Ο αλάθητος Πάπας απεφάνθη! Ο Τσίπρας είναι άξιος βραβείου Νόμπελ για τη στάση που κράτησε στο προσφυγικό. Αγνοεί τεχνηέντως την ύπαρξη του σχεδίου Coudenhove Kalergi για βίαιο αποχριστιανισμό της Ευρώπης.
Αν όμως είναι τόσο αλάθητος στην πολιτική όσο και στα δόγματα της πίστης, καλύτερα να φυλαγόμαστε.
Αν η υποθετική συζήτηση για βράβευση ενός πρωθυπουργού που πρωταγωνίστησε στην “χρηματοδοτούμενη” από θεσμούς και οργανώσεις αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας του και στην προδοτική εκχώρηση εδαφών της, αποδειχθεί αληθινή, τότε είναι παραμυθάκι για λαϊκή κατανάλωση και τα βραβεία Νόμπελ και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δήθεν οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τότε ο Πάπας δε θα είναι παρά άλλη μια τραγική φιγούρα ανθρώπου, που υπηρετεί τα σχέδια της Νέας Εποχής.


— Σχολιασμός katanixi.gr

Πάπας: Ο Τσίπρας αξίζει βραβείο Νόμπελ για το Προσφυγικό

Πάπας Φραγκίσκος κατηγόρησε την Ευρώπη για «έλλειψη ευαισθησίας» απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες που πνίγονται κατά χιλιάδες στην Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές, σημειώνοντας ότι ξεχνάει πως μετά τον πόλεμο τα παιδιά της πήγαν να χτυπήσουν την πόρτα της βόρειας και της νότιας Αμερικής.

Πάπας Φραγκίσκος κατηγόρησε την Ευρώπη για «έλλειψη ευαισθησίας» απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες που πνίγονται κατά χιλιάδες στην Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές, σημειώνοντας ότι ξεχνάει πως μετά τον πόλεμο τα παιδιά της πήγαν να χτυπήσουν την πόρτα της βόρειας και της νότιας Αμερικής.

«Δεν καταλαβαίνω την έλλειψη ευαισθησίας, την αδικία του να κλείνεις την πόρτα» στους μετανάστες, δήλωσε ο Ποντίφικας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta στις 22 Μαρτίου στο Βατικανό.

«Το πιο σοβαρό πρόβλημα της Ευρώπης για μένα είναι ότι ξεχνάει πως μετά τον πόλεμο τα παιδιά της πήγαν να χτυπήσουν την πόρτα της βόρειας και της νότιας Αμερικής», και ότι και η ίδια σχηματίστηκε από τις μεταναστεύσεις, επέμεινε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος υπερασπίζεται συχνά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, υπογράμμισε επίσης ότι πολύ πιο φτωχές χώρες από τις ευρωπαϊκές, όπως η Τουρκία, ο Λίβανος ή η Ιορδανία υποδέχονται εκατομμύρια μετανάστες και προσπαθούν να τους ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους.

Στην ίδια συνέντευξη εξάλλου ο Ποντίφικας προειδοποίησε αυτούς οι οποίοι, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ή ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Ισπανίας Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ, θέλουν να κατασκευάσουν τείχη για να κλείσουν τα σύνορά τους.

«Όποιος χτίζει τοίχο θα καταλήξει φυλακισμένος σε αυτόν τον τοίχο που έχτισε», σημείωσε ο Ποντίφικας για να καταλήξει: «Αυτός είναι ένας παγκόσμιος νόμος για τις κοινωνίες όπως και για τους ανθρώπους».

«Ο Τσίπρας αξίζει βραβείο Νόμπελ»

Επισκεπτόμενος το Μαρόκο και μιλώντας σε δημοσιογράφους για την προσφυγική κρίση, ο Πάπας Φραγκίσκος ααναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον σύντομο διάλογο που είχαν κάποια στιγμή αναφορικά με το προσφυγικό και το πώς το διαχειρίζεται η Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, ο Ποντίφικας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάποτε μίλησα με έναν κυβερνώντα, έναν άνθρωπο που σέβομαι, τον Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας για τις συμφωνίες που δεν επιτρέπουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας μου ανέλυσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα του αλλά στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και μου είπε: “Τα ανθρώπινα δικαιώματα προηγούνται των συμφωνιών“. Αυτή η φράση αξίζει το βραβείο Νόμπελ»

ΠΗΓΗ