Όταν παραχωρούμε στον Πάπα το δικαίωμα να κουμαντάρει τις υποθέσεις μας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το 2016, όταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφεραν τον Πάπα στη Λέσβο, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το νησί και κατ’ επέκταση για την Πατρίδα μας σε σχέση με το μεταναστευτικό θέμα. Τα γεγονότα που ακολούθησαν, αποδεικνύουν τι εστί ευλογία του Πάπα: ολική καταστροφή.

Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος παραχώρησαν στον αιρεσιάρχη το δικαίωμα να εμπλέκεται στις υποθέσεις μας. Τα ψυχοπονιάρικα λόγια του περί αλληλεγγύης και συγχώρεσης με αφορμή την πυρκαγιά στον καταυλισμό των παράνομων μεταναστών στη Μόρια, είναι μέρος του σχεδίου του. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έκανε έκκληση για συγχώρεση, μίλησε για δικαιοσύνη και έλεος. Είπε μεταξύ άλλων: “Πόσα βάσανα, πόσες λεηλασίες, πόσοι πόλεμοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν η συγχώρεση και το έλεος ήταν το ύφος της ζωής μας! Ακόμα και στην οικογένεια!

Τι υποκρισία να ζητά συμφιλίωση, δικαιοσύνη και έλεος, αυτός που σπέρνει πολέμους και καταστροφή σε ολόκληρους λαούς! Τι υποκρισία να κηρύττει τη συγχώρεση ο αμετανόητος Πάπας! Όλα αυτά, βέβαια, είναι πρόλογος για να περάσει τελικά το μήνυμα που θέλει, το δικό του ποθούμενο: “ας λειτουργήσουν οι Εκκλησίες υπέρ του διαλόγου και υπέρ της συμφιλίωσης”.

Ως αρχηγός της πανθρησκείας δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό. Ο καθένας πορεύεται αναλόγως με το “ποθούμενο” που επιθυμεί. Αυτό πρεσβεύει ο Πάπας, γι’ αυτό εργάζεται. Το ποίμνιό του, επίσης, ζει στην αίρεσή του και τον ακολουθεί. Εμείς όμως, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, γιατί πρέπει να δεχόμαστε τις συμβουλές του και τις κατευθύνσεις του ως σωτήριες; Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε την τιμητική θέση που του παραχωρούν οι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί μας ταγοί, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι εχθρός της Ορθοδοξίας; Κι αν οι σημερινοί πατριάρχες και επίσκοποι υπηρετούν την παναίρεση του Οικουμενισμού και τα σχέδια του Πάπα, εμείς οφείλουμε να διαχωρίσουμε ξεκάθαρα τη θέση μας. Να μη τους ακολουθήσουμε σε αυτή την πορεία που οδηγεί στην Κόλαση.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μόρια – Εποικισμός με τη βροντερή απουσία του ελληνικού Κράτους
ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Τους πονάει ο Σταυρός!
Τούρκοι κατάσκοποι στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα
ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ: Enemy at the gates
Οι ΜΚΟ να’ ναι καλά, και το χρήμα να ρέει…
Βάνδαλοι παράνομοι μετανάστες μετέτρεψαν σε υπνοδωμάτιο ιερό Εκκλησιάς
Απροστάτευτη η Παναγία Τσιραμδού στη Μόρια
Ούτε λεπτό δεν άντεξαν οι πρόσφυγες στο Πορετσό – «Καλύτερα στη Μόρια» (Φώτο- Βίντεο)
Αστυνομικοί Λέσβου: Φώναζαν «kill police» στη Μόρια
– Το μίσος των ισλαμιστών εναντίον της Ορθοδοξίας
– Διαστάσεις εθνικής κρίσης: Ισλαμιστές βεβήλωσαν εκκλησία στη Λέσβο – Γέμισαν με γκράφιτι το νησί!
– Αλίμονο στη Λέσβο! Ανάρμοστη μητροπολιτική ενέργεια έβαλε το νησί σε περιπέτειες!