Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οι επισκέψεις του Πάπα εγκυμονούν πνευματικό θάνατο, καθώς αυτό που διαφυλάχτηκε από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, οδηγείται σταδιακά και με σχέδιο σε ευθεία προδοσία της Ορθοδοξίας!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Πάπας συναντήθηκε με επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων, ιεροσπουδαστές και κατηχητές στο ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη των Παπικών.

Συναντήθηκε δηλαδή με τους δικούς του, με τους πιστούς του, με όλους αυτούς που εργάζονται και λειτουργούν νόμιμα τα καθήκοντά τους μέσα στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας. Η ύπαρξη των Παπικών στη χώρα μας προήλθε κατά βάση από τα χρόνια της Φραγκοκρατίας και της Ενετοκρατίας, αλλά και από τους μικτούς γάμους εκείνα τα χρόνια. Αργότερα οι μετακινήσεις πληθυσμών, ο τουρισμός αλλά και η είσοδος και εγκατάσταση αρκετών μεταναστών στη χώρα μας αύξησαν τον αριθμό τους.

Στο δημοσίευμα, δίνεται έμφαση στην επιστροφή του Πάπα στη χώρα μας, πέντε χρόνια μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί της Λέσβου. Οι επαφές αυτές και οι επισκέψεις του Παπικού Προκαθήμενου δεν είναι αμελητέας σημασίας, αλλά μεγίστης. Καθώς αυτό που διαφυλάχτηκε τους προηγούμενους αιώνες, την προηγούμενη χιλιετία από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας και τους ορθόδοξους Ιεράρχες, οδηγείται σταδιακά και με σχέδιο σε προδοσία και σε αποδόμηση, σε καταγκρεμνισμό και διάρρηξη.

Μετά το Σχίσμα του 1054, όπου οι Λατίνοι αποφάσισαν δαιμονιωδώς να αποκοπούν από το Σώμα της Εκκλησίας μαζί με τις αιρετικές τους κακοδοξίες, υιοθέτησαν και διατήρησαν μια πολέμια και μια πανούργα τακτική μίσους κατά της Ορθοδοξίας μας, με πρωταρχικό στόχο την κατάλυση του Βυζαντίου. Όπερ και εγένετο.

Έκτοτε, είναι πολυάριθμα τα περιστατικά των δόλιων βλέψεων των Λατίνων, έναντι των Ορθοδόξων. Είναι γνωστό ότι έφτασαν σε διωγμούς, σφαγές και εγκλήματα κατά των πιστών Ορθοδόξων. Έτσι, η θριαμβεύουσα Εκκλησία μας κοσμήθηκε από πλήθος μαρτύρων και λαμπρών αντιπαπικών Αγίων.

Πώς σήμερα μετά από όλα αυτά, φτάσαμε να υποδεχόμαστε μετά βαΐων και κλάδων τον αιρεσιάρχη Πάπα στη χώρα μας και να του στρώνουμε κόκκινο χαλί; Χρήζει μελέτης και ανύστακτης προσευχής και προσοχής, προκειμένου να αποτρέψουμε να συμβούν τα χειρότερα. Και χειρότερο από τη μιαρή ένωση Ορθοδόξων με τους Λατίνους δεν υπάρχει.

