Του Παναγιώτη Νούνη
Αποκλειστικά για katanixi.gr

Άρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ως αρχι-Οικουμενιστής επίσκοπος, είναι αιρεσιάρχης, και ιερουργεί άκυρα Μυστήρια

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ «ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΥ»

Το εν λόγω σχισματικοαιρετικό και λογικοφανές επιχείρημα (των οπαδών του «Ζηλωτισμού») τους στηρίζεται στην εξής αθεολόγητη και πλανημένη λογική τους:

1. Ο Οικουμενισμός είναι η πολύ-αίρεση του αιώνα.

2. Όλοι οι αρχι-Οικουμενιστές επίσκοποι είναι αιρετικοί.

3. Οι αιρετικοί δεν έχουν έγκυρα Μυστήρια.

Συμπέρασμα:

4. Άρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ως αρχι-Οικουμενιστής επίσκοπος, είναι αιρεσιάρχης, και ιερουργεί άκυρα Μυστήρια.

Σύμφωνα με την μαθηματικοποιημένη επιστήμη της Λογικής, το εν λόγω παραγωγικό επιχείρημα του συλλογισμού τους είναι λογικώς έγκυρο αλλά κατ΄ουσίαν είναι ΜΗ ορθό επιχείρημα, διότι στην πραγματικότητα έχει μία προκείμενη (την 2η) ψευδή και συνεπώς το συμπέρασμα τους είναι απόλυτα εσφαλμένο και ψευδές.

Οι αρχι-Οικουμενιστές, ιεροκανονικώς, είναι και πρέπει να θεωρούνται (ανεξαρτήτως αν είναι ή δεν είναι άξιοι της ιερωσύνης που έλαβαν από την Πηγή της, δηλ. τον Μέγα Αρχιερέα του Σύμπαντος τον Θεάνθρωπον Κύριον Ιησούν Χριστόν) από τα μέλη της Εκκλησίας, ως Κανονικοί Κληρικοί της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, και δεν μπορούμε να τους εντάξουμε στο είδος εκείνων των «ντε φάκτο» και τελεσίδικα αφορισμένων αιρετικών (όπως π.χ. εκείνων των «κληρικών» του Παπισμού, του Μονοφυσιτισμού, του Προτεσταντισμού κ.α.), διότι τόσον η παναίρεση του Οικουμενισμού (ή Οικουμενική Κίνηση) όσον και οι αρχι-Οικουμενιστές, δεν οδηγήθηκαν ακόμη σε ορθόδοξο Συνοδικό δικαστήριο για να εκδικασθούν, ώστε να καταδικασθούν, να αφορισθούν και να καθαιρεθούν με επίσημη Συνοδική διαγνώμη.

Συνεπώς στην δεύτερη προκείμενη διενεργείται μεθοδικά με την χρήση της σοφιστείας η Λήψη του Ζητουμένου.

Γι ́αυτό το λόγο διενεργούμε στην ορθόδοξη Πατερική Θεολογία και Εκκλησιολογία την ιεροκανονική σαφή διάκριση μεταξύ αιρετιζόντων και αιρετικών επισκόπων.

Οι οπαδοί του σχισματικοαιρετικού «Ζηλωτισμού» φαίνεται να μη αντιλαμβάνονται, ούτε ουσιώδη Πατερική Εκκλησιολογία, αλλά ούτε ουσιώδη αρχές της Λογικής, γι΄αυτό και λένε α-νοησίες και κατά κόρον σοφιστείες, δηλαδή αθεολόγητες ασυναρτησίες ολκής.

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής,
Εκκλησιαστικός Ρεπόρτερ, Ιστορικός.
Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
Για συνεργασίες και επικοινωνία: Tηλ.: 00357-96897711
Email: panagiotisnounis@gmail.com