Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Εργαλείο των προθύμων εκ Φαναρίου εκμαυλιστών της ελληνικής νεολαίας, η «διαλεγομένη Ποιμαντικῆ», τουτέστιν, η προς την κοινωνία έκφραση της οικουμενιστικής εκκλησιολογίας του Φαναρίου…

Σχετικά με το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, που προβλήθηκε και από την κρατική ΕΡΤ, ακούσαμε πολλούς επαίνους. Είμαστε βέβαιοι πως κάτι πονηρό θα κρύβουν τα “βαθυστόχαστα” λόγια του και στους γνωστούς μας οικουμενιστές, που περιχαρεἰς διένειμαν το μήνυμα αυτό σαν κάτι ιερό, συμβουλεύαμε να κρατούν μικρά καλάθια. Και ήρθε η στιγμή του ξεσκεπάσματος.

Ο καλός μας συνεργάτης Μέτοικος, ανέλαβε να περιλάβει τον κ. Βαρθολομαίο και να αποκαλύψει τις πονηριές στο λόγο του· όσα κρύβονται πίσω από το νεολογισμό της διαλεγομένης Ποιμαντικῆς. Η μεταπατερική θεολογία της Ακαδημίας του Βόλου έπαιξε το ρόλο της ως υπόβαθρο αυτής της νέας συνισταμένης στη θεμελίωση του οικουμενιστικού φρονήματος στη νεολαία. Άλλωστε εκείνη βρίσκεται συνεχώς σε “διάλογο με την οικουμένη” μεταφέροντας το πνεύμα αυτό.


ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το μήνυμα των Χριστουγέννων, ως όργανο υπεράνω πάσης υποψίας, επέλεξε ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος για να αναγγείλει πως, στο σωτήριο έτος 2020 θα εφαρμοστεί το Φαναριώτικο σχέδιο αποπροσανατολισμού της ορθόδοξης νεότητας, αφού, με εργαλείο τη «διαλεγομένη Ποιμαντική», θα είναι «ἔτος ποιμαντικοῦ ἀνακαινισμοῦ καί ὀφειλετικῆς μερίμνης διά τήν νεολαίαν»!!
Δεν μας έφταναν οι παραπλανητές των εφήβων στην Ελληνική επικράτεια, από την Καλαμάτα έως την Αλεξανδρούπολη και από το Βόλο έως την Αξιούπολη, έρχεται και ο οικουμενιστής Βαρθολομαίος με τους περί αυτόν ομοσίπυους για να πείσουν, μιμούμενοι τους «καλούς ποιμένας», ότι οι νέοι πρέπει «μέ δυναμισμόν νά καλλιεργοῦν τάς αἰωνίους ἀξίας τῆς Ὀρθοδοξίας»!

Δηλαδή, με τόσο «δυναμισμόν» όσο είχαν και οι ίδιοι όταν καλλιεργούσαν «τάς αἰωνίους ἀξίας τῆς Ὀρθοδοξίας» στο Κολυμπάρι!

Θού, Κύριε… !

Οι Φαναριώτες, που έκαναν δόγμα τα απαράγραπτα «ατομικά» τους δικαιώματα στην Συνοδικά διοικούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία, έχουν στόχο και πρόγραμμα να διδάξουν στους ελληνόπαιδες, με «πνεύμα» μετανεωτερικότητας, πως να αποφεύγουν τον «ἑαυτοκεντρισμό»! και πως να παραιτηθούν από το «ἀτομικόν [τους] δικαίωμα»!
Οι εκ Φαναρίου ορμώμενοι κατηχητές και διδάσκαλοι της παναίρεσης του οικουμενισμού, αντάμα και αγκαλιά με τους ιθαγενείς νεοορθοδόξους ετοιμάζονται «μετ᾿ἐμφάσεως» να καλέσουν τους νέους «νά συνειδητοποιήσουν ὅτι εἶναι φορεῖς τῆς μακραίωνος καί εὐλογημένης παραδόσεως τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ταυτοχρόνως δέ καί οἱ συνεχισταί αὐτῆς»! επικαλούμενοι τα αντιορθόδοξα  συμπεράσματα της «Συνόδου» της Κρήτης!

