Σε μια τέτοια σημαντική γιορτή, η παρουσία του για την στήριξη του Επιφανίου, του σχισματικού ψευδεπισκόπου της Ουκρανίας, ήταν αναμενόμενη.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κίεβο προσεκλήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. 

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που ετελέσθη στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιέβου στην περιοχή Πόντιλ, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Γαλλίας και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ με τη σειρά του μετέφερε τις ευχές της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και υπογράμμισε την αδιάκοπη στήριξη της Μητέρας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως προς την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και προς τον Προκαθήμενό της κ.κ. Επιφάνιο, ο οποίος επιδεικνύει λαμπρό και καρποφόρο έργο στην Ουκρανία. 

Δεν μας εξέπληξε η είδηση της παρουσίας του Μητροπολίτου Γαλλίας στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κίεβο, λόγω της μεγάλης αγάπης και τιμής που δείχνουν οι Ουκρανοί πιστοί για το πρόσωπό της. Σε μια τέτοια σημαντική γιορτή, η παρουσία του για την στήριξη του Επιφανίου του σχισματικού ψευδεπισκόπου της Ουκρανίας, ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε είναι ο καταλληλότερος συχνός επισκέπτης, στο Κίεβο, αφού ως ο πιό στενός συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, χειρίστηκε το θέμα της χορήγησης της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναθέτει στον Μητροπολίτη Γαλλίας όλες τις κρίσιμες αποστολές για θέματα διορθοδόξων σχέσεων, για τα οποία απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί. Στην πράξη είναι το πρόσωπο με την μεγαλύτερη εμπειρία, ο καλύτερος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Βατικανό, με 20 χρόνια προεδρίας στο Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Θεολογικό Διάλογο της Ορθοδοξίας μετά των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών και κατέχει τις θέσεις του προέδρου, από χριστιανικής πλευράς, των διμερών Ακαδημαϊκών Συναντήσεων μετά του Ισλάμ και του Ιουδαϊσμού. Είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαθρησκευτικού Ιδρύματος KAICIID της Βιέννης.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας κατά την παραμονή του στο Κίεβο συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Dmytro Kuleba και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Vasily Bodnar και τον Αρχιεπίσκοπο Τσερνιχίβ και Νιζχίν κ. Ευστράτιο. Συζήτησαν τα θέματα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας στην Ουκρανία και των σχέσεων της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το θέμα των έργων αποκαταστάσεως του Σταυροπηγίου του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού και το πώς αυτή επηρεάζει τη ζωή της Εκκλησίας.

Την ζωή της Εκκλησίας δεν την επηρεάζει μόνο ο κορωνοϊός αλλά την έχει επηρεάσει προ πολλού η παναίρεση του Οικουμενισμού με την ψευδοσύνοδο που αναγνώρισε ως “εκκλησίες’’ τις αιρέσεις και τώρα έρχονται πίσω από αυτή, όλα τα δεινά με σειρά από σχίσματα, αιρέσεις, καινοτομίες και βλασφημίες, εναντίον του σώματος του Χριστού. Και ας αναφέρει πρόσφατα ο Πατριάρχης ό, τι: “Έχουμε εχθρούς, και πολλούς μάλιστα…οι εχθροί δεν είναι μόνον αυτοί οι δεδηλωμένοι τους οποίους ξέρουμε ότι είναι εχθροί μας, αλλά είναι και οι ευεργετηθέντες από το Οικουμενικόν Πατριαρχείον. Λοιπόν, έχουμε και αγνώμονα τέκνα, αλλά τους αγκαλιάζουμε όλους με αγάπη”. 

Εδώ η ευθεία βολή βέβαια είχε στόχο την Εκκλησία της Ρωσίας η οποία με αφορμή την παραχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανίας, διέκοψε την μνημόνευση και την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 Όμως στην πράξη αυτούς θεωρεί ως εχθρούς και δεν περιβάλλει με το ίδιο στοργικό ενδιαφέρον τους Ουκρανούς της Κανονικής Εκκλησίας που υποφέρουν από αυτά τα δεινά που ο ίδιος τους προξένησε, με την παραχώρηση της Αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς ψευδεπισκόπους που συλλειτουργούν με Παπικούς και συμπροσεύχονται με Ουνίτες.