Το ίδιο δημοσίευμα μας θυμίζει ότι η επίσκεψη του Πάπα «συμπίπτει με την συμπλήρωση 41 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων της χώρας μας με την Αγία Έδρα». Η αναφορά γίνεται για την πικρή και ζοφερή επέτειο της έναρξης των θεολογικών διαλόγων μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών που έγινε επισήμως το 1980 στο ιερό νησί της Πάτμου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος υπάρχει ανάρτηση με τίτλο «Η πορεία των θεολογικών διαλόγων σήμερα», στην οποία παρουσιάζεται όλο το ιστορικό των θλιβερών διαλόγων. Διαλόγων όπου εντέχνως πραγματοποιείται η Άλωση της Ορθοδοξίας μας. Γράφουν σχετικά: «Ο Θεολογικός διάλογος μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών άρχισε επισήμως το 1980 στην ιερή νήσο Πάτμο και στη συνέχεια στη Ρόδο. Προηγήθηκε ο Διάλογος της Αγάπης, ύστερα από την ιστορική συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου του ΣΤ΄ στα Ιεροσόλυμα τον Ιανουάριο του 1964 και οι εργασίες δύο Προπαρασκευαστικών Επιτροπών, Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής που εργάσθηκαν κεχωρισμένα κατά τα έτη 1976 και 1977 και σε κοινή συνάντηση στη Ρώμη τον Ιούνιο του 1978, κατά την οποία κατέληξαν σε πλήρη συμφωνία για τη θεματολογία και μεθοδολογία του διαλόγου…». Αναφέρει στη συνέχεια όλο το ιστορικό του ξεπουλήματος της πίστης μας.

Ο μακαριστός αγωνιστής θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος έχει κάνει μία καταπληκτική ομιλία όπου περιγράφει ακριβώς τη δολιότητα και το ψεύδος των Παπικών, καθώς και το τι είδους επέτειος είναι στην πραγματικότητα αυτή.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως «η επιλογή της ημερομηνίας, η 29η Μαΐου για την έναρξη των διαλόγων δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά μάλλον εμείς οι Ορθόδοξοι θα πρέπει να την θεωρούμε σαν μια νέα πρόκληση του παπισμού και να φοβούμαστε μήπως η 29η Μαΐου 1980 σημάνει κάποια νέα Άλωση, κάποια Άλωση της Ορθοδοξίας…Το ότι ο Πάπας δεν ενδιαφέρεται στην ουσία για αυτούς τους διαλόγους φαίνεται και από το ότι τα θέματα που συζητήθηκαν δεν άγγιξαν καθόλου τις δογματικές διαφορές μεταξύ Ορθοδοξίας και παπισμού… Έγινε αρκετή πλύση εγκεφάλου από τους παπικούς. Έγινε και από τους φιλοπαπικούς Ορθοδόξους από πολιτικούς, θεολόγους και από κληρικούς μέχρι των ανωτάτων κλιμακίων της Ιεραρχίας. Έγινε διαμέσου περιοδικών, βιβλίων, ομιλιών και από αυτό το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Και με όλες αυτές τις πλύσεις εγκεφάλου, πολλοί Ορθόδοξοι που δεν έχουν ζωηρό αισθητήριο πίστεως τείνουν να παραδεχτούν ή παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές μεταξύ Ορθοδόξων και παπικών και για την αγάπη πρέπει να ενωθούμε το συντομότερο… Αλλ’ ο Πάπας δεν διδάσκει ότι είναι μόνο αρχηγός της Εκκλησίας, διδάσκει ότι είναι ο κοσμικός αρχηγός, γι’ αυτό έχει και κράτος, κοσμικό κράτος το Βατικανό και οι φιλοδοξίες του είναι να γίνει κοσμοκράτωρ!… Αυτά φιλοδοξούν σήμερα οι Πάπες!… Αρχίζει πόλεμος πνευματικός.»

Έτσι λένε και πράττουν οι άνθρωποι του Θεού, οι πνευματοφόροι άνθρωποι που βλέπουν τον λύκο που έρχεται και χτυπούν συναγερμό και αφυπνίζουν τα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Κυρίου.

Είναι αυτοί που δεν αναριγούν και δεν ενθουσιάζονται μπροστά στα επικοινωνιακά τεχνάσματα του αιρεσιάρχη Πάπα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι έψαλλε στα ελληνικά το Πάτερ ημών!
Ω της δολιότητας του Πάπα που εφευρίσκει τρόπους να πλανά τους πιστούς!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού
– Ιστορική αναδρομή στα δεινά που επέφεραν οι προηγούμενες επισκέψεις του Πάπα στην Ελλάδα
– Θα το φωνάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις: Δεν επιθυμούμε καμία σχέση της Ελλάδας…