Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Συμπροσευχή στο Κολοσσαίο του Πάπα Φραγκίσκου με τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Φέτος η Διεθνής Συνάντηση για την Ειρήνη – “Η κραυγή της ειρήνης” (International Meeting for Peace – “The Cry of Peace”) των παγκόσμιων θρησκειών στο πνεύμα της Ασίζης, πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη από την Κυριακή 23 έως την Τρίτη 25 Οκτωβρίου. Διοργανώτρια η κοινότητα Sant’Egidio, μια καθολική ένωση αφιερωμένη στην κοινωνική υπηρεσία, που ιδρύθηκε το 1968, μετά την Β’ Βατικάνειο Σύνοδο. 

Φυσικά, παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ. 

Η διαθρησκειακή διοργάνωση ολοκληρώθηκε με δέηση για την παγκόσμια ειρήνη από τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών, με κεντρικό γεγονός την συμπροσευχή των Χριστιανών στο Κολοσσαίο, με προκαθήμενους τον Πάπα Φραγκίσκου και τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος

Όταν ξεπουλιέται η Ορθοδοξία, πώς θα επικρατήσει η ειρήνη;

Οι συμπροσευχές με ετεροδόξους και αλλόθρησκους απαγορεύονται από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας!

Για ποιους λόγους οι Ορθόδοξοι χρειάζονται και “άλλους” ώστε να προσευχηθούν; 

Αντί να αντιδρά η ορθόδοξη συνείδησή μας με αυτά τα αίσχη περνάει αμάσητο σαν γεγονός μπερδεύοντας τον ακατήχητο λαό.

Ο μακαριστός Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης δίνει απαντήσεις για το θέμα και αναφέρει τα εξής: «Στούς συγχρόνους διαλόγους δίδεται δυστυχῶς ἡ ἐντύπωσις ὅτι τό θέμα τῆς Πίστεως εἶναι δευτερεῦον ἤ καί μπορεῖ τελείως νά παρασιωπᾶται, προκειμένου νά ἐπιτύχουμε πρακτικούς σκοπούς, ὅπως εἶναι ἡ συνεργασία γιά την εἰρήνη ἤ τήν οἰκολογία.

Θά πρέπει νά ληφθῇ σοβαρά ὑπ’ ὄψιν ποιοί καί γιά ποιούς λόγους προωθοῦν τίς πανθρησκειακές ἐκδηλώσεις:

α) Ἡ Ὑπερδύναμις, πού στοχεύει στήν κατάκτησι τοῦ κόσμου καί ἐπιθυμεῖ νά κρατᾶ τούς λαούς ὑποτεταγμένους καί χωρίς θρησκευτικούς καί ἄλλους ἀνταγωνισμούς.

β) Τό Βατικανό, πού δι’ αὐτῶν προβάλλει τόν Πάπα ὡς κορυφή ὄχι μόνον ὅλων τῶν Χριστιανῶν ἀλλά καί ὅλων τῶν θρησκειῶν. Αὐτό φάνηκε και στήν τελευταία ἐκδήλωσι τῆς Ἀσίζης.

γ) Ἡ Νέα Ἐποχή, πού στοχεύει στήν πανθρησκεία καί στήν παγκοσμιοποίησι».

Επιπρόσθετα, ο Άγιος Παΐσιος -του οποίου οι αντιαιρετικές θέσεις αποσιωπούνται σκόπιμα- μας κατευθύνει: «Ήρθαν και σε μένα μερικοί και μου είπαν “όσοι πιστεύουμε στο Χριστό, να κάνουμε μια θρησκεία”. Τώρα είναι σα να μου λέτε χρυσό και μπακίρι να τα κάνουμε ένα… Κάνει να ανακατέψουμε την σαβούρα με τον χρυσό; Έγινε τόσος αγώνας για να λαμπικάρει το δόγμα. 

Οι Άγιοι Πατέρες κάτι ήξεραν και απαγόρευσαν τις σχέσεις με αιρετικό.

Σήμερα λένε: “Όχι μόνο με αιρετικό αλλά και με Βουδδιστή και με πυρολάτρη και με δαιμονολάτρη να συμπροσευχηθούμε. Πρέπει να βρίσκωνται στις συμπροσευχές τους και στα συνέδρια και οι Ορθόδοξοι. Είναι μία παρουσία”. Τι παρουσία; Τα λύνουν όλα με την λογική και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. 

Το ευρωπαϊκό πνεύμα νομίζει ότι και τα πνευματικά θέματα μπορούν να μπουν στην Κοινή Αγορά. Μερικοί από τους Ορθοδόξους που έχουν ελαφρότητα και θέλουν να κάνουν προβολή, “Ιεραποστολή”, συγκαλούν συνέδρια με ετεροδόξους, για να γίνεται ντόρος και νομίζουν ότι θα προβάλουν έτσι την Ορθοδοξία, με το να γίνουν δηλαδή ταραμοσαλάτα με τους κακοδόξους».

Όσο και αν προσπαθούν να φέρουν την παγκόσμια οικουμενιστική τους ειρήνη, δεν θα φέρουν ποτέ την ειρήνη μέσα τους.

Είναι χρέος μας να αντιδρούμε, για να διατηρηθεί η Αλήθεια της Ορθοδοξίας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αντιπολεμική συμπροσευχή
Συμμετείχε ο Μητροπολίτης στον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαθρησκειακής Αρμονίας…
Συμπροσευχήθηκε με τον Πάπα η αντιπροσωπεία του Πατριάρχη στο Βατικανό;