Στην απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε με συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων.

«Μέχρι στιγμής μαθαίνουμε από τον Τύπο για το τι αποφάσισε η Ελληνική Εκκλησία.  Δημοσιεύτηκε βέβαια το ανακοινωθέν της Έκτακτης Ιεραρχίας και η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών  κ. Ιερώνυμου» δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και πρόσθεσε: «Όλα αυτά, βέβαια, απαιτούν λεπτομερή ανάλυση πριν μπορέσουμε να συνάγουμε συμπεράσματα. Θα ακολουθήσει αντίδραση σε αυτή την απόφαση, την οποία θα διατυπώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας που θα συγκληθεί άμεσα»

Κληθείς να σχολιάσει τις συνέπειες από την διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που αποφάσισε το Πατριαρχείο της Μόσχας ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ δήλωσε ότι «η απόφαση αυτή δεν είχε καμία επίδραση στην εσωτερική ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένου του αυτοδιοικούμενου μέρους της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»

«Όπως ζούσαμε, συνεχίζουμε να ζούμε, όπως λειτουργούσαμε, έτσι λειτουργούμε κι όπως γιορτάζαμε το Πάσχα και τις άλλες μεγάλες γιορτές έτσι πράττουμε. Δεν αισθανθήκαμε καμία ζημιά να προκαλείται από αυτό το κενό» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