 Στις 15 Αυγούστου στην Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας, η εορτή της Παναγίας πραγματοποιήθηκε με την Θεία Λειτουργία που γίνεται κάθε χρόνο, σε ιερό Προσκύνημα στον τόπο της Θεοφανείας της Μητέρας του Θεού, με την μεγαλύτερη λαμπρότητα και κατάνυξη από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο. Ακολούθησε λιτανεία μαζί με τους Επισκόπους και τους Κληρικούς του, με την συμμετοχή περισσότερων από 35.000 προσκυνητών που επισκέφθηκαν φέτος, την Κοιλάδα του Ιωσαφάτ με πίστη και ελπίδα, από την Ουκρανία, από τη Μολδαβία, τη Λευκορωσία και άλλες χώρες, μεταφέροντας στα χέρια τους σταυρούς. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά, βλέποντας τις εικόνες που ακολουθούν από την κανονική Εκκλησία και παρατηρώντας και την επίσκεψη του Γαλλίας στην ψευδοεκκλησία στο επόμενο βίντεο, πως ήταν πολύ καλύτερα για τους πιστούς της κανονικής Εκκλησίας, που τους περιφρόνησε ο μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ και μαζί με αυτόν το φαναριώτικο πνεύμα…

Για την ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού, προβάλλουμε ένα απόσπασμα βίντεο από το κανάλι Вінницька Єпархія УПЦ.

Ουκρανία- Προσκύνημα: Ο τόπος της Θεοφανείας της Μητέρας του Θεού υπό του κανονικού μητρ. Ονουφρίου

Η λιτανεία των προσκυνητών ξεκινάει κάθε χρόνο από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου του Μεγάλου Μαρτύρου της Θεσσαλονίκης, από το χωριό Golinchynka και καταλήγει στον τόπο της Θεοφάνειας της Μητέρας του Θεού στην Κοιλάδα Jehoshaphat. Αυτή η Κοιλάδα έγινε τόπος προσκυνήματος και έχει ως δεύτερο όνομα, αυτό της Κοιλάδας των Σταυρών. Πριν από 94 χρόνια, η Μητέρα του Θεού εμφανίστηκε στον βοσκό Γιακόφ, ο οποίος βοσκούσε βοοειδή στην Κοιλάδα κοντά στο χωριό, και του ζήτησε να κρατήσει την ιερή διαθήκη πρός: “Δόξα στο Χριστό, να σηκώνουν οι πιστοί στα χέρια Σταυρούς”. Σχηματίζεται ένα ανθρώπινο ποτάμι σε έναν επαρχιακό δρόμο από τον Άγιο Δημήτριο πρός την Κοιλάδα των Σταυρών. Δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές κρατούν στα χέρια τους Σταυρούς, ως σύμβολα της χριστιανικής πίστης, και φθάνοντας στην Κοιλάδα, τους εναποθέτουν εκεί και γεμίζει ο τόπος από Σταυρούς και πιστούς που κατασκηνώνουν για μέρες εκεί και γονατίζουν και πλένονται με το νερό από την ιαματική πηγή του Θαύματος της Παναγίας και ζητούν την βοήθεια και την προστασία της. 

Μαζί τους παρακαλούμε κι εμείς να μας σώσει από κάθε δεινό και πραγματικό εχθρό. Αμήν.

Για την ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού, προβάλλουμε ένα απόσπασμα βίντεο από το κανάλι Vidéo YouTube, που δείχνει την σχισματική πράξη του μητροπολίτη Γαλλίας, που συμμετέχει σε λειτουργία των σχισματικών.

Ο μητροπολίτης Γαλλίας στους σχισματικούς του Κιέβου

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας στο Κίεβο για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου


Δείτε σχετικά:
Συλλείτουργο Μητροπολίτη Γαλλίας με τον σχισματικό Μητροπολίτη Επιφάνιο στο Κίεβο
Ο Γαλλίας Εμμανουήλ στην εορτή του σχισματικού Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου
Μητρ. Γαλλίας Εμμανουήλ για το Ουκρανικό: «πολύ σύντομα όλα τα προβλήματα της νέας Εκκλησίας θα επιλυθούν»
Πανθρησκειακός δηλητηριώδης κισσός πίσω από τη συνάντηση του Γαλλίας Εμμανουήλ με τον Βασιλιά της…
Από καιρό παραδομένη στην παναίρεση του Οικουμενισμού η μητρόπολη Γαλλίας… Δεν μας κάνει εντύπωση…
Ο μητρ. Γαλλίας σε Διεθνές Οικουμενιστικό Συνέδριο στο Βατικανό
Συνάντηση του Μητροπολίτη Γαλλίας, με τον Παπικό Αρχιεπίσκοπο Παρισίων
Επίσκεψη Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του μητρ. Γαλλίας Εμμανουήλ στον νέο Δήμαρχο Σηλυβρίας
– Σαν γαμπρός στον Πρωθυπουργό της Γαλλίας (Φωτογραφία)
– Αποφοίτηση σπουδαστών Διαθρησκειακού Προγράμματος στο Παρίσι [photos + video]
– Άσπρο Μαύρο: Άλλαξε ο Μανωλιός και πέταξε τα ράσα… εντελώς!