…Ελπιδοφόρε, στράτα στρατούλα οδηγείς το ποίμνιο σου προς τη «σωτηρία» και την «ενότητα» της Νέας Εποχής…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Είναι κάποια παιδιά που από μικρά δείχνουν ότι είναι ικανά για μεγάλα πράγματα. Μια κλίση, ένα χάρισμα και η θέληση για επιτυχία τα ξεχωρίζουν από τη μάζα. Μια φορά και έναν καιρό ένα τέτοιο χαρισματικό παιδάκι γεννήθηκε στην Πόλη, ο Γιαννάκης. 

Ο Γιαννάκης σαν γνήσιος Ρωμιός μύρισε το αεράκι του Βοσπόρου, ήπιε νερό από το Μπαλουκλί και άναψε κερί στον Άι- Γιώργη στο Φανάρι. Από τότε έναν αυθέντη και κύριο γνωρίζει, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη. Μόλις λοιπόν σπούδασε τα ιερά γράμματα, έσπευσε να αφιερώσει τα νιάτα του και τις ικανότητές του στο Πατριαρχείο. Ο Πατριάρχης,  που από τότε μέχρι και σήμερα είναι ο ίδιος, ο κος Βαρθολομαίος, είδε στο πρόσωπο του μικρού Γιαννάκη, του Ρωμιού «απέ την Πόλη», ένα σκεύος εκλογής.  Όταν τον χειροτόνησε διάκονο, απέθεσε πάνω του όλες τις ελπίδες για την εκπλήρωση των οικουμενιστικών του σχεδίων. Έτσι ο μικρός Γιαννάκης, που από τότε κουβαλάει τις ελπίδες του Πατριάρχη, ονομάστηκε Ελπιδοφόρος.

Ο Ελπιδοφόρος από τότε άρχισε να κηρύττει στο λαό όσα του έμαθε ο γέροντάς του.  «Ελάτε ελάτε, αδελφοί μου Ορθόδοξοι, Καθολικοί και Προτεστάντες, όλοι εσείς που χάσατε το δρόμο σας. Δώστε το ένα το χεράκι σας στον Πάπα, δώστε το άλλο στον Πατριάρχη και τότε στράτα στρατούλα, Πάπας και Πατριάρχης θα μας οδηγήσουν στη σωτηρία και την ενότητα.» Κάποτε τον ρώτησε ένα παιδάκι, “Παπούλη τί είναι σωτηρία και ενότητα;” Και ο Ελπιδοφόρος απάντησε: «σωτηρία, παιδί μου, είναι η κυρία  Σωτηρία που κερνάει σοκολατάκια τα παιδιά του Κατηχητικού και ενότητα είναι να κολλάμε διάφορα αντικείμενα με κόλλα ούχου». 

Όταν έμαθε ο Βαρθολομαίος ότι ο Ελπιδοφόρος κάνει τέτοια θεόπνευστα κηρύγματα, σκέφτηκε να στείλει το πνευματικό του τέκνο στην Αμερική, εκεί που ο λαός είναι καθήμενος εν σκότει και εν σκιά θανάτου, στο σκότος και τη σκιά που προκάλεσε ένα πλανεμένο γεροντάκι με το όνομα Εφραίμ. Τον έκανε λοιπόν Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Έτσι προκόβει όποιος με το δεξί χέρι κρατεί το χέρι του Πάπα και με το αριστερό το χέρι του Πατριάρχη. Αυτό το παιδί, ο Γιαννάκης, φαινόταν από μικρό ότι θα πάει μπροστά!!!

Επίλογος:

Ελπιδοφόρε, στράτα στρατούλα οδηγείς το ποίμνιο σου προς τη «σωτηρία» και την «ενότητα» της Νέας Εποχής. Αλλά η νέα Εποχή σου είναι τόσο παλιά όσο ο διάβολος. Αλίμονο στο ποίμνιο που θα σε ακολουθήσει. Μπορεί η δική μας μικρή φωνούλα να μη συγκρίνεται με το δικό σου μεγάφωνο, μπορεί η δική μας αντίδραση της αγίας αποτείχισης, που εμπνέει τις αγαθές συνειδήσεις του ποιμνίου σου, να μην μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου, αλλά όσο και να προσπαθείς, κάτι θα μένει ζωντανό εκεί στην Αμερική που μέχρι τέλος θα αντιδρά στα δικά σου αιρετικά φληναφήματα και θα δείχνει ότι ο δρόμος της σωτηρίας και της ενότητας είναι η Ορθοδοξία. Γι’ αυτό όσο ζεις και αναπνέεις έχεις ευκαιρία να σταματήσεις το κακό που κάνεις στην Εκκλησία και στη ψυχή σου. Άσε τους δύο παππούδες, τον Πάπα και τον  Πατριάρχη, που σε οδηγούν προς τον Οικουμενικό Θρόνο, και ομολόγησε ό,τι ομολογεί η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική μας Εκκλησία. Να μην πάνε χαμένα τα όνειρα, τα χαρίσματα και οι προσπάθειες του μικρού Γιαννάκη.   

Αφορμή για το παρόν κείμενο υπήρξε βίντεο που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από το σχετικό βίντεο από το κανάλι Kosmas Agrinio:

Στράτα στρατούλα! Είναι κάποια παιδιά που από μικρά δείχνουν ότι είναι ικανά για μεγάλα πράγματα

Δείτε σχετικά:
– Ακόμα και ο αιρετικός Βαρλαάμ ο Καλαβρός θα ζήλευε τις απόψεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής!
– Αν ο Χριστός ερχόταν σήμερα, θα ήταν …αιμοδότης!!! (Τιτίβισμα Ελπιδοφόρου)
– Σύνοδος της Αμερικής: Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Καίσαρι…