Ως «συνεχισταί της ευλογημένης παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας», από ποιους να παραδειγματιστούν οι νέοι, «νέο Κυναίγυρε» του Φαναρίου;
Από τους οικουμενιστές Τούρκους υπηκόους που, η Ορθόδοξη ομογένεια στον τετραπέρατο κόσμο, χωρίς ντροπή και εθνικό φιλότιμο, δέχθηκε να είναι επικεφαλής των αρχιεπισκοπών τους;
Από εσάς πάτερ, που έχετε βάλει μάχαιρα αντί ειρήνης στην Ορθόδοξη Εκκλησία, για μερικά κουτιά «σοκολατάκια» μάρκας Ποροσένγκο;

Η πέμπτη σάλπιγγα του Φαναρίου, θα καλέσει τους νέους ελληνόπαιδες «νά διαφυλάσσουν θαρραλέως καί νά καλλιεργοῦν μέ δυναμισμόν τάς αἰωνίους ἀξίας τῆς Ὀρθοδοξίας διά νά δίδουν τήν ζείδωρον χριστιανικήν μαρτυρίαν»!
Θα καλέσει τους νέους, η πέμπτη σάλπιγγα, που δίνει στις οικουμενιστικές «ακρίδες» την εξουσία που έχουν οι σκορπιοί της γης, να ερμηνεύσουν αυτόν τον «δυναμισμόν [εις] τας αιωνίους αξίας της Ορθοδοξίας» ως γκρέμισμα των Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων που, κατά τον Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο και, τους περί αυτόν ομόκαπνους, είναι τα «τείχη του αίσχους»!

Ποιος ο σαλπιστής του μηνύματος; Ποιος ο «καλός ποιμήν» της νεολαίας; Ο Κωνσταντινουπόλεως κ.Βαρθολομαίος! Που, μέχρι σήμερα, έχει προσβάλει με την αντιεκκλησιαστική και αντιχριστιανική συμπεριφορά του αμέτρητες φορές το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας Χριστού και, χωρίς αιδώ, έχει διακηρύξει ότι : «Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών» δηλαδή, τα πρότυπα της ορθοδόξου νεολαίας, οι Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που καλλιέργησαν τις αιώνιες αξίες Της και έδωσαν τη ζωή τους ως χριστιανική μαρτυρία «υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού»!

Εργαλείο των προθύμων εκ Φαναρίου εκμαυλιστών της ελληνικής νεολαίας, η «διαλεγομένη Ποιμαντικῆ», τουτέστιν, η προς την κοινωνία έκφραση της οικουμενιστικής εκκλησιολογίας του Φαναρίου.
Πίσω από το φαύλο παραπέτασμα της «διαλεγομένης Ποιμαντικής» κρύβονται : οι συμπροσευχές  με τους αιρετικούς Λατίνους, ο συνεορτασμός των Θρονικών γιορτών Ρώμης και Φαναρίου, η αναγνώριση ως εκκλησίας των αφορισμένων και σχισματικών Ουκρανών, η κοινωνία με τους θεομίσητους Ουνίτες! Η αποδοχή της εκκλησιολογίας του Balamand και της Ραβέννας, Η πίστη! Πως η στίλβουσα καθαρότητος και σοφίας θεόληπτος Γραφή, το περιεχόμενο δηλονότι του Ευαγγελικού Λόγου μπορεί να αλλάξει με λαϊκές συνελεύσεις!

Οι νέοι θα μάθουν από τη «διαλεγομένη Ποιμαντική» πως, το Κανονικό Δίκαιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όταν περιστέλλει τις αυθαιρεσίες του Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου είναι αποβλητέο ενώ, όταν «είναι αρωγός του οικουμενικού διαλόγου με τους παπικούς» προβιβάζετε σε «ζωτική διάσταση του θεολογικού διαλόγου»!
Η «διαλεγομένη Ποιμαντικῆ», ως όφις, νέαν δάκη πλευράν!

