…από το Βατικανό επέμεναν να κοπεί η επίμαχη σκηνή, όπως και έγινε, γιατί κάτι ήξεραν…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Εδώ και αιώνες οι παπικοί προσπαθούν να λύσουν ένα άλυτο πρόβλημα: πώς να αγιάσουν το νεράκι. Οι ιερείς τους, χωρίς ιεροσύνη, Άγιο Πνεύμα και αποστολική διαδοχή, δεν μπορούν να κάνουν αυτό που κάνει και ο τελευταίος ορθόδοξος παπάς, το νερό αγιασμό. Γνώρισμα της χάρης αγιασμού είναι το αναλλοίωτο. Και επειδή το νερό αν λιμνάσει συντομότατα βρωμάει, οι παπικοί προσθέτουν στον δήθεν αγιασμό τους αλατάκι.

Ο Πάπας βρήκε τη λύση. Ένας Σκωτσέζος μαθητευόμενος παπικός ιερέας του έκανε δώρο ένα μπουκάλι ουίσκι. Ο Πάπας πήρε το μπουκάλι λέγοντας “αυτό είναι ο αγιασμός”. Σίγουρα, με την πρώτη ευκαιρία θα πιουν από ένα ποτηράκι με τον φίλο του τον Βαρθολομαίο που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς…..

Διαβάσαμε στο gazzetta.gr:


Σάλος με την ατάκα του Πάπα ότι «το ουίσκι είναι ο πραγματικός αγιασμός» 

Ένα αστειάκι του Πάπα, ο οποίος εμφανίζεται να λέει πως το «ουίσκι είναι ο πραγματικός αγιασμός», έχει προκαλέσει από το πουθενά σάλο στο Βατικανό.

Η αλήθεια είναι ότι από το Βατικανό επέμεναν να κοπεί η επίμαχη σκηνή, όπως και έγινε, γιατί κάτι ήξεραν…

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, την περασμένη Κυριακή προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας μιας ώρας, με τον σκηνοθέτη Τόνι Κίρνι, της εταιρείας παραγωγής Solus, να ακολουθεί τον Πάπα επί 18 μήνες, το 2018 και 2019.

Υπάρχει, λοιπόν, μια στιγμή, όπου «συλλαμβάνει» τον Φραγκίσκο να κρατάει ένα μπουκάλι ουίσκι και να λέει, αστειευόμενος φυσικά, πως «αυτός είναι ο πραγματικός αγιασμός»!

Παρότι, λοιπόν, η σκηνή κόπηκε από το ντοκιμαντέρ, το βιντεοσκοπημένο υλικό διέρρευσε… 

Όπως τονίζει η βρετανική Daily Record -που το έφερε στο «φως»- και αναδημοσιεύουν μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, ανάμεσά τους το Forbes και η New York Post, ο ποντίφικας δέχθηκε ως δώρο το μπουκάλι ουίσκι από μια ομάδα Σκωτσέζων μαθητευόμενων ιερέων, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Αποστολικό Παλάτι στο Βατικανό, πέρυσι.

Και μπορεί σε κάποιος να φαίνεται αστείο το όλο σκηνικό, πολλοί, όμως, δεν γέλασαν καθόλου…

Ο Κίρνι, πάντως, σχολίασε: «Ήταν πολύ προσγειωμένος μαζί τους και όταν του έδωσαν το μπουκάλι, αντί να το δώσει απλά στον βοηθό του -όπως κάνει συνήθως με τα δώρα- το σήκωσε ψηλά και είπε ”αυτός είναι ο πραγματικός αγιασμός”. Μειδίασε και στα αλήθεια με αυτόν τον τρόπο έσπασε ο πάγος με τους μαθητευόμενους ιερείς και όλους τους άλλους».

Διαβάστε περισσότερα εδώ