερα από 40 «εκκλησίες».

Μικρές Καθολικές Εκκλησίες — περίπου 19.

Φιλελεύθερες και ακραίες φιλελεύθερες Καθολικές Εκκλησίες — περίπου 23.

Αποστολικές (Ιρβινγκικές) Εκκλησίες — περίπου 33.

Αγγλικανικές Εκκλησιες — περίπου 90.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτούς τους κλάδους στην ιστοσελίδα: Ιεραρχία λειτουργικών εκκλησιών https://bit.ly/31S3JDO

Όλες αυτές οι «εκκλησίες» μαζί αντιπροσωπεύουν ένα ποίμνιο πολλών εκατομμυρίων. Για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα «Ορθόδοξο Ινστιτούτο Δυτικών Θρησκευμάτων» με υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο, όπου εκπαιδευμένοι ειδικοί θα δουλέψουν με κάθε ομολογία.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κάνουμε πολλή προσευχή, ώστε να μην πέσουμε σε ακρότητες και να μην υπάρχει έχθρα μεταξύ των χριστιανών, για να συνεχίζουμε εν Θεώ να διεξάγουμε την παγκόσμια αποστολή σωτηρίας, αντίθετη στις αιρέσεις και στην εξάπλωση του παπισμού.

Συγγραφέας: Διδάκτορας της Θεολογίας, δημοσιογράφος, πρωθιερέας Oleg Trofimov


  • [1] Ο Στεπάν Μπαντέρα, ήταν ο ηγέτης της OUN (Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών). Είναι σεβαστός από τις σημερινές ουκρανικές αρχές και θεωρείται από τα φασιστικά ουκρανικά τάγματα ως εθνικός ήρωας. Οι δυτικοί πολιτικοί και τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εργαστεί σκληρά για να κρύψουν το ρόλο του στην ιστορία της Ουκρανίας, για τις υπερ-εθνικιστικές και τις φασιστικές του δραστιριότητες. Ήταν, στην πραγματικότητα, ένας αδίστακτος δολοφόνος πληθυσμών των οποίων εν καιρώ πολέμου. Οι θηριωδίες του μπορεί να θεωρηθούν μόνο ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μετά την χονδροειδή «αποκατάστασή» του στην Ουκρανία από την φιλοναζιστική φιλοΝΑΤΟική χούντα, στην αντι-φασιστική αντιπολίτευση αποκαλούν τους υποστηρικτές του «Μπαντερίστες» και τις δράσεις υπέρ του «μπαντερισμό». https://gekoudi.blogspot.com/2015/08/blog-post.html
  • [2] Το Euromaidan (ουκρανικά: Євромайдан, αυτολεξεί: «Ευρωπλατεία») ήταν ένα κύμα διαδηλώσεων και λαϊκών κινητοποιήσεων στην Ουκρανία, το οποίο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας την 21 Νοεμβρίου 2013 με ευρείας έκτασης λαϊκές κινητοποιήσεις.
  • [3] Με αυτόν τον τρόπο ονομάζει τους Ορθοδόξους πιστούς, – σημ. μεταφραστή.

@Μετάφραση «Κάλαμος ὀξυγράφου», 2020.

(Πηγή: https://myrophoros.blogspot.com)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Κάριτας: δολοφονίες και «φιλανθρωπία» — μεθοδολογία εξάπλωσης του παπισμού στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας (Α΄ Μέρος)