Πόσο κοστίζει η δωρεάν και εντατική κατήχηση του λαού στη “σύνεση”; Πόσο στην πειθαρχία στον Καίσαρα και όχι στο Θεό; Πόσο κοστίζει μια αλλοτρίωση συνείδησης; Πόσο κοστίζει η εκμαύλιση του πνεύματος;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 4 Αυγούστου του 2020, σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων για το νέο κύμα μέτρων με αφορμή ενδεχόμενου νέου κύματος του κορωνοϊού, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.Ιερώνυμος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι για ακόμη μία φορά η Εκκλησία της Ελλάδας θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αναλυτικά η δήλωσή του είναι η εξής: «Η Εκκλησία μας, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, στάθηκε, όπως ακριβώς όφειλε, με όλες Της τις δυνάμεις, στο πλευρό της υπεύθυνης Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της εθνικής δοκιμασίας. Ενωμένοι, και πάντα στο πλαίσιο της αγαστής συμπόρευσης που, ιστορικά και διαχρονικά, χαρακτηρίζει την σχέση των δύο κορυφαίων θεσμών του Έθνους μας, πετύχαμε πολλά. Η Ελλάδα μας έγινε επαινετό παράδειγμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, γιατί όλοι μαζί, με αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, ακούσαμε τους ειδικούς και προστατεύσαμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και υγείας, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Χωρίς άλλωστε τους ανθρώπους ούτε Πολιτεία υπάρχει, ούτε Εκκλησία. Και η αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι άλλη από το να διακονεί τον άνθρωπο θυσιαστικά και στον απόλυτο βαθμό, με ασύνορη αγάπη για το πρόσωπό του και για την ύπαρξή του. Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου την χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει. Όπως άλλωστε και ο πιστός Λαός μας, που, πειθαρχημένα και συνετά, ακολούθησε και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Για το κοινό καλό. Για να αποτελέσει σύντομα η πανδημία, με την βοήθεια του Θεού και με την κομβική συμβολή της επιστήμης, έναν εφιάλτη που πέρασε ανεπιστρεπτί, με το μικρότερο δυνατό κόστος για την Πατρίδα μας και για τον Λαό μας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δηλώσεις αυτές του Αρχιεπισκόπου έγιναν πριν την επίσημη έκτακτη ενημέρωση που έλαβε χώρα στις 4 Αυγούστου από τον Καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα  και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, σε σχέση με τα επιστημονικά δεδομένα της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο και τα ανάλογα μέτρα εντός της ελληνικής επικράτειας. Μάλιστα σε αυτή την ενημέρωση, τόσο ο κ.Τσιόδρας όσο και ο κ. Χαρδαλιάς, ευχαρίστησαν το Μακαριώτατο για τις δηλώσεις του. 

Δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε πως ο Αρχιεπίσκοπος παίζει έναν ειδικό επικοινωνιακό ρόλο εντεταλμένο από την ίδια την Κυβέρνηση. Δίνει γραμμή στον πιστό λαό και στον κλήρο πριν την ανακοίνωση κάθε νέου μέτρου. Κλείνει το μάτι στον πιστό λαό, του λέει “ it’s o.k.”  κάν’ το, πρέπει να το κάνεις, πρέπει να κάνεις υπακοή, το λέει ο Χριστός, το λέει το Ευαγγέλιο. Έχεις ευλογία να κάνεις ό,τι σου λέει η Κυβέρνηση, έχεις ευλογία να έρχεσαι στο Ναό με μάσκα. Μάλιστα, οφείλεις να πειθαρχείς, αλλιώς δεν είσαι καλός χριστιανός. 

Μας θυμίζει ένα πρόσφατο ποίημα του γέροντά μας π.Νικολάου Μανώλη από το οποίο παρθέτουμε λίγους στίχους : 

“ Τα τακίμια του πόθου γλυκοκοιτιούνται
στα ακρωτηριασμένα μυαλά και στις σκιές τους, 
οι αγκωνιές παίρνουν και δίνουν… “

Ο Μακαριώτατος δεν αίρεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο Μακαριώτατος είναι μέρος επαχθέστατης για τη χώρα συναλλαγής. Θα  έρθει κάποτε η ώρα να αποκαλυφθεί ποια είναι τα “αργύρια” της προδοσίας. Πόσο κοστίζει η δωρεάν και εντατική κατήχηση του λαού στη “σύνεση” και στην πειθαρχία στον Καίσαρα και όχι στο Θεό. Πόσο κοστίζει μια αλλοτρίωση συνείδησης. Πόσο κοστίζει η εκμαύλιση του πνεύματος.

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα μικρό απόσπασμα βίντεο από εδώ:

Ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησαν το Μακαριώτατο

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Οι νόμιμοι μασκοφόροι των Εκκλησιών πληγώνουν τον Ουράνιο Βασιλιά!
Ας έδειχνε η Ιεραρχία τον ίδιο ζήλο για τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων!
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών προσέβαλε κατάφωρα, ανίερα και προκλητικά την Ορθόδοξη Πίστη
Μήπως θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να είναι περισσότερο προσεχτικός με αυτούς που συναλλάσσεται;
– Ο εκκλησιασμός και η παράδοση θα εκλείψουν μερικώς ή και… ολικώς!
– Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
Πάλι την μπάλα στην κερκίδα ο Αρχιεπίσκοπος
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε ρόλο φθηνού προπαγανδιστή!