Αυτό που λείπει είναι η αγνή, καθαρή, ορθόδοξη πίστη και η μετάνοια κι όχι οι υποκριτικές αγιοποιήσεις και επέτειοι…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 να καθιερώσει ημέρα κατά την οποία θα εορτάζεται η Σύναξη πάντων των Αγίων Ιατρών! Σε μια σύναξη όπου “συζητήθηκε και εκτιμήθηκε η θυσιαστική και ουσιαστική προσφορά της ιατρικής επιστήμης και των θεραπόντων της στην σοβαρή αυτή πανδημία”, αποφασίστηκε ότι αυτή η εορτή θα είναι η πλησιέστερη Κυριακή προς την 17η και 18η Οκτωβρίου εκάστου έτους, όπου ήδη τιμάται η Σύναξη των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά του Ιατρού, έτσι ώστε “και επ΄εκκλησίας να τιμάται η όλη συνεισφορά της επιστήμης ταύτης πρός την ανθρωπότητα.”

Προφανώς και καμία χρεία θέσπισης νέας εορτής δεν υπάρχει. Η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά καθημερινά τη μνήμη πλήθους αγίων που προστρέχουν στις ποικίλες σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες των πιστών, γενόμενοι ιατροί των ψυχών και των σωμάτων. Ειδικά οι άγιοί μας, που είχαν την επαγγελματική ιδιότητα του ιατρού, τιμώνται επαρκώς. Διακονούσαν αυτοί αναργύρως τον πάσχοντα άνθρωπο, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη γνώση και τεχνογνωσία της εποχής τους, προς δόξαν Θεού. Με φόβο Θεού και αγάπη για τον πονεμένο και αναγκεμένο άνθρωπο προσέτρεχαν και προστρέχουν. Δεν επιθυμούσαν να δοξάσουν την επιστήμη τους, αλλά τον Θεό.

Η υπεροχή της πίστεως έναντι της επιστήμης (τότε η δεύτερη έχει τις σωστές τις διαστάσεις και τη θέση που της αρμόζει) αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι ιαματικοί άγιοι δεν είναι αποκλειστικά οι ιατροί, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς φυλλομετρώντας το Ημερολόγιο του Συλλόγου μας για τους Ιαματικούς Αγίους. Πάρα πολλοί εκ των πλέον λαοφιλών ιαματικών αγίων ήταν απλοί λαϊκοί (αγ.Ιωάννης ο Ρώσσος), μοναχοί (αγ. Ραφαήλ), ησυχαστές ( αγ.Ιωσήφ Ησυχαστής), ομολογητές ( αγ.Νικόλαος, αγ.Γρηγόριος Παλαμάς), ιερομάρτυρες ( αγ.Ελευθέριος). Η θεία χάρη μέσω της πίστης και της προσευχής θεραπεύει κι όχι η εξυπνάδα των ανθρώπων. Παραπέμπουμε στην επίκαιρη όσο ποτέ ομιλία του π.Νικολάου: Ανάργυροι, “δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε” (Ματθ. 10, 8) [ΒΙΝΤΕΟ 2020].

Στην εποχή μας άραγε γίνεται το ίδιο; Φυσικά και όχι. Στην εποχή μας, εποχή μεταχριστιανική, (μετά)ουμανιστική και νεο-ειδωλολατρική, η επιστήμη έχει θεοποιηθεί και υπηρετεί το χρήμα, το μαμωνά. Κάθε ρανίδα φόβου Θεού έχει εξαλειφθεί, εσχάτως δε και ποινικοποιηθεί, συνεργούσης της Εκκλησίας. Η ιατρική επιστήμη, που διακονούσε ο Απόστολος Λουκάς και οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Παντελεήμων και ο σύγχρονός μας Άγιος Λουκάς ο ιατρός, δεν είναι ίδια με την ιατρική επιστήμη που διακονούν οι σημερινοί παχυλά αμειβόμενοι λοιμωξιολόγοι και ιατροί.

Εκτός από αχρείαστη παπίζουσα καινοτομία ( συνηθισμένη εκτροπή για το Πατριαρχείο) η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει έντονο το στοιχείο του εμπαιγμού και της βλασφημίας, όπως και όλες οι τελευταίες αγιοποιήσεις, τόσο από την Εκκλησία της Ελλάδας όσο και από το Πατριαρχείο. Πλαισιώνεται από τα ανίερα και βλάσφημα μέτρα κατά την λατρεία, από την αμφισβήτηση της Θείας Κοινωνίας, από την αποϊεροποίηση των ιερών ναών, από σωρεία εικονομαχικών και νεοβαρλααμικών πλανών, από μία Εκκλησία που αναγνώρισε εκκλησιαστικότητα στις αιρέσεις. Από μία Εκκλησία που δε φείδεται βλασφημιών, τόσο κατά του Θεού όσο και κατά του ανθρώπινου προσώπου, αφού αποδέχεται τον εγκεφαλικό θάνατο, χάρη της δωρεάς οργάνων και το φόνο των εκτρώσεων, χάρη των εμβολίων. Από μία Εκκλησία που προετοιμάζει την έλευση του Αντιχρίστου. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πως αυτό που λείπει από τη σημερινή διοικούσα Εκκλησία είναι η αγνή, καθαρή, ορθόδοξη πίστη και η μετάνοια κι όχι οι υποκριτικές αγιοποιήσεις και επέτειοι.

Ως εκ τούτου, στη συνείδηση των πιστών, αυτή η ιατρική επιστήμη που εξυμνείται από μια αιρετίζουσα, εκκοσμικευμένη και νεοταξική εκκλησιαστική διοίκηση είναι μια επιστήμη υποδουλωμένη στον Αντίχριστο. Ο Αντίχριστος έχει αλώσει κάθε θεσμό για να πετύχει την παντοκρατορία του και ειδικά την ιατρική επιστήμη. Με τη σύγχρονη τεχνολογία και τα μέσα που αυτή διαθέτει, η ιατρική θα υποδουλώσει το σώμα, αφού η Εκκλησία θα έχει υποδουλώσει το πνεύμα.

Στώμεν καλώς! Η θέσπιση της νέας αυτής εορτής έχει μια σημειολογική αξία υπέρ του Αντιπάλου. Ομοιάζει με το ακαταδίωκτο όλων των ειδικών που κατάφερε να θεσπίσει η Κυβέρνηση στην άβουλη Βουλή. Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ…. Η μη μνημόνευση των αιρετιζόντων τοιούτων Αρχιερέων είναι η ασφαλής διαφυγή που ο Χριστός προσέφερε στους θέλοντες ευσεβώς ζην και μετέχειν του Τιμίου Του Σώματος και Αίματος, μακριά από κάθε μολυσμό της πίστεως. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ου φίλημα σοι δώσω καθάπερ… ο π. Βαρθολομαίος
Το Φανάρι κάνει άλματα προς το κοινό Ποτήριο με αιρετικούς
Πάπας Φραγκίσκος και Οικουμενικό Πατριαρχείο στο δρόμο προς το κοινό Πάσχα και την ανίερη…
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τιμά το Ραμαζάνι