Την ασέβεια προς την Παναγία, που η Ίδια μπορεί να την ανέχεται και να τη σκεπάζει, ο Υιός της την τιμωρεί…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Κατάνυξη έχει τοποθετηθεί και με παλαιότερο δημοσίευμα και με την πρόσφατη ομιλία του π.Νικολάου Μανώλη, “Σύγχρονα Θαύματα”, γύρω από το θαύμα της Παναγίας που δακρύζει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βύρωνα. Η Παναγία κλαίει για τα χάλια των μασκοφορεμένων χριστιανών μέσα στους Ιερούς Ναούς, για την οικτρή πνευματική κατάσταση που διαβάζει στις καρδιές των χριστιανών. Η Παναγία θρηνεί, γιατί η γνώση και η θεωρία του Θεού που Την χαρακτήριζαν σε όλη Της τη ζωή, και πολύ περισσότερο τώρα που βρίσκεται στο θρόνο του Πατρός – δώρα του τρόπου ζωής Της, της ταπείνωσης και του ολόκαρδου δοσίματος σε Αυτόν – στενάζει κάτω από το θέαμα των σκληρόκαρδων χλιαρών χριστιανών, που λατρεύουν τον Αρχηγό της Ζωής μασκοφορεμένοι. Που αποφεύγουν την προσκύνηση των ιερών εικόνων, γιατί “λογικά” αυτό μεταδίδει το φοβερό ιό…

«Σύ δέ παρηκολούθηκάς μου τῇ διδασκαλίᾳ, τῇ ἀγωγῇ, τῇ προθέσει, τῇ πίστει, τῇ μακροθυμίᾳ, τῇ ἀγάπῃ, τῇ ὑπομονῇ, τοῖς διωγμοῖς, τοῖς παθήμασιν, οἷά μοι ἐγένοντο ἐν Ἀντιοχείᾳ, ἐν Ἰκονίῳ, ἐν Λύστροις, οἵους διωγμοὺς ὑπήνεγκα! καί ἐκ πάντων με ἐῤῥύσατο ὁ Κύριος. καί πάντες δέ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται• πονηροί δέ ἄνθρωποι καί γόητες προκόψουσιν ἐπί τό χεῖρον, πλανῶντες καί πλανώμενοι. σύ δέ μένε ἐν οἷς ἔμαθες καί ἐπιστώθης, εἰδώς παρά τίνος ἔμαθες, καί ὅτι ἀπό βρέφους τά ἱερά γράμματα οἶδας, τά δυνάμενά σε σοφίσαι εἰς σωτηρίαν διά πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.» (Β΄ Τιμ. 3,10-15).

Τί είδους χριστιανοί είμαστε, αγαπητοί; Πώς μετράμε τον εαυτό μας; Με ποιο ζύγι; Με ποια ζυγαριά; Είναι πήχης μας η Παναγία, οι Άγιοι του Θεού, ο Λόγος του Θεού; Ή είμαστε χριστιανοί της σχολής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών που αφαιρεί το Σταυρό από πάνω του ενώπιον των μεταναστών και παρομοιάζει τον κ. Τσίπρα με τον Σαούλ; Ή της σχολής των Ιεραρχών που στελεχώνουν την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας και που στα τηλεοπτικά πάνελ ή όπου κι αν φιλοξενήθηκαν, κατήχησαν νεοταξικά λαό και δημοσιογράφους παράγοντας χριστιανούς σαν τον κ. Ευαγγελάτο; 

Ο κ. Ευαγγελάτος δε δίστασε, καλύπτοντας ειδησεογραφικά το ως άνω θαύμα να παρατηρήσει, να εγκαλέσει την Παναγία μας. Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σύντομο απόσπασμα βίντεο από το κανάλι Καθαρή Δύναμη. Συγκεκριμένα είπε: “ “Η πίστη είναι μέσα μας και δε χρειάζεται να δακρύζουν οι εικόνες….”. Η διδασκαλία του “οσίου πατρός ημών” κ.Χαρδαλιά με άλλα λόγια, όπως την κήρυξαν σε όλο αυτό το διάστημα από του τηλεοπτικού άμβωνα οι Εκκλησιαστικοί μας ταγοί…

Ο Νίκος Ευαγγελάτος συμβουλεύει την Παναγία να μη δακρύζει

Η ορθόδοξη διδασκαλία, όμως, λέγει πως εντός της Θ. Λειτουργίας (Ευχαριστιακή Σύναξη), δεν είμαστε «άτομα», όπως σε κοσμικούς χώρους συμβαίνει. Είμαστε εν Χριστώ κοινωνία, Σώμα Χριστού, όπου υπάρχει πνευματική αναφορά του «προσώπου – πλήθους» προς τον Άγιο Τριαδικό Θεό. Μόνο οι θεατές- ακροατές κινδυνεύουν παραμένοντες ανέγγιχτοι από τη χάρη του Θεού. Το Σώμα του Χριστού είναι δυνατόν να νοσεί; 

“Συγχαρητήρια” στην Ιεραρχία μας για τους καρπούς των δέντρων, που εν μέσω καραντίνας και ως τώρα, καλλιέργησαν. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα μαθαίνεις…. 

Ο κ. Ευαγγελάτος κουνάει το δάχτυλο σαν εισαγγελέας στους πάντες και τα πάντα, αλλά την ασέβεια προς την Παναγία, που η Ίδια μπορεί να την ανέχεται και να την σκεπάζει, ο Υιός της την τιμωρεί. Ας προσέξει ο δημοσιογράφος αυτός, γιατί άγγιξε τα όρια της βλασφημίας και η βλασφημία, για το συμφέρον της ψυχής, πρέπει να κόβεται. Καλή μετάνοια του ευχόμαστε! 

Πρός επίρρωσιν επικαλούμαστε τη μαρτυρία του οσίου γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου: 

«Λίγους μήνες προ της καταστροφής της Μικράς Α­σίας, βρισκόμην στην Αίτζια, μια ώρα μακριά από τον Τσεσμέ, όπου υπάρχουν θερμές ιαματικές πηγές. Μια μέρα είχαμε συζήτηση με κάποιον φιλοπάτριδα πλούσιο από τη Σμύρνη, ο οποίος μου έλεγε: «Να ξέρεις, π. Φιλόθεε, ότι σε λίγες μέρες ο στρατός μας θα εισέλθει στην Κωνσταντινούπολη». «Ξέρω», του λέω, «ότι σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στην Αθήνα ηττημένος και κατα­διωγμένος». «Μην είσαι», μου λέει, «τόσο απαισιόδο­ξος».

«Δεν είμαι», απάντησα, «αλλά εφόσον πληροφορήθηκα σίγουρα ότι οι στρατιώτες, αντί να επικαλούνται τον Θεό σε βοήθεια, τον υβρίζουν και τον βλασφημούν, είναι αδύνατο, αδύνατο να μη τιμωρηθούν, διότι λέει το Πνεύμα το Άγιο: “Φυλάσσει Κύριος πάντας τους αγα­πώντας αυτόν και πάντας τους αμαρτωλούς εξολοθρεύση”. Οι βλάσφημοι όχι μόνο δεν αγαπούν τον Θεό, αλ­λα και τον βλασφημούν με τις αισχρότερες λέξεις. Οι βλάσφημοι είναι οι ασεβέστεροι και αμαρτωλότεροι όλων. Επομένως οι λόγοι του Κυρίου είναι αδύνατο να μην εκπληρωθούν».

Και δεν πέρασαν πολλές μέρες και εκπληρώθηκαν. Ο ελληνικός στρατός, αφού εγκαταλείφθηκε από τον Θεό, δείλιασε και οπισθοχώρησε και άφησε τους αδελφούς μας υπόδουλους στα χέρια των βαρ­βάρων, οι οποίοι σκότωσαν όσους μπόρεσαν, και τους άλλους τους έδιωξαν γυμνούς από τις οικίες και όλα τους τα υπάρχοντα.

Και όλων αυτών αιτία και αφορμή ήταν και άλλες αμαρτίες, αλλά προπάντων η βλασφημία. Είναι απόλυτη ανάγκη να εξαλειφθεί η πληγή της βλασφημίας τελείως α­πό το Έθνος για να ευτυχήσει, να δοξασθεί και να υψωθεί.»

Μήπως η Παναγία μας κλαίει για επερχόμενα δεινά;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Απάντηση στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής για τα δάκρυα της Παναγίας
Ο Ευαγγελάτος “έβαλε” τη δικαστική τήβεννο και καταδίκασε όποιον αρνηθεί να εμβολιαστεί
Έλαβε την απάντησή του ο κ. Ευαγγελάτος από γνωστό καρδιολόγο!