(Στην επέτειο της «ενθρόνισης» του ψευδοΚιέβου) συλλειτούργησαν και οι Καθηγούμενοι της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίος και της Ι.Μ. Παντοκράτoρος Γαβριήλ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε πρόσφατο δημοσίευμα μας με τίτλο “Ένας χρόνος από την αναγνώριση του σχισματικού αρχιεπισκόπου και πολλαπλασιάζεται η προδοσία” είχαμε στηλιτεύσει το γεγονός ότι κανένας από τους ηγουμένους του Αγίου Όρους δεν αντέδρασε, δεν καταδίκασε και δεν διαχώρισε τη θέση του από τους προσκυνημένους αντιπροσώπους του Αγίου Όρους που παρευρέθηκαν στην επέτειο της «ενθρόνισης» του σχισματικού, ψευδομητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου.

Τελικά, όπως αποδεικνύεται από δημοσιεύματα, σε αυτή την επέτειο της «ενθρόνισης» του ψευδοΚιέβου που έλαβε χώρα στις 2 Φεβρουαρίου, συλλειτούργησαν και οι Καθηγούμενοι της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίος και της Ι.Μ. Παντοκράτoρος Γαβριήλ.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν ένα χρόνο, στην “ενθρόνιση” του σχισματικού ψευδομητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου που έλαβε μέρος στις 3-2-2019, ήταν παρών ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αλέξιος. Επίσης στην “ενθρόνιση” ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί και ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος όμως τελικά δεν παρέστη επειδή αμέσως μετά την άφιξή του στο Κίεβο υπέστη καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε σε κλινική του Κιέβου. Ωστόσο, ένας άλλος μοναχός του Ι.Μ. Βατοπαιδίου, ο ιερομόναχος Μάξιμος, ήταν παρών, όπως και ο ιερομόναχος Χρυσόστομος της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονα. 

Διαβάζουμε στο tasthyras.wordpress.com:


Παντοκρατορινός και Σιμωνοπετρίτης – οι Ηγούμενοι που αρνήθηκαν τον Χριστό και σχίζουν την Εκκλησία Του

Στην επέτειο της «ενθρόνισης» του ψευδοΚιέβου που έλαβε χώρα στις 2 Φεβρουαρίου, εκτός του Γαλλίας Εμμανουήλ, Ανδριανουπόλεως Αμφιλοχίου και Βαβυλώνος Θεοδώρου (Πατρ. Αλεξανδρείας), συλλειτούργησαν και οι Καθηγούμενοι της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίος και της Ι.Μ. Παντοκράτoρος Γαβριήλ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ένας χρόνος από την αναγνώριση του σχισματικού αρχιεπισκόπου και πολλαπλασιάζεται η προδοσία
Kοινώνησαν στο Άγιο Όρος οι σχισματικοί της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας
Το χρονικό μιας… καρδιακής προσβολής – Στιγμές ντροπής για το Άγιον Όρος