Αυτή η «προσωποκεντρική Ποιμαντική», ως βάση της έχει τη θεολογία του Περγάμου Ζηζιούλα όπου «Ἡ «θε­ο­λο­γί­α τοῦ προ­σώ­που», μια πλανεμένη φι­λο­σο­φι­κο-θε­ο­λο­γι­κή σύλ­λη­ψη με Αυγουστίνια προέλευση και προτε­στα­ντι­κή θεμελίωση, διδάσκει την αίρεση του Σαβέλλιου, που συγχέει το πρόσωπο με την υπόσταση.
Οι προπαγανδιστές της «διαλεγομένης Ποιμαντικής» θα διδάξουν στους ελληνόπαιδες πως, ο «Θεός της ορθόδοξης παράδοσης δεν ταυτίζεται με έναν και μοναδικό πολιτισμό αλλά σαρκώνεται μέσα σε κάθε ανθρώπινο πολιτισμό»!
Με λίγα λόγια, θα διδάξουν στη ελληνική νεολαία να μη «στέκεται κριτικά απέναντι στις μεθοδευμένες επιθέσεις της Νέας Τάξεως πού αρνείται την ιδιοπροσωπία τού έθνους τους»! Να μην αντιδρά «στην ευρύτερη αποδόμηση… των ορθοδόξων δογμάτων της Εκκλησίας τους στα πλαίσια της αντιχρίστου ισοπεδωτικής παγκοσμιοποιήσεως» που, με ζήλο και θέρμη προπαγανδίζουν οι Φαναριώτες.

Οι θιασώτες και διδάσκαλοι της μετα-Πατερικής και μετα-νεωτεριστικής θεολογίας, θα κατηχήσουν και θα οδηγήσουν τα ελληνόπουλα στην αίρεση του «Ανθρω­πο­μορφι­σμού» όπως εύστοχα έλεγε ο π. Ι. Ρω­μα­νί­δης.

«Δέν θά ἀναμένωμεν [διακυρήσει «νεο-Κυρηναίος του Οικουμενικού Θρόνου, ο συνεχίζων την παράδοσιν των αρχαίων προγόνων!»] νά ἔλθουν οἱ νέοι καί αἱ νέαι πρός ἡμᾶς, ἀλλά πορευόμεθα ἡμεῖς πρός αὐτούς… μιμούμενοι τόν «ποιμένα τόν καλόν», για να τα διδάξουμε πως μόνο :«Εἰς [το Φανάριον] εὑρίσκονται ἡ φάτνη τῆς ἐκκλησιολογίας, τά σπάργανα τῆς Θεολογίας, ἡὑμνολογική ἀγγελοειδής δοξολογία, τά δῶρα τῶν νέων Μάγων, τῶν Πατέρων οἱὁποῖοι ἦλθον διά νά προσφέρουν εἰς τήν ἱστορικήν ἐξέλιξιν τῆς Ἐκκλησίας οὐδέν ἄλλο παρά τήν πολύτιμον νηπτικήν των ἐμπειρίαν ἐκ τῆς κοινωνίας μετά τοῦ Κυρίου»!

Μόνο το Φανάριον εκφράζει την «αὐθεντική ἑνότητα ἥν ἐπηγγείλατο ἡμῖν Κύριος»!
Μόνο οι Φαναριώτες είναι οι κάτοχοι της αλήθειας! γι’ αυτό και δεν ανέχονται, ούτε και θα ανεχθούν «καμμία διαφοροποίηση»!
Στόχος τους, με το δόλιο σχέδιο της «διαλεγομένης Ποιμαντικής», που χριστουγεννιάτικα ανήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, ο εκμαυλισμός της ορθοδόξου ελληνικής νεολαίας!

Χριστιανοί! προφυλάξτε τα παιδιά σας.