Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το ρεσιτάλ δουλοπρέπειας του κ. Μητσοτάκη ήταν η υπενθύμιση των «δεσμών» μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το ότι αυτή η κατάπτυστη ομιλία του ελάχιστου πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο θα μείνει στην Ιστορία ως η ομιλία της ντροπής, της υποτέλειας και της υποκρισίας, είναι το μόνο σίγουρο.

Ο μικρός κομπάρσος στη μεγάλη χολιγουντιανή παράσταση με τίτλο «Υπεράσπιση της δημοκρατίας», αποκόμισε τα χειροκροτήματα των σύγχρονων δυναστών της ανθρωπότητας, με έναν λόγο προδοτικό για την πατρίδα μας και συνάμα προσβλητικό για τους ήρωες του Μεσολογγίου, καθώς τους παρομοίασε με τους Αζοφιανούς φασίστες και δολοφόνους.

Ελάλησε ο πρωθυπουργός και είπε «Αντικαταστήστε την λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία και οι ομοιότητες αναδύονται εύγλωττα. Όπως στη Μαριούπολη, έτσι και στο Μεσολόγγι το 1826 οι υπερασπιστές της πόλης απέκρουσαν τη μία επίθεση μετά την άλλη προτού παραδοθούν χάνοντας τη ζωή τους μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.» Δεν γνωρίζει ότι ουδέποτε η Φρουρά της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου παραδόθηκε; Ντροπή του. 

Στο ρεσιτάλ δουλοπρέπειας του κ. Μητσοτάκη, ένα μέρος αποτέλεσε η υπενθύμιση των «δεσμών» μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής με αναφορές στην αποστολή Αμερικανών εθελοντών και ανθρωπιστικής βοήθειας και εφαρμογή του Σχεδίου Μάρσαλ για την ανάκαμψη της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατέθεσε έτσι στους Αμερικανούς όλα τα διαπιστεύματα της αποικίας που ηγείται.

Η αναφορά του στο Σχέδιο Μάρσαλ δεν ήταν καθόλου τυχαία. Το Σχέδιο Μάρσαλ, το πρόγραμμα της οικονομικής ανόρθωσης της κατεστραμμένης Ευρώπης σε εφαρμογή του δόγματος Τρούμαν ουσιαστικά προέβλεπε την αμερικανική παρουσία στην Ευρώπη. Η κατεστραμμένη Ευρώπη εξαρτήθηκε οικονομικά από την Αμερική. Το Σχέδιο Μάρσαλ ήταν η πιο επιτυχημένη επιχείρηση των ΗΠΑ να επέμβουν στη γηραιά Ήπειρο και να αναμειχθούν στα πεπραγμένα της υπό την απειλή της εξάπλωσης του Ρωσικού κομμουνισμού και όχι από νοιάξιμο για τους λαούς… Μέχρι και σήμερα οι ΗΠΑ παραμένουν πιστοί στο δόγμα Τρούμαν σύμφωνα με το οποίο «οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τους ελεύθερους ανθρώπους που αντιστέκονται σε ένοπλες μειοψηφίες ή εξωτερικές πιέσεις» και συνεχίζει να επεμβαίνει σε λαούς με το προσωπείο της εγγυήτριας δύναμης της ειρήνης… Όπως τη συναντάμε και τώρα στην περίπτωση της Ουκρανίας…

Στην παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο συνετέλεσε τα μέγιστα και η «προσευχή» που προηγήθηκε από τον ηγετικό εκπρόσωπο της παναίρεσης του Οικουμενισμού, αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος αυτή τη φορά «το τερμάτισε» και ας μας επιτραπεί ο όρος.

Διαβάστε και φρίξτε αδελφοί χριστιανοί με τις βλασφημίες που ξεστομίζει. Με πόση ευκολία ο αλαζόνας νους του χρησιμοποιεί λέξεις με πνευματική βαρύτητα για να περιγράψει το περιβάλλον της κουστωδίας των ανόμων.

«Ιδιαίτερες ευχαριστίες σήμερα στον Παντοδύναμο Θεό, για την προνοϊκή αγάπη που ένωσε τις δύο Δημοκρατίες μας μέσα στο ιερό του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτόν τον θεόπροστατευμένο Ναό της ελευθερίας και των δημοκρατικών ιδανικών. Ζητούμε την προστασία των δημοκρατιών μας, από όλους τους εχθρούς, εξωτερικούς και εσωτερικούς, και την προώθηση των θετικών σχέσεων μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής»

Και συνέχισε «Τέλος, επικαλούμαστε την ευλογία του Θεού στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, την Πρόεδρο Πελόζι και όλους όσους αγωνίζονται να υπηρετήσουν τους ευγενείς Λαούς της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών με απεριόριστη πιστότητα στην υποχρέωση τους να είναι υπηρέτες του Λαού. Αμήν».

Ω! της υποκρισίας! Άραγε ξεχνά ο κ. Ελπιδοφόρος ότι αναφέρεται σε ανθρώπους άθεους και μακριά από την αληθινή Πίστη, όπως είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Πελόζι… Αλλά πώς να μην το ξεχνά, αφού ο ίδιος απέχει από την Ορθή Πίστη! Τι να περιμένουμε από ένα αρχιεπίσκοπο που έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να εμπαίξει τον Ίδιο τον Θεό!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αρνείται την αποκλειστικότητα της Ορθοδοξίας
– Σε ναό αίρεσης που ευλογείται ο σοδομισμός, λειτούργησε ο κ. Ελπιδοφόρος
– Παρών και ο Ελπιδοφόρος στο τσίρκο της διαθρησκειακής “προσευχής” υπέρ του Μπάιντεν
– Ο κ. Ελπιδοφόρος ομολογεί ότι έχει την ίδια πίστη με τον παπικό!