Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

«Έχουμε τα χρήματα, ας ξεκινήσουμε με εμάς… ας ανοίξουμε τα μοναστήρια, τα πρεσβυτέρια, σε τουλάχιστον μια οικογένεια από τα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο»

Νομίζουμε πως το Κράτος του Βατικανού με την τράπεζά του, έχει τη δυνατότητα να παίξει με τη μοίρα των λαών. Το προφίλ που θέλει ο Πάπας να περάσει στον κόσμο είναι του φιλάνθρωπου αντιπρόσωπου του Θεού στη γη, που ενδιαφέρεται για τα παιδιά του κόσμου που λιμοκτονούν, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Μήπως θα έπρεπε πρώτα να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για τους παιδοβιαστές και παιδόφιλους στις τάξεις της παπικής θρησκείας; Δηλαδή αν θες να βοηθήσεις τον κόσμο, δε θα πρέπει πρώτα να αναπαύσεις τις ανησυχίες, ότι ερχόμενοι οι άνθρωποι στην προστασία σου, δε θα υποστούν χαμουρέματα από τους δικούς σου;

Διαβάσαμε στο protothema.gr:

————————————————————————–

Μεταναστευτικό: «Ανοίξτε τα μοναστήρια για τους πρόσφυγες από τη Λέσβο» ζητά βοηθός του Πάπα Φραγκίσκου

Κάλεσμα στις καθολικές εκκλησίες και καθολικά μοναστήρια σε όλη την Ευρώπη να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα απηύθυνε απεσταλμένος του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος μετέφερε στη Ρώμη 33 άτομα από τη Μόρια.

Ο Καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι καταδίκασε την Ευρώπη για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό-προσφυγικό λέγοντας ότι «τα ζώα ζουν σε καλύτερες συνθήκες στην Ευρώπη».

Ανάμεσα στις οικογένειες που έφτασαν την Τετάρτη στην Ιταλία και θα φιλοξενηθούν από το ίδρυμα Sant’Egidio του Βατικανού βρίσκονται οικογένειες από το Καμερούν, το Αφγανιστάν και το Τόνγκο.

«Έχουμε τα χρήματα, ας ξεκινήσουμε με εμάς… ας ανοίξουμε τα μοναστήρια, τα πρεσβυτέρια σε τουλάχιστον μια οικογένεια από τα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο ο καθένας απο εμάς ώστε να τα αδειάσουμε» είπε ο Κραγιέφσκι. «Αυτό που είδα ήταν δραματικές καταστάσεις στα κέντρα» πρόσθεσε σε δηλώσει του στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει ελπίδα για αυτούς τους ανθρώπους αν μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα που ζουν σε δραματικές συνθήκες. Αυτό είναι πρόβλημα της Ευρώπης και αποτελεί ντροπή».

Διαβάστε περισσότερα εδώ