Σε αυτό το άρθρο αναγράφεται ότι χθες ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης εκκλησίας της Συροχριστιανικής (αιρετικής) κοινότητας στην Τουρκία και το θεμέλιο λίθο τον έβαλε ο Ερντογάν… Το απίστευτο είναι όμως ότι το άρθρο αναγράφει:
“Να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στον Πρέσβη του Βατικανού στην Άγκυρα,  ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για το εγχείρημα.”

— Σχολιασμός katanixi.gr —

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

2 Αυγούστου 2019

Η Εκκλησία της Συρίας έχει προβάλει εδώ και πολύ καιρό το αίτημα για μια νέα Εκκλησία. Σήμερα Σάββατο θα ξεκινήσει η κατασκευή στην πρώτη Εκκλησία της σύγχρονης Τουρκίας.

Η άδεια για την ανέγερση της πρώτης εκκλησίας στην ιστορία του τουρκικού κράτους δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μάλιστα παραχώρησε και το οικόπεδο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν θα θέσει σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 το θεμέλιο λίθο στην πρώτη Εκκλησία που θα κατασκευαστεί στη σύγχρονη Τουρκία.

Η Εκκλησία στην περιοχή Yesilkoy θα εξυπηρετεί τη Συροχριστιανική κοινότητα η οποία για χρόνια προσπαθεί να βρει νέο χώρο λειτουργίας για τους 15.000 και πλέον ενορίτες.

Ο επικεφαλής του ιδρύματος σε δηλώσεις μεταξύ άλλων αναφέρει: Χρησιμοποιούσαμε χώρους λατρείας που ανήκαν σε άλλες κοινότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Είχαμε προβλήματα με τις ώρες προσευχής. Χρειαζόμασταν μια νέα Εκκλησία. Ο Ερντογάν έκανε δεκτό το αίτημά μας από το 2019 γι αυτό και τον τιμούμε σήμερα.

Να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στον Πρέσβη του Βατικανού στην Άγκυρα, ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για το εγχείρημα.

Ρεπορτάζ Άγκυρα τώρα-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

ΠΗΓΗ