O Πατριάρχης δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση με την επίσκεψη στην Ουκρανία, όμως δεν προσκλήθηκε καν για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

H επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία δικαίως δέχθηκε σκληρό θεολογικό έλεγχο, διότι έμοιαζε περισσότερο με επίβλεψη κατακτητή στα κεκτημένα εδάφη του. Να υπενθυμίσουμε ότι εκεί ο Πατριάρχης έλαβε το παράσημο του «Αρχιστρατήγου Μιχαήλ» από τον σχισματικό επίσκοπο Επιφάνιο Ντουμένκο. Παράλληλα, έλαβε παράσημο και από τα χέρια του Ουκρανού Ουνίτη Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ.

Σύσσωμος ο κόσμος της Παναίρεσης του Οικουμενισμού παρασημοφορεί τον μέγα ευεργέτη της, τον άνθρωπο που κρατά τα σκήπτρα της Μητέρας Εκκλησίας, καταπατά κανόνες και Ιερές Συνόδους, και κανένας δεν τολμά να του δώσει ένα ράπισμα, σαν του Αγίου Νικολάου. Την δογματική αναισθησία του Πατριάρχη, έσπευσε να σχολιάσει και ο κατά τ’ άλλα οικουμενιστής Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, είπε: «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφίχθη στη χώρα, όπου η πλειονότητα των ορθοδόξων πιστών δεν τον αναγνωρίζουν ως ποιμένα τους. Κυριολεκτικά χρειάσθηκε να εισέλθει από την πίσω πόρτα στη Βερχόβνα Ράντα (Βουλή), διότι εκεί είχαν συγκεντρωθεί πιστοί, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά της επισκέψεώς του. Αυτή η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση των πολιτειακών Αρχών και των σχισματικών, αλλά η πλειονότητα των ορθοδόξων χριστιανών όχι μόνον περιφρόνησε αυτή την επίσκεψη, αλλά και έδειξε περίτρανα ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είναι γι᾽ αυτούς ο ποιμένας τους».

[…] «Αυτή η επαίσχυντη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία κατέστη επίδειξη σε όλο τον κόσμο των καρπών εκείνων των πράξεων, που διέπραξε».

Οι τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα στην προσπάθειά του να καυτηριάσει την εγκληματική αναγνώριση των αναθεματισμένων Ουκρανών ως κανονική Εκκλησία, είναι αξιοσημείωτες. Όμως, δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα για να λάμψει η Αλήθεια της Ορθοδοξίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας πέφτει στην πλάνη του Οικουμενισμού που υπηρετεί το Φανάρι.

Αξίζει ακόμη να σταθούμε στο γεγονός ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δεν προσκλήθηκε καν για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας. Η συνύπαρξη των δύο αντιμαχόμενων δυνάμεων, της Εκκλησίας της Ρωσίας και του Φαναρίου, ήταν αδύνατη. Γι’ αυτό η Ουκρανία, επέλεξε να παραμερίσει τον Πατριάρχη. Ο ίδιος μπορεί να στέφθηκε με το βραβείο του «Αρχιοικουμενιστή», αλλά η χώρα που βιώνει τις ολέθριες συνέπειες που προκάλεσε το σχίσμα στην Εκκλησία της, του κλείνει την πόρτα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι ανεπιθύμητη η παρουσία του σε μία χώρα που διχάστηκε από την απόφαση Αυτοκεφαλίας;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ένα βήμα πριν την κοινή Ευχαριστία με τους παπικούς η Εκκλησία της Ρωσίας
Ρωσικός πέλεκυς στην φιλαρχία του Φαναρίου
Το Οικουμενικό Αιρεσιαρχείο και ο επικίνδυνος Πατριάρχης
Αμαρτωλή η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ρωσίας Κύριλλο
ΦΙΑΣΚΟ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