Την Παρασκευή (27 Σεπτεμβρίου) καμπάνες “εκκλησιών” στο Malmö, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, χτύπησαν για υποστήριξη της Greta Thunberg και της παγκόσμιας κλιματικής κινητοποίησης.

Αυτό γίνεται ως ένδειξη στήριξης για το κίνημα «Παρασκευές για το Μέλλον», όπου χιλιάδες παιδιά, εμπνευσμένα (ή παρασυρμένα!!) από το παράδειγμα της Γκρέτα, απομακρύνονται από το σχολείο για να απαιτήσουν άμεση δράση για το κλίμα από τις δυνάμεις που είναι.

«Σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Κινητοποίηση του Κλίματος, οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπάνε και συμμετέχουμε σε μια προσευχή για το μέλλον της Γης. Προσευχόμαστε επειδή πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και την καλλιέργεια της Δημιουργίας του Θεού, έτσι ώστε να δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία για ένα μέλλον. Προσευχόμαστε γιατί γνωρίζουμε ότι η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει τους πιο ευάλωτους – τους φτωχούς, τα παιδιά και τις γυναίκες. Προσευχόμαστε επειδή πιστεύουμε στην ικανότητα του ανθρώπου να αλλάξει», εξήγησε στην ιστοσελίδα της η “Εκκλησία” της Σουηδίας του Malmö.

Η Sofia Tunebro, ιερέας στην “Εκκλησία” του Αγίου Παύλου, χαρακτήρισε την αντιληπτή αλλαγή του κλίματος ως μια «υπαρξιακή κρίση» όπου όλοι πρέπει να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν.

Το 2018, η “Εκκλησία” της Σουηδίας προκάλεσε διαμάχη διακηρύσσοντας τη Greta Thunberg, ήδη εθνική διασημότητα τότε και αγαπημένη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, «διάδοχο του Ιησού»:
“Ανακοίνωση! Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ έχει διορίσει τώρα έναν από τους διαδόχους του, την Greta Thunberg”, είχε «τιτιβίσει»  η εκκλησία του Limhamn.

ΠΗΓΗ