του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το κύκνειο άσμα μιας ταραχώδους τοποτηρητείας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αμέσως μετά την εκδημία του μακαριστού ομολογητή Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, τοποθετήθηκε Τοποτηρητής της ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος. 

Για όποιον ενδιαφέρεται στην επίσημη σελίδα της Μητροπόλεώς του υπάρχει υποδειγματική καταγραφή των πεπραγμένων του ως τοποτηρητή. Αν μας επιτραπεί ένα σχόλιο, θα μπορούσε να γίνει μια πλήρης μικροδιδασκαλία και να διδάσκεται ως σεμινάριο σε νεοπαγείς Επισκόπους και Μητροπολίτες, η άψογη τήρηση των υποχρεώσεων ενός Τοποτηρητή.   

Διαφωνούμε με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου για τη στάση που έχει κρατήσει μετά το Κολυμπάρι. Ευχόμαστε να βρει το κατά Θεόν θάρρος κάποια στιγμή να αποκαλύψει την αλήθεια όπως την έζησε και κυρίως να εξηγήσει την αλλαγή κατά 180 μοίρες των θέσεων του στο φλέγον ζήτημα του Οικουμενισμού και της επιχειρούμενης κατοχύρωσής του Συνοδικά στο Κολυμπάρι ως επίσημης διδασκαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Να βρει το κατά Θεόν σθένος και να αποκαταστήσει την αλήθεια, σχετικά με την εκκλησιολογική εκτροπή που αποφάσισε και διέταξε το Φανάρι για την λήψη των αποφάσεων στο Κολυμπάρι και την διαστροφή του τιμητικού Πρώτου μεταξύ ίσων σε Πρώτου άνευ ίσων, όσον αφορά στη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ορθοδοξία.

Σαφώς δεν περιμένουμε να αλλάξει θέσεις ούτε για τον προσφάτως αγιοκαταταχθέντα Σωφρόνιο (Σαχάρωβ), ούτε να αλλάξει αντιλήψεις για το θέμα του εθνοφυλετισμού. Θεωρούμε όμως αδιανόητο το να αντιλαμβάνεται που οδηγείται η Ορθοδοξία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να αδιαφορεί.

Αν δεν το αντιλαμβάνεται, του οφείλουμε μία συγγνώμη γιατί… υπερεκτιμήσαμε το θεολογικό του μέγεθος.
Αν αδιαφορεί όμως, οφείλει εκείνος μια συγγνώμη και την αλήθεια στον πιστό λαό του Θεού.

Η πολιτική “σφαλιάρα” του ναυαγίου της τριχοτόμησης της Ι.Μ Αιτωλίας και Ακαρνανίας ήταν από τον Θεό και ελπίζουμε να τον συνεφέρει. Τι δουλειά έχει η Εκκλησία σε αλισβερίσια πολιτικών που αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα; Που κοστολογούν είτε σε ευρώ είτε σε ψήφους κάθε τους απόφαση;

Αν λοιπόν η μικρής κλίμακας πολιτική προδοσία τον πόνεσε και επέλεξε να παρηγορηθεί επιστρέφοντας στα γνωριμα λημέρια της θεολογικής κατάρτισης, αυτή τη φορά του κλήρου, και να πνίξει τον πόνο του, ας αναλογιστεί σε ποιον πολιτικό κυκεώνα έχει μπλεχτεί ο οικουμενικός Πατριάρχης, το οποίου η ατζέντα διαμορφώνεται από τους globalists της νέας εποχής του οικουμενισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που απαιτούν την συμμόρφωσή της στην πανθρησκεία του Αντιχρίστου.        

Σε πρόσφατη γενική ιερατική σύναξη των ιερέων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο κ. Ιερόθεος τόνισε πως “…δυστυχῶς στὶς ἡμέρες μας, κυκλοφοροῦν πολλά καὶ ποικίλα θεολογικά ρεύματα, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ επικρατεῖ σύγχυση στὸ τί εἶναι ἡ ποιμαντική τῶν χριστιανῶν”.
Πιστεύουμε ακραδάντως ότι το ρεύμα είναι ένα, η πανθρησκεία μέσω του οικουμενισμού. Αντίδοτο επίσης μόνον ένα, η Ορθοδοξία. Δυστυχώς και ο Πατριάρχης Μόσχας και ο Οικουμενικός υπηρετούν το ρεύμα του Οικουμενισμού, ο πόλεμος είναι παρωνυχίδα για εκείνους που στην ατζέντα τους έχουν σχέδια με απάνθρωπο περιεχόμενο όπως depopulation, surveillance και transhumanism. 

Δυστυχώς δεν ακούγονται αυτές οι αλήθειες από τα στόματα των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με έναν πρόεδρο που θα μείνει στη ιστορία της ως ο μεγαλύτερος αποδομητής της συνοδικότητας, παραμένουν ορθοφρονούντες ελάχιστοι Αρχιερείς, που προσμετρώνται μάλιστα στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

Έχουμε φτάσει στο μη παρέκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, δεν μπορούμε υποκριτικά να νοιαζόμαστε, για τη φύση, για τις λάμπες των πολυελαίων, μην αρπάξει καμιά πούντα ο κλήρος από τα θεολογικά ρεύματα και να αδιαφορούμε για το μείζον θέμα πίστεως την κατηγορηματική συνοδική απόφαση πως “ο οικουμενισμός είναι παναίρεση” και την καταδίκη των Οικουμενιστών. Οφείλουμε να καταδικάσουμε τους οικουμενιστές συνοδικώς και να λάμψει το φώς της Ορθοδοξίας ως μόνης αλήθειας, να διαλύσει τα σκοτάδια των παγκοσμιοποιητών.

Μέχρι τη συνοδική τους καταδίκη όμως έχουμε πανίσχυρο όπλο Αγιοπατερικό και Ιεροκανονικό: Διακόπτουμε το μνημόσυνο των Οικουμενιστών Πατριαρχών, Επισκόπων και Αρχιερέων που κηρύττουν γυμνή την κεφαλή την παναίρεση του Οικουμενισμού, με όλα τα τραγικά επακόλουθα που βλέπουμε στις μέρες μας (κακοκεφαλίες, σχίσματα μεταξύ Πατριαρχείων, συλλείτουργα με αχειροτόνητους σχισματικούς…). 

Η Αποτείχιση από την αίρεση εντός της Εκκλησίας, είναι ο δρόμος που χάραξε ο μακαριστός ομολογητής γέροντάς μας, που διέκοψε μαζί με τον Ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ πρωτ/ρο π.Θεόδωρο Ζήση την μνημόνευση του Θεσσαλονίκης Ανθίμου, μετά την αποδοχή των κειμένων της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου από την Εκκλησία της Ελλάδος         

Αφιερώνουμε λοιπόν σε όλη την Ιεραρχία που θα συνέλθει στη ετήσια τακτική της συνεδρίαση, τα προφητικά λόγια του μακαριστού παπα-Νικόλα Μανώλη:  

“Αν είμαι ζωντανός θα είμαι σαν το μικρό κουνούπι στη μύτη τους που θα τους ενοχλώ, δεν έχω αξιώσεις να είμαι κάτι περισσότερο.
Αν είμαι νεκρός θα είμαι εφιάλτης στον ύπνο τους και δεν θα ησυχάζουν…”

Καλή μετάνοια

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ποιός masterchef “μαγειρεύει” την τριχοτόμηση της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας;
Προχωράει η τριχοτόμηση της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας παρά τις αντιδράσεις
Μια «επίμονη κηπουρός»