για μία ώρα έσβησε ο εξωτερικός φωτισμός του πατριαρχικού οίκου και του πατριαρχικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ως katanixi.gr έχουμε χρέος να ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό μας για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο γειτονικό Φανάρι. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος λοιπόν, φανερά ευαισθητοποιημένος για τα ζητήματα που αφορούν τον πλανήτη, φαίνεται πως τον ήλεγξε η περιβαλλοντική του συνείδηση και έκρινε αναγκαίο να προβεί στο σβήσιμο του πατριαρχικού οίκου και του πατριαρχικού ναού, Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Σε πρώτο στάδιο να συγχαρούμε τον Πατριάρχη για την ευαίσθητη οικολογική του συνείδηση. Ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε, αν θελήσει μαζί με το σβήσιμο του φωτισμού των κτιρίων, να ανάψει και το “πράσινο φως” στον Χριστό της καρδιάς του. Είναι γνωστό ότι, το “δάσος της Ορθοδοξίας” φλέγεται ανεπανόρθωτα, τα μεγάλα πλατάνια, οι στύλοι της, οι ποιμένες της, οι ιερείς της, απλώνουν όλο και πιο βαθιά τις ρίζες τους στο χώμα. Μα, το χώμα αυτό είναι μολυσμένο, έχει ποτιστεί καλά από τον φόβο του χριστοκτόνου ιού.

Διάσπαρτα άνθη εδώ και κει, είναι οι ορθόδοξοι πιστοί. Ήλπιζαν φέτος το Πάσχα να βιώσουν την Ανάσταση, να αφήσουν τον Κύριο να ριζώσει μέσα τους, ώστε να πετύχουν η πνευματική ανάτασή τους να κοιτάξει προς τον ουρανό. Ακόμη, έτρεφαν την ελπίδα ότι θα λάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, ότι θα ξεδιψάσουν… μα κανείς δεν προσφέρθηκε να τους προσφέρει λίγο “νερό”!
Δε χρειάζονται πολλά αυτά τα άνθη, μόνο έναν γενναιόδωρο, ορθοδοξότατο ποιμένα, έτοιμο ακόμη και να θυσιαστεί ο ίδιος για τη σωτήρια των “ανθών-παιδιών” του.

Μάλλον το ευ ζην του πλανήτη μας, θα έρθει μόνο του, αβίαστα, όταν αφήσουμε τον σπόρο της Ορθοδοξίας να ριζώσει μέσα στην καρδία μας. Βέβαια όταν γίνει αυτό, καλό είναι να φροντίσουμε αυτό το δώρο σαν να επρόκειτο για έναν αδύναμο ανθό που πασχίζει να ανθήσει. Ας μην κλαδεύουμε τους κόπους του με οικουμενιστικά ψαλίδια και ας μην το δηλητηριάζουμε με τα προστάγματα της νέας εποχής. Οι οικουμενιστικές και αντιορθόδοξες πρακτικές μας, είναι το θανατηφόρο “λίπασμα” που νεκρώνει όπως τον ανθό έτσι και τις ψυχές μας. Ας ανάψουν λοιπόν οι ποιμένες το “πράσινο φως” στον Χριστό μας, ας ανησυχήσουν για τα τεκταινόμενα της εποχής μας, ας ματώσουν και ας προβληματιστούν μήπως η καταστροφή που προκαλούν στις ψυχές μας είναι μεγαλύτερη της περιβαλλοντικής. Χριστός ο Θεός ημών, φωτίζων τους εν σκότει

Διαβάσαμε στο protothema.gr:


Οικουμενικό Πατριαρχείο: Έκλεισαν τα φώτα για την Ώρα της Γης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δίνει ιδιαίτερη σημασία στα περιβαλλοντικά ζητήματα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμμετείχε στην Ώρα της Γης 2020, στο πλαίσιο της μεγάλης σημασίας που αποδίδει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα περιβαλλοντικά ζητήματα και για τον λόγο αυτό τον χαρακτηρίζουν και ως «πράσινο Πατριάρχη».

Σε μια συμβολική κίνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, χθες βράδυ στις 20:30 και για μία ώρα έσβησε ο εξωτερικός φωτισμός του πατριαρχικού οίκου και του πατριαρχικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ο Πατριάρχης που ασχολείται με νερά και πρασινάδες ενώ μας «πνίγει ταΐζοντάς μας κουτόχορτα»…
Παρέμβαση Βαρθολομαίου για το κλίμα από κοινού με γυναίκα «αρχιεπίσκοπο της Σουηδίας